Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ








Η  συνταγή   είναι  από  εδώ   αλλά  με  μερικές  αλλαγές  ..    Πρόσθεσα  σάλτσα  -πολτό  μήλου  .
 Αφράτα τσουρεκάκια   με  ίνες  αφράτα  και  νηστισίμα ..με   σοκολάτα κουβερτούρα και  ταχίνι !
 
ΥΛΙΚΑ:
600-650  γρ αλεύρι για τσουρέκια   ίσως  και  περισότερο 
20  γραμμάρια μαγιά  ή  1 φακελάκι  ξερή  μαγιά 
80-100 γρ  ζάχαρη
50 γρ  σάλτσα  μήλου εδώ   θα βρούμε  την συνταγή 
5  γρ  αλάτι 

150 ml χλιαρό νερό  ή  αμυγδαλόγαλα 
150 ml φρέσκο χυμό  πορτοκαλιού
λίγο ξύσμα  από  πορτοκάλι
1 βανίλια-ζάχαρη με  άρωμα  πορτοκάλι 
40  ml λάδι  ελιάς  και  40
ml  καλαμποκέλαιο  
λίγο κακουλέ  και  μάχλεπι 

ΓΕΜΙΣΗ :
100  γρ  σοκολάτα  κουβερτούρα .
50 γρ   ταχίνι 
λίγο κονιάκ  (προαιρετικά )
και  καρυδόψυχα ή  φουντούκια  τριμμένα   στο μπλέντερ .

Λιώνουμε την  σοκολάτα  σε  μπεν μαρί  και  προσθέτουμε το ταχίνι  με  τους  ξηρούς καρπούς .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  •  Σε ένα μπολ ρίχνουμε   100  ml  ζεστό νερό , 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 3-4  κουταλιές της σούπας αλεύρι και  διαλύουμε την  μαγιά. Αναμειγνύουμε  καλά και  αφήνουμε   να φουσκώσει σε ζεστό μέρος   για 30 λεπτά
  •   Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε  το αλεύρι και   προσθέτουμε  σταδιακά και άλλα υλικά  την υπόλοιπη  ζάχαρη, το  χυμό , το  ξύσμα , την βανίλια, το υπόλοιπο  χλιαρό  νερό, την  σάλτσα  μήλου  το αλάτι  και το  λάδι ,το  κακουλέ ,το μαχλέπι (και ίσως   χρειαστόυμε  λίγο περισσότερο αλεύρι ) και  ζυμώνουμε για  15  λεπτά  μια  μαλακιά,ελαστική  ζύμη   , λαδωνουμε  λίγο  την επιφάνεια  της  ζύμης  και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, περίπου 1-2  ώρες .Εγώ  τα   ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή για  15 λεπτα, και εκει  το άφησα  να  φουσκώσει -ξεκουραστεί .
  •  Μεταφέρουμε  τη ζύμη σε αλευρωμένηκαι καθαρή επιφάνεια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε  3- 4 μέρη.
  •  Κάθε ένα από αυτά τα  μέρη  της  ζύμης  το ανοίγουμε σε μια  κύκλο26-28 εκατ  και  τον κόβουμε με  ένα  μαχαίρι κοπής για πίτσα σε  8 ίσα μέρη,  Σε καθένα από τα τρίγωνα βάζουμε  μια κουταλιά  από την γέμιση και  τα τυλίγουμε όπως  τα κρουασάν  και  κλείνουμε  όπως φαίνετε στις φωτογραφίες και επάνω βάζουμε  ένα  ολόκληρο  φουντούκι .
  •  Μεταφέρουμε τα τσουρεκάκια -κρουασανάκια σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά. 
  • Στη   συνέχεια  περνάμε  με  ένα  πινέλο λίγο λαδάκι με λίγο νεράκι ή μελι διαλυμένο  σε  ζεστό νερό .
  • Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να  πάρουν  ωραίο χρώμα .











                                             Καλή επιτυχία!!
Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: