Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ




600  γρ  αλεύρι  για  τσουρέκια   
50   ml   νερό χλιαρό
150 γρ ζάχαρη
μια πρέζα  αλάτι
2     φακελάκια ξερή  μαγιά  ή   40   γρ   νωπή    μαγιά
70  ml    λαδι  { 40 ml   λάδι    ελαιόλαδο  +  30 ml  καλαμποκέλαιο }
200 ml χυμό  πορτοκάλι  φρέσκο
βανίλια  με άρωμα  πορτοκάλι
Ξύσμα   από  ένα  πορτοκάλι
λαδάκι   για το άλειμμα   του  ταψιού
 4 γρ μαχλέπι και
4  γρ  κακουλέ   
 ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΓΕΜΙΣΗ
Σταφίδες  που έχουμε  μουλιάσει   με  νερό και λίγο  κονιάκ Ή   σοκολάτα  υγείας

ΓΙΑ  ΤΟ  ΤΕΛΟΣ
αμύγδαλα  φιλέ 
και  νεράκι με λίγο  λαδάκι 

ΓΙΑ  ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ 
Ζαχαρωμένα   κεράσια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στον  αρτοπαρασκευαστή    έβαλα  με την σειρά  τα  υλικά το  αλεύρι ,το  χυμό  πορτοκαλιού  , ξύσμα  πορτοκαλιού,  ,ζάχαρη , την μαγιά διαλυμένη   στο  χλιαρό  νερό ,  και  το αλάτι  και  προς  το  τέλος   το  λάδι  λίγο-  λίγο  και το  βάζουμε   στο  πρόγραμμα  για  ζύμες  και το αφήνουμε   για 1 και   μισή  ώρα .
  • Σκεπάζουμε  την ζύμη  και την αφήνουμε να φουσκώσει  για 1-2 ώρες σε ζεστό  μέρος .
  • Όταν είναι έτοιμη  η ζύμη μας  .. φουσκώσει ... την ανατρέξουμε σε αλευρωμένο  πάγκο   κουζίνας και την κόβουμε σε 16 κομμάτια  -μπαλίτσες ίσες  σε  βάρος ( περίπου 60  γρ )
  • Λαδώνουμε  λίγο την   φόρμα-δεντράκι   μας  και σχηματίζουμε  το δεντράκι  μας,  1  μπαλίτσα   στην  βάση  και μετά   5 μπαλίτσες  για την βάση και  προς τα πάνω  αφαιρώντας μια -μια μπαλίτσα ζύμης  δηλαδή θα  έχουμε   5-4-3-2-1.
  • Σκεπάζουμε   την ζύμη  με μεμβράνη  διάφανη και την  αφήνουμε  να φουσκώσει  σε ζεστό  φούρνο    50 βαθμών  για  1 ώρα 
  • Αλείφουμε  με  ένα  πινελάκι  λαδάκι  και  ΄λίγο  νεράκι    και μετά  ρίχνουμε   και σουσάμι Ή  αμυγδαλόψιχα   και  ψήνουμε   σε  προθερμασμένο  φούρνο  στους  180-200βαθμούς  για  20-30   λεπτά

  ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΚΑΛΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  ΚΑΙ    ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ  










Δεν υπάρχουν σχόλια: