Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΡΩΣΙΚΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ


Την συνταγή  την  πήρα  από  εδώ  από  τον  φίλο Γιώργο  Μαλλίωρα   . .
Εγώ επειδή μένω σε  διαμέρισμα  και  ήταν  αδύνατο  να το κάνω στα  κάρβουνα  έκανα  το εξής  .. το ετοίμασα  από το βράδυ όπως  μας  προτείνει  ο Γιωργος  και το πρωί  έβαλα  το κρέας σε    ξυλάκια  για  σουβλάκια και  το  τύλιξα  σε λαδόκολλες και το έδεσα.και μετά  το έψησα  σε  φούρνο  190  βαθμούς  ...όσο  βάρος το  κρεατάκι μας  τόσες και οι ώρες που  θα  το ψήσουμε .
Στο τελευταίο  μισάωρο το άνοιξα  και το άφησα  ανοιχτό να  πάρει χρώμα ..
Δοκιμάστε  το ,φυσικά  πάντα  κατά γράμμα  όπως προτείνει  ο φίλος  ΓΙΩΡΓΟΣ   που είναι  μάστορας  στο είδος  του .. ή  με τον  τρόπο  που εγώ  το έκανα ..

ΥΛΙΚΑ :

2 κιλά κρέας χοιρινό από λαιμό.
Αλάτι,πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ:

1 ντομάτα ώριμη
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο μπίρα
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη πάπρικα γλυκιά
λίγη  ρίγανη  και  λίγο κύμινο βάζω εγώ

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ:
κάρβουνα
σούβλα τετράγωνη ανοξείδωτη 8x8mm ή 10x10
Αν θέλετε  να  το ψήσετε  στο  φούρνο  :  2 λαδόκολες μεγάλες  και σχοινί  για να το δέσουμε  ή μπορείτε  να το  δέσετε  και με οδοντογλυφίδες  και  ένα  ταψί για να βάλετε  μέσα  για  να ψηθεί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Πλένουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά, στην συνέχεια το τεμαχίζουμε σε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από σουβλάκι και λίγο μικρότερα από κοντοσούβλι. Για διευκόλυνση κόβουμε πρώτα το κρέας σε λωρίδες και μετά σε κύβους. Αλατίζουμε με αρκετό αλάτι και το αφήνουμε για λίγο να σταθεί με το αλάτι ώσπου να ετοιμαστεί και η μαρινάδα μας. 

 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ :
  • Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε την ντομάτα με την πιπεριά και το κρεμμύδι. Μέσα στο πολτοποιημένο μείγμα προσθέτουμε το λάδι την μπίρα και την πάπρικα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  •  Σε μια σακούλα, κατάλληλη για τρόφιμα, που μπορεί να κλίνει από πάνω, βάζουμε μέσα το κρέας και στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρινάτα. Κλίνουμε καλά και με προσοχή (να μην μας ανοίξει η σακούλα) ανακινούμε πολύ καλά για να πάει η μαρινάτα μας παντού. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
  •  Πριν ανάψουμε την φωτιά στην ψησταριά μας για να ψήσουμε το κοντοσούβλι. Βγάζουμε ένα-ένα τα κομμάτια του κρέατος απ’ την μαρινάτα και τα καθαρίζουμε να φύγει η περίσσια ποσότητα, τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίσουν και να πάρουν την θερμοκρασία του περιβάλλοντος και τα περνάμε στην σούβλα.
  • Eγώ έκανα  όλη την παραπάνω προετοιμασία, μένω σε διαμέρισμα  και δεν μπορώ να  ψήσω σε  κάρβουνα . Δείτε τι έκανα ..
  • Το ετοίμασα  από το βράδυ όπως  μας  προτείνει  ο Γιώργος  και το πρωί έβαλα το κρέας σε ξυλάκια  για σουβλάκια και το τύλιξα  σε 2 λαδόκολλες και το έδεσα.
  • Έβαλα  το δεματάκι  με το κρέας σε  πυρέξ  ταψί που μέσα  έβαλα νεράκι  και φυσικά  με  ένα πινέλο  βούρτσισα  με  νερό και  μούσκεψα  την λαδόκολλα να μην καεί.
  • Είχα  πάντα  τον μυαλό στο  φούρνο  να  μην  τελειώσει το νερό  και  μου καεί το  ταψί και μετά  το έψησα  σε  φούρνο  190  βαθμούς  ... 
  • Όσο  βάρος το  κρεατάκι μας τόσες και  οι ώρες που  θα  το ψήσουμε . Στο τελευταίο  μισάωρο το άνοιξα  και το άφησα  ανοιχτό να  πάρει χρώμα ..





Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

    Δεν υπάρχουν σχόλια: