Εδώ είναι οι μεζούρες που χρησιμοποιώ στα γλυκά μου και ζυμαράκια μου . |
ΥΛΙΚΑ:
4 αυγά μέτρια
1 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό -σόδα
1/2 φλιτζάνι λάδι ή καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι τουγλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 βανίλια -ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι
ξύσμα από ενα πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά φόρμα μας στενόμακρυ ή στρογγυλή με τρύπα
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου με εένα μεταλικό σύρμα , προσθέτουμε και το ανθρακούχο νερό -σόδα , το ξύσμα, τις βανιλίνες και το καλαμποκέλαιο.
- Ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα το σύρμα
- Αδειάζουμε το μίγμα το 1/3 από το μίγμα σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε και το κακάο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό άσπρο μίγμα στη φόρμα και το μίγμα με το κακάο και ξανά το άλλο μισό άσπρο μίγμα και ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς ,στη μεσαιία σχάρα για 50’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου