Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΧΡΩΜΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

Δίχρωμα κρουασάν με βούτυρο,τέλεια  για  πρωινό με τον καφέ και για όλες τις ώρες.Πάμε να τα φτιάξουμε  ..












  ΥΛΙΚΑ :   για την κανονική ζύμη:
 
250 γρ.αλεύρι  για όλες τις χρήσεις ίσως  λίγο παραπάνω ανάλογα  τα αυγά 
250  γρ αλεύρι για τσουρέκια
7-9 γρ ξερή  μαγιά 


250 ml ζεστό γάλα
50 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές λάδι
1 πρέζα αλάτι
1 μεγάλο αυγό ή δύο μικρά
βανίλια, ή  λεμόνι ξύσμα  

  YΛΙΚΑ  για ζύμη κακάο:

250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ αλεύρι για τσουρέκια
2 κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
7-9 γρ ξερή μαγιά 
250 ml. ζεστό γάλα
50 γρ. ζάχαρη
4 κουταλιές λάδι

1 πρέζα αλάτι
1 μεγάλο αυγό ή δύο μικρά
βανίλια, ή λεμόνι ξύσμα

150 γρ βούτυρο λειωμένο

Nutella ή μαρμελάδα  για  να τα  γεμίσουμε  και  ξηροί καρποί  της αρεσκείας  σας  


ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 
  •  Η διαδικασία είναι η ίδια για τα δύο  ζυμαράκια, φυσικά, θα φουσκώσουν σε  δύο διαφορετικά  μπολ Εγώ τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευστή και αυτή  την  φορά  .
  • Βάζουμε την μαγιά και 2 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιές αλεύρι και τα 150 ml  ζεστό γάλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει, 10 λεπτά 
  • Σε ένα μπολ Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, στη συνέχεια, προσθέστε το λάδι  και τo υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη , την βανίλια και το  ξύσμα. Ρίχνουμε  και το μείγμα  με  τη μαγιά  και ανακατεύουμε καλά.
  •  Στη συνέχεια,σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας  να γίνει  μια μαλακιά και αφράτη .Σε ένα από αυτά τα  ζυμαράκια  προσθέτουμε  2 κουταλιές της σούπας κακάο,αναμεμειγμένα με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ζυμώνουμε καλά ώστε να αναμειχθούν. Αφήνουμε  την  ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1-2 ώρες σε ζεστό μέρος .
  • Παίρνουμε  την  λευκή ζύμη και την χωρίζουμε  σε  8 κομμάτια  ίσου  βάρους το ίδιο  κάνουμε  και στην καφέ ζύμη χωρίζουμε  άλλα  6 κομμάτια ανοίγουμε  ένα φύλλο στρογγυλό διαμέτρου 15 εκ  περίπου τα κομμάτια  και επαναλαμβάνουμε  το ίδιο για την ζύμη με το κακάο  αλείφουμε  την άσπρη ζύμη με  το βούτυρο κρύο  λιωμένο σαν  κρέμα και τοποθετούμε  επάνω  ένα  κομμάτι  κακάο  ξανά  βούτυρο όπως  φαίνεται  στην φωτογραφία  σύνολο  4  άσπρης ζύμης  και  3 κακάο ζύμης  στο  τελευταίο  κομμάτι  δεν βουτυρώνουμε το βάζουμε  σε  διάφανη μεμβράνη το πακετάκι  και το αφήνουμε  στο ψυγείο για 3-4 ώρες .... το ίδιο κάνουμε  και  στα  υπόλοιπα  κομμάτια  και  ξανά  ψυγείο . 
  • Βγάζουμε  το  πακετάκι από το ψυγείο και σε  καθαρό πάγκο εργασίας ανοίγουμε φύλλο την δίχρωμη  ζύμη μας  διαμέτρου 25 -30 3εκατ και στην συνέχεια , κόβουμε την ζύμη  στα 4 και μετά στα  8  κομμάτια όπως  κόβουμε  τα κομμάτια  της  πίτσας .   
                                                                                                            
  • Παίρνουμε ένα -ένα  τα  κομμάτια και τα  βάζουμε στην  άκρη  μια κουταλιά  του  γλυκού  μαρμελάδα  της αρεσκείας  ανακατεμένη  με το ξύσμα  μας και μετά  άλλη  μια  κουταλιά  του γλυκού  καρύδια  η φιστίκια αιγίνης και τα  τυλίγουμε σε σχήμα όπως τα  κρουασάν  και  τα  βάζουμε σε λαδωμένο ταψί,και τα αφήνουμε  περίπου 30 λεπτά να  φουσκώσουν. Στο τέλος αλείφουμε  με  γάλα τα  κρουασάν Εγώ δεν τα  γέμισα τα έψησα και μετά  τα  γέμισα είναι  καλύτερα...
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για  20- 30 λεπτά στους 170 -180 βαθμούς ανάλογα  το μέγεθος  που  θα δώσετε στα  κρουασάν  σας 








Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: