Αυτές τις μέρες με την ζέστη που έχει στην πόλη μας,το μόνο που έχω κέφι να ετοιμάσω στην κουζίνα μας είναι μόνο δροσερό παγωτό .
"Μαμά θέλουμε παγωτό.."καθε τοσο οι μικρές βρίσκονται στον καταψύκτη ..
Αυτή την φορά φτιάξαμε το αγαπημένο μας παγωτό με καραμελωμένα φυστίκια που είχα στο ψυγείο από μια αλλη φορά που έφτιαξα μια τούρτα παγωτό Τούρτα παγωτό
Την ιδέα για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπόυς την πήρα απο την φίλη Άννα Anna Petinareli εκείνη καραμέλωσε αμύγδαλα ,εμείς φυστίκια αιγίνης .
ΥΛΙΚΑ:
Για τα καραμελωμένα φιστίκια
- 200 γρ.φιστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος
- 100 γρ.ζάχαρη κρυσταλίκηξ ή καστανή
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 200 ml.γάλα φρέσκο,πλήρες
- 500 ml.φυτική κρέμα παγωμένη ( Kre Torre)
- 1/2 κουττί ζαχαρούχο γάλα (200ml)
- 100-170 ml εβαπορέ γάλα
- 2 κουταλιές ιμβερτοζάχαρη δείτε εδώ
- 2 κουταλιές γλυκού κορν φλαουρ που θα το δυαλύσουμε σε 100 ml ζεστό γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Καραμέλα φιστικιού:
- Ζεσταίνουμε ελαφρώς τα φιστίκια στο φούρνο ή στα μικροκύματα,γιατί πρέπει να είναι ζεστά όταν πέσουν στην καραμέλα.Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά.Όταν κάψει,ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη έτσι ώστε να καραμελώνει σιγά-σιγά και στην συνάχεια το μέλι .Μόλις η καραμέλα πάρει σκούρο ξανθό χρώμα,προσθέτουμε τα ζεστά φιστίκια και κατεβάζουμε από την φωτιά .
- Ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά,με όσο το δυνατόν πιο γρήγορες κινήσεις για να μη μείνουν πολλή ώρα στη φωτιά και πικρίσει η καραμέλα.Τα απλώνουμε αμέσως σε μια λαδόκολλα ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για περίπου 2 ώρες.
- Έπειτα σπάμε την καραμέλα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μπλέντερ όπου τα πολτοποιούμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα.
Παγωτό:
- Για το παγωτό: Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη ( έχουμε βάλει για λίγη ώρα στην καταψυξη όλα τα υλικά) φυτική κρέμα για 5′-8' τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε τις βανίλιες και σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας και τέλος το γάλα και το το εβαπορέ γάλα και τέλος και γάλα με το κόρν φλάουρ αφού έχει κρυώσει το μείγμα μας, θα πήξει σαν σαντυγί ολο το μείγμα μας .
- Αδειάζουμε το μείγμα του παγωτού σε μεταλικό μπόλ ή γυάλινο κλείνουμε με καπάκι και το βάζουμε στην καταψύξη για 1 ώρα,βγάζουμε από την κατάψυξη ξανά και το χτυπάμε με το μίξερ άλλο ένα 3-5 λεπτό το κλέινουμε μετο καπάκι .
- Συνεχίζουμε να χτυπάμε το παγωτό 4-5 ακόμα και το ξεχνάμε για 24 ώρες.Μπορουμε να το κανουμε με πιο καλό αποτέλεσμα χωρίς κρύσταλα στο παγωτό μας .
Σερβίρουμε με κομματια καραμελωμένου φιστικιού .
Καλη μας όρεξη ,ως την επομενη συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε όμορφα !
Και καλή μας όρεξη !
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκια να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
2 σχόλια:
Ευχαριστω ! Ειστε τελειες/οι .
Καλημέρα σας !! Σας ευχαριστώ πολύ !7
Δημοσίευση σχολίου