Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ



Χοιρινές μπριζόλες με μάραθο  δειτε      εδώ για  τον μάραθο
ΥΛΙΚΑ:

  • 5-6 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ή 1 κρεμμύδι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ημι-λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 
  • λίγο  μάραθο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το λαδάκι μας και ανατατεύουμε  να πάρει χρώμα το κρεμμύδι μας για 4-5 λεπτά προσθέτουμε και της μπριζόλες μας να πάρουν χρώμα  τις σβήνουμε με το μισό μας κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού,ρίχνουμε και το μισό νερό μας και βράζουμε για 15 λεπτά
  • Στη συνέχεια βάζουμε της μπριζόλες μας σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το αλάτι, την πάπρικα και το σκόρδο λιωμένο στην στην πρέσα και το πιπέρι μας και τους σπόρους από μάραθο .
  • Ρίχνουμε και το υπόλοιπο νεράκι μας και το κρασί μας καλύπτουμε το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο μας για 30 -40 λεπτά ανάλογα το κρεατάκι μας ...όταν ψηθεί το κρέας μας βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά ξεσκέπαστο να πάρουν χρώμα!!
  • Αν θέλετε  μπορείτε  να  τις  ψήσετε  και στην  γάστρα  σας . 

Τις  συνοδεύουμε  με  πολύχρωμο  ριζότο εδώ     και  με  πατατούλες σαν τηγανιτές εδώ και  σαλάτα  με  χόρτα

 

                                                           Καλή  σας  όρεξη
Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: