ΥΛΙΚΑ :
520-550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου ή 4 κούπες ( ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι όχι όλο μαζί )
250 ml γάλα χλιαρό
50 γρ ταχίνι
150 ml λάδι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά 7-9 γρ ή 25 γρ φρέσκια μαγιά
Τυρί φέτα και ανθότυρο ή κίτρινα τυριά και γαλοπούλα ή άλλο ζαμπόν τις αρεσκείας σας
1 αυγό με λίγο γάλα για το τέλος
σουσάμι και ηλιόσπορους άλλους σπόρους της αρεσκείας σας
1 φλιτζάνι αλεύρι = 140 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά και το χλιαρό γάλα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 15 λεπτά
- Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το αλάτι και το λάδι και το ταχίνι,το μέλι και συνεχίζουμε να το ζυμώνουμε με τα χέρια μας ή στον αρτοπαρασκευαστή .
- Ζυμώνουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη ελαφρώς λιπαρή που δεν κολλάει στα χέρια μας , προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι, εάν είναι αναγκαίο.
- Μεταφέρουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει15 λεπτά .
- Και στην συνέχεια μοιράζομαι την ζύμη σε κομμάτια ίσου βάρους 35-45 γρ ανάλογα πόσο μεγάλα τα θέλουμε και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστούν .
- Ανοίγουμε τα κομμάτια ζύμης σε πολύ λεπτό φύλλο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω και βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας και κλείνουμε με τα χέρια μας και ρολάρουμε και τα δίνουμε το σχήμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175-180 βαθμούς.
- Εγώ έκανα το σχέδιο της φωτογραφίας που βλέπετε το είδα στο ίντερνετ και μου άρεσε σαν ιδέα .
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος και τα βουρτσίζουμε με το διαλυμένο κρόκο με νερό και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος τους
- Αφαιρούμε από το φούρνο, να κρυώσουν λίγο και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
- Καταναλώνεται φρέσκα, έτσι ώστε να μην χάσουν το τραγανό τους
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου