Αφού δοκιμάσαμε τα τυροπιτάκια κουρού με λάδι ,εδώ σήμερα δοκιμάσαμε τυροπιτάκια κουρού με αλεύρι ολικής άλεσης.
Νόστιμα και τραγανά τυροπιτάκια με αλεύρι ολικής άλεσης και τυράκι φέτα και ανθότυρο και λίγο μανούρι τρώγονται όλες τις ώρες , στο κολατσιό των παιδιών στο σχολείο , για το βραδυνό μας με ένα ποτύρι γάλα .
Την συνταγή την πήρα από φίλη Ελένη Κ. (eleniscooking) εδώ
ΥΛΙΚΑ:
300 γρ. γιαούρτι πρόβειο light ή πλήρες (χωρίς την πέτσα)
150 ml ελαιόλαδο
350 γρ. (περίπου) αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
τυρί φέτα (τρίμματα) και ανθότυρο και λίγο μανούρι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή πάπρικα
λίγο γάλα για το τέλος και σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Βάζουμε σε ένα μπόλ το γιαούρτι με το λάδι και δουλεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.Προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι. Ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο.
- Το ζητούμενο είναι η ζύμη να είναι μαλακή, να μην κολλάει στα χέρια μας και να ανοίγει εύκολα χωρίς να κάνει τρύπες το ζυμάρι στο άνοιγμα.
- Ανοίγουμε φύλλο λεπτό, περίπου 0,2-0,3 εκ. και με ένα ποτήρι με φαρδύ άνοιγμα κόβουμε κύκλους. ανακατεύοντας καλά το τυρί με το πιπέρι.
- Παίρνουμε ένα από τα στρογυλά φύλλα ζύμης που κόψαμε και βάζουμε στο κέντρο του μια κουταλιά γέμισης. Κλείνουμε τη ζύμη καλά, πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
- Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή ελαφρά λαδωμένο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία
πηγή εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου