Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕ heart













 ΥΛΙΚΑ :

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΚΑΦΕ  ΖΥΜΗ :

 125 γρ  βούτυρο
 250 γρ  αλεύρι για  όλες  τις  χρήσεις  
 125  γρ    ζάχαρη
 2     αυγό
1/2   μπέικιν   πάουντερ   
 20 γρ  αλεσμένα αμύγδαλα  σε  πούδρα-σκόνη  
 3  κουτάλια   σούπας    άγλυκο κακάο σε σκόνη ή  αν  θέλουμε    βάζουμε  κόκκινο  χρώμα  ζαχαροπλαστικής  ή   παντζαροπουρέ 
 2  κουταλιές της  σούπας   γάλα  
1 βανίλια  -ζάχαρη   
1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΖΥΜΗ : 
  125  γρ  βούτυρο
  250 γρ  αλεύρι για  όλες  τις  χρήσεις 
  125 γρ    ζάχαρη
 1 αυγό 
 1/2   μπέικιν   πάουντερ 
 20 γρ  αλεσμένα αμύγδαλα  σε  πούδρα-σκόνη (  εγώ  δεν  άλεσα  σε  πούδρα  τα  αμύγδαλα .. τα αφησα με  κομματια μικρά ..ήθελα  να  νοιώθω   στην  γεύση  το αμύγδαλο )
 1 βανιλια  -ζάχαρη   
1 πρέζα αλάτι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
 ΓΙΑ  ΤΗΝ ΚΑΦΕ ΖΥΜΗ : 

  • Σε ένα  μπολ  βάζουμε    το βούτυρο  που   αφήσαμε   σε  θερμοκρασία  δωματίου  και  το  κόβουμε   σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε και την  ζάχαρη  και  χτυπάμε  με  το μίξερ 2-3  λεπτά  μέχρι να αφρατέψει .
  • Προσθέτουμε το  αυγό  και  το  κοσκινισμένο   αλεύρι, το μπέικιν   πάουντερ  ,την  βανίλια  και  το αλάτι,  και  ζυμώνουμε  καλύτερα   τώρα   με τα  χέρια  μας   μια  μαλακιά   ζύμη 
  •  Τέλος  κοσκινίζουμε  το  κακάο   και  το  ρίχνουμε   στην  ζύμη  μας  μαζί με την πούδρα  αμύγδάλου  και  το  γάλα  και  ζυμώνουμε   με  τα χέρια  μας   να  ενσωματωθουν  τα υλικά  στην   ζύμα  μας
  • Καλύπτουμε   την ζύμη  μας  σε  διάφανη μεμβράνη  και  την αφήνουμε   στο  ψυγείο  για 1-2  ώρες . 
  •  Βγάζουμε   την ζύμη  από  το  ψυγείο  και  την  αφήνουμε  πάνω σε  ένα  κομμάτι  λαδόκολλα  και  με  ένα  ακόμα  την  ανοίγουμε   σε  φύλλο  με την βοήθεια   ενός  πλαστη σε  φύλλο  πάχους  2 εκατ   και  με    κουπάτ  σε σχήμα  καρδιάς  κόβουμε   καρδιές  , τις  μεταφέρουμε  την μια  πάνω στην αλλη  δημιουργώντας έτσι  μια στήλη  από  καρδιές  και  την   καλύπτουμε   με  ένα  κομμάτι  διάφανη  μεμρβάνη  και το αφήνουμε   στο ψυγείο  για  1-2  ώρες .   
 ΓΙΑ  ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΖΥΜΗ : 
  • Σε ένα  μπολ  βάζουμε    το βούτυρο  που   αφήσαμε   σε  θερμοκρασία  δωματίου  και  το  κόβουμε   σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε και την  ζάχαρη  και  χτυπάμε  με  το μίξερ 2-3  λεπτά  μέχρι να αφρατέψει .
  • Προσθέτουμε το  αυγό  και  το  κοσκινισμένο   αλεύρι, το μπέικιν   πάουντερ , την  βανίλια  και  το αλάτι,  και  ζυμώνουμε  καλύτερα   τώρα   με τα  χέρια  μας   μια  μαλακιά   ζύμη 
  •  Τέλος   ρίχνουμε   στην  ζύμη  μας την πούδρα  αμύγδάλου   και  ζυμώνουμε   με  τα χέρια  μας   να  ενσωματωθουν  τα υλικά  στην   ζύμη  μας
  • Καλύπτουμε   την ζύμη  μας  σε  διάφανη μεμβράνη  και  την αφήνουμε   στο  ψυγείο  για 1-2  ώρες . 
  •  Βγάζουμε   την ζύμη  από  το  ψυγείο  και  την  αφήνουμε  πάνω σε  ένα  κομμάτι  λαδόκολλα   και   την   κόβουμε   σε  ίσα  κομμάτια και   την   ανοίγουμε  σε   μπαστουνάκια   με  τα  χέρια  μας   ίσα   σε  εκατοστά   με  την   ζύμη  με  τις καφέ   καρδιές και   παίρνουμε  και  τα  τοποθετούμε  με  την σειρά   πάνω στην καφέ  ζύμη  και  καλύπτουμε   το  σχήμα   καρδιάς  και  προσπαθούμε   να  του   δώσουμε σχήμα   κύλινδου  όπως   φαίνετε  στις  φωτογραφίες   , ελπίζω   να  σας   δίνω  να καταλάβαιτε .. με  την  δημιουργία   των μπίσκοτων   ξεχάστικα  και  δεν έβγαλα ..μερικά   στάδια,  υπόσχομαι   οτι  θα  τα  ξαναφτιάξω  και  θα  προσθέσω   τις  φωτογραφίες  που  λείπουν .
  •  Αφού  τελειώσουμε   με   την  άσπρη   ζύμη    την   καλύπτουμε   με  ένα  κομμάτι  διάφανη  μεμρβάνη  και  σε  ένα  πάγκο   εργασίας  την  ρολάρουμε   λίγο  και  προσπθούμε   να   λειάνουμε λίγο   τα  μπαστουνάκια  της  άσπρης  ζύμης   που κολλήσαμε  πάνω  στην  καφέ  ζύμη       και το αφήνουμε   στο ψυγείο  για  1-2  ώρες .  Σε αυτό  το  στάδιο   εγώ    τα  άφησα στο  ψυγείο   για  πάνω από  10  -12  ώρες  ,έπρεπε  να   λείψω  και  τα  άφησα.. 


  • Αφού  πια  παγώσουν  στο  ψυγείο  ανάβουμε   το  φούρνο  μας   στους  180  βαθμούς  και   βγάζουμε   την  έτοιμη  ζύμη μας  από το  ψυγείο  και  πανω  σε  ένα  καφαρό  πάγκο εργασίας και  σε μια  λαδόκολλα  με  ένα  κοφτερό μαχαίρι  κόβουμε   κομμάτια  1 εκατ  και  τα  τοποθετούμε  σε  ταψί  με  ένα  κομμάτι λαδόκολλα  και τα  ψήνουμε   στους 170 -180 βαθμούς  για  8- 10.. προσοχή  δεν χρειάζετε  να πάρουν  καφέ  χρώμα   τα  μπισκότα  μας.. εγώ  τα  έψησα   λιγο  παραπάνω και   και  έγιναν  λιγο   σκληρά.
  •    Τα βγάζουμε  από το  ταψί  και  τα  τοποθετούμε  σε  μια σχάρα να  κρυώσουν  και μετά  τα  βάζουμε  σε ένα  γυάλινο  βάζο ή μεταλικό    κουτί  και  τα  διατηρούμε  εκεί  για  15-20 μέρες ..αν  προλάβουν  .. τρώγονται  εύκολα , δεν πρόκειτε  να  μέινουν..πανω από 2-3  μέρες . 

  •  Καλή  επιτυχία   είναι  μια καλή  ιδέα  να  τα  φτιάξετε   για  την  ημέρα  του Αγίου  Βαλεντίνου  και  να  τα  προσφέρετε  στα αγαπημενα  σας  προσωπα , μαζί με  τον καφέ  η το  γάλα  σας  .



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: