ΥΛΙΚΑ:
30 μελιτζανάκια μικρά
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
6-7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κούπες λάχανο ψιλοκομμένο και 1 κούπα κοκκίνο λάχανο
1 -2 καρότα κομμένα στον τρίφτη
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
λίγα κλωνάρια σέλινου ζεματισμένα ελαφρά
1 λίτρο νερό
2 κ.σ. αλάτι χοντρό
1 κούπα ξύδι καλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πλενουμε τις μελιτζάνες καλά .
- Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε κατά μήκος .
- Κατόπιν τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για 8-10΄.
- Στη συνέχεια τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε ξύλο κοπής και τις αφήνουμε εκεί μέχρι να στραγγίξουν.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα υλικά και τα ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι ή με τον κόφτη λαχανικών
- Ενώνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά μαζί και τα μαραίνουμε με μια κουταλιά αλάτι , γεμίζουμε μ' αυτά την σχισμή της μελιτζάνας και τις δένουμε καλά με τα κλωνάρια του σέλινου.
- Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αποστειρωμένο βάζο και περιχύνουμε το νερό, το ξύδι και το αλάτι που πιο πρίν βράσαμε για 2-3 λεπτά .
- Τις αφήνουμε για 15 ημέρες πριν τις καταναλώσουμε. και οταν της σερβίρουμε της περιχύνουμε με λίγο λαδάκι.
- Τις διατηρούμε σε δροσερό μέρος .
κι !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου