Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΚΕΦΙΡ





  Εδώ  είναι  οι  μεζούρες  που χρησιμοποιώ  στα  γλυκά  μου και  στα ζυμαράκια  μου .
Ένα  ακόμα  έυκολο  κέικ  με   άρωμα  λεμόνι και  φυσικό  χυμό  λεμονιού  ,αφράτο  και  πολύ  νόστιμο ,  έτοιμο  για  το πρωινό  των  παιδιών  στο σχολείο  αλλά  και  για τις  λυγούρες  όλης  της  οικογένειας .Εγώ  παρέλειψα  αυτή  την φορά  το  γιαούρτι και πρόσθεσα  το αγαπημένο  μου κεφίρ .  εσείς  αν  δεν   έχετε  βάλτε  γιαούρτι ..  Πάμε  να το φτιάξουμε ...γρήγορα  και  ευκολα  χωρίς  μίξερ   παρά  μονάχα  με  το  σύρμα .. 

ΥΛΙΚΑ:
1  και ½ κούπες αλεύρι για όλες τις  χρήσεις   (220 γρ )
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι    κεφίρ   σε θερμοκρασία  δωματιού  ή γιαούρτι στραγγιστό 
1  και ⅓  φλυτζάνι ζάχαρη  (270 γρ )
3  αυγά  μέτρια
 Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια  - ζάχαρη με άρωμα  λεμόνι 
½ φλιτζάνι λάδι  καλαμπόκέλαιο   (120  ml )
1 κουτάλι σούπας  χυμό  λεμονιού  
φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού   (1και  1/2  λεμόνι )


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με   αντιστάσεις
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ  κοσκινίζουμε  2  φορές και  ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κεφίρ ή  γιαούρτι, τα αυγά  σε  θερμοκρασία  δωματίου , το ξύσμα, τις βανιλίνες και το καλαμποκέλαιο και το χυμό .
  • Ρίχνουμε  και  το  αλεύρι  με  το μπέικιν και το  αλάτι  στερεά υλικά και ανακατεύουμε με  ένα  σύρμα .
  • Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στη  μεσαιία  σχάρα  για 50’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
  • Εντωμεταξύ βάζουμε τα υπόλοιπα 70 γραμμ. ζάχαρης μαζί με το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να έχουμε ένα σιροπάκι 
  • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιμένουμε 10΄ . Το ξεφορμάρουμε με προσοχή και το περιχύνουμε με το μίγμα ζάχαρης-λεμονιού,αφού πρώτα το  τρυπήσουμε   με  καλαμάκι από σουβλάκια  για  να  ποτίσει με   το  σιρόπι .
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να απορροφήσει το σιρόπι και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη.
Η  συνταγή είναι  από  εδώ  
 Εγώ  πρόσθεσα  το αγαπημένο  μου κεφίρ  και  λίγο  χυμό  λεμονιού .




 Καλή σας όρεξη!
 Ως την επόμενη  φορά που θα ετοιμάσουμε  μια  συνταγή με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .      
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές


Δεν υπάρχουν σχόλια: