Σελίδες

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΜEΛΙΤΖΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ


ΥΛΙΚΑ:

30  μελιτζανάκια  μικρά
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
6-7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κούπες λάχανο ψιλοκομμένο   και 1 κούπα  κοκκίνο   λάχανο
1 -2 καρότα κομμένα στον  τρίφτη
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
λίγα κλωνάρια σέλινου  ζεματισμένα ελαφρά
1 λίτρο νερό

2 κ.σ. αλάτι χοντρό
1 κούπα  ξύδι  καλό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Πλενουμε τις μελιτζάνες καλά .
  • Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κατά μήκος .
  • Κατόπιν τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με  νερό που βράζει για 8-10΄.
  •  Στη συνέχεια τις βγάζουμε  με  μια  τρυπητή  κουτάλα και  τις   βάζουμε σε ξύλο κοπής και τις αφήνουμε  εκεί μέχρι να στραγγίξουν.
  • Πλένουμε  και  καθαρίζουμε  όλα  τα υλικά  και τα ψιλοκόβουμε  με το μαχαίρι ή με  τον κόφτη λαχανικών
  • Ενώνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά μαζί  και  τα  μαραίνουμε  με  μια  κουταλιά  αλάτι , γεμίζουμε μ' αυτά την  σχισμή της μελιτζάνας και τις δένουμε καλά με τα κλωνάρια του σέλινου.
  • Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αποστειρωμένο βάζο και περιχύνουμε το νερό,  το ξύδι και το αλάτι που πιο  πρίν  βράσαμε  για 2-3 λεπτά . 
  • Τις αφήνουμε για 15 ημέρες πριν τις καταναλώσουμε.  και οταν  της  σερβίρουμε  της  περιχύνουμε  με  λίγο  λαδάκι.
  • Τις  διατηρούμε  σε  δροσερό  μέρος .


κι !

Δεν υπάρχουν σχόλια: