Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

NUTELLA ME ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΗΡΟ




ΥΛΙΚΑ

100 γρ φυστικοβούτυρο
80 γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα και  καβουρδισμένα  να  ροδίσουν ελαφρώς

100 γρ  Nutella
40-50 γρ λιωμένο βούτυρο  
80 γρ καρύδια ψιλοκομμένα  και καβουρδισμένα  να ροδίσουν ελαφρώς
 και λίγο γάλα για να  αραιώσουμε την  γέμιση λίγο .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τα ανακατεύουμε όλα  μαζί σε  ένα  μπολ όλα  τα υλικά  μαζί και τα αραιώνουμε με λίγο γάλα  .
Μπορούμε να το β
Αλείψουμε  στην φέτα  μας ή να το προσθέσουμε  σε διάφορες ζύμες, τσουρέκια, ζυμη brioche για γέμιση

Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .  
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook   Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΡΟΛΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΔΕΣ




ΥΛΙΚΑ
500 -550 γρ  αλεύρι  για  ΄ολες  της χρήσεις
220 ml   χλιαρό γάλα
2     αυγά
75  γρ   ζάχαρη κρυσταλική
1    πρέζα αλάτι
50 γρ λιωμένο  βούτηρο   ή  μαργαρίνη 
1 φακελάκι   ξερή  μαγιά
1/4   κουτατιού  μαχλέπι  και κακουλέ     
το ασπράδι  από το  αυγό   και 2 -3 γεμάτες  κουταλιές  σούπα  αλεύρι  ακόμα
1 κρόκο  αυγού για το τέλος 
50 γρ γάλα  η νερό για το τέλος

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡ0ΠΙ
60 γρ ζάχαρη άχνη     ή    κρυσταλική  ζάχαρη
χυμός  απο 3 πορτοκάλια
1 σφηνάκι  κονιάκ   (προαιρετικά )ή άλλο  ποτό  της  αρεσκείας  σας

ΓΕΜΙΣΗ
25 γρ  λιωμένο  βούτηρο
120 γρ   σταφίδες   ξανθιές
25  γρ  καστανή  ζάχαρη  (Μπορείτε  να βάλετε  και  ζάχαρη  κατεργασμένη κρυσταλική  )
ξηρούς καρπούς καρύδια   τριμένα (προαιρετικά )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάζουμε   της  σταφίδες  μας  σε ένα μπόλακι με νερό και  το κονιάκ  να  μουλιάσουν  για  45 λεπτά  ,και στην  συνέχεια  της βάζετε  να  στραγγιξουν και να φύγουν τα  υγρά   τους
  • Στίβουμε  τα δύο   πορτοκάλια , και το χυμό  τον  βάζουμε  σε μια  κατσαρόλα  μαζί με την ζάχαρη να βράσουν  και  να   δέσουν  να γίνουν  ένα  ωραίο  σιροπάκι 
  • Βάζουμε  όλα  τα  υλικά  στον αρτοπαρασκευαστή και τα  ζυμώνουμε   και τα  αφήνουμε  να  φουσκωσει η ζύμη  όση ώρα  διαρκεί  τομ πρόγραμμα    που επιλέξαμε  να το  ζυμώσει .περίπου  2  ώρες.
  • Αν το ζυμώσουμε στο χέρι , βάζουμε   το αλεύρι  κοσκινισμένο  σε ένα μπόλ , διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα  μας , προσθέτουμε  το λιωμένο  βούτυρο .  το  αυγό  μας    την  ζάχαρη ,  το  αλάτι  μας    και  ζυμώνουμε   για 10 λεπτά  ετσι ώστε  να έχουμε  μια ζύμη αφράτη   που να μην κολλάει στα χέρια μας  και το αφήνουμε να φουσκώσει   για  μια  με  1 και μισή  ώρα . 
  •   Αφού  η ζύμη  μας  φουσκώσει  την   αναποδογυρίζουμε  σε αλευρωμένο  πάγκο εργασίας και  ανοίγουμε  φύλλο   1-2  εκ  πάχος  και 35 χ 35  εκ  , βουτηρώνουνε  με  το λιωμένο μας βούτηρο  και σκορπίζουμε   την φουσκωμένη  σταφύδα μας  και πασπαλίζουμε  με την καστανή  ζάχαρη  ,και τους  ξηρούς  καρπούς αν  θέλουμε .






  •  Κλείνουμε    την ζύμη  κάνοντας  ένα  ρόλο  και  κόβουμε   σε 12  φέτες .


  • Τα  κομμένα  ρολά  τα  τοποθετούμε  σε ταψί με  λαδόκολλα  ένα δίπλα  στο άλλο  με την κομμένη  πλευρά  προς τα  πάνω  και  λίγη απόσταση δίπλα  τους , τα σκεπάζουμε   με λίγο  σελοφάν  και τα  αφήνουμε  να φουσκώσουν  1 ώρα .
  • Αφού  περάσει η 1 ώρα  και έχουν φουσκώσει  τα  αλείφουμε  με τον διαλυμένο  κρόκο  με το γάλα  , και σε προθερμασμένο φούρνο    ψήνουμε  για  20-25 λεπτά   να πάρουν ένα  ωραίο  χρώμα

  • Αφού  ψηθούν  και περάσουν  1-2  λεπτά   τα  περνάμε  με το σιροπάκι   που φτίαξαμε  και  τα   σερβίρουμε 
ΚΑΛΗ  ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ  !  ΟΤΙ  ΠΡΕΠΕΙ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΜΑΣ  ΚΑΦΕ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΣ .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ      
 πηγή



Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ

 



 Αυτή την συνταγή την πήρα απο την αγαπημένη  φίλη από το  facebooc  Αλέκα Μαρίνη ,την φτιάχνω  πολύ συχνά μας αρέσουν και τα τρώμε με το γάλα μας το πρωί, παρέα  με  τον καφέ μας .
Πάμε να  τα  φτιάξουμε  παρέα   ..

ΥΛΙΚΑ :
 3 κούπες λάδι  ή   2κούπες   λάδι  και 1 κούπα  καλαμποκέλαιο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1 1/2 - 2 κιλά)
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2  κούπα ρακί
1 -1/2  κούπες χυμό από  πορτοκάλια  φρέσκα
1 κουταλάκια του γλυκού  κανέλα
1/2 κουταλάκια του γλυκού γαρύφαλλο
1  κουταλάκια του γλυκού  μπείκιν πάουντερ
3 κουταλάκια της σούπας κακάο
1 κουταλάκια του γλυκού αμμωνία ( εγώ  βάζω   σόδα )
σουσάμι για το τέλος
1/2 κούπα  καρυδόψυχα χοντροκομμένη ή αμυγδαλόψυχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  :


  • Χτυπάμε με  τον αυγοδάρτη  το λάδι με τη ζάχαρη  για  3 -5  λεπτά  .Προσθέτουμε  τη  ρακί , την κανέλα ,το γαρύφαλλο. Διαλύουμε την αμμωνία (σόδα ) στο χυμό πορτοκαλιού, τα  αμύγδαλα  κομμένα στα 4 και τα προσθέτουμε στο  παραπάνω  μείγμα . 
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι ,ανακατεύουμε το μπέικιν  πάουντερ με το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε λίγο  λίγο σχεδόν το περισσότερο από το μισό  το αλεύρι  και  ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή  ζύμη, που σχεδόν κολλάει  στα  χέρια  μας ..
     Παίρνουμε μια μεγάλη χούφτα από την παραπάνω  ζύμη  και τη βάζουμε σε ένα μπωλάκι  και  εκεί προσθέτουμε το κακάο και το αναμειγνύουμε.Αν χρειαστεί, προσθέτουμε τόσο αλεύρι, όσο να πλάθεται σε μπαστουνάκια. όπως  φαίνετε στις  φωτογραφίες  παρακάτω .
     Συμπληρώνουμε αλεύρι και στην υπόλοιπη άσπρη ζύμη, την μοιράζουμε σε τέσσερις ή έξι μπάλες. Εξαρτάται από το ποσό μεγάλο είναι το ταψί μας, για να χωρέσουν
     
  • Από το άσπρο μείγμα παίρνουμε ένα κομμάτι, το πλάθουμε αρχικά σαν μπαστουνάκι κι έπειτα το ανοίγουμε φύλλο  όπως φαίνετε στις φωτογραφίες. Βάζουμε το σκούρο μπαστουνάκι με το κακάο στη μέση, το κάνουμε ρολό και το τυλίγουμε όλο μαζί αν θέλουμε, σε σουσάμι.
  • Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. Βάζουμε τα μπαστουνάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα χαράζουμε βαθειά, ανά 2 εκατ  πάχος .
  • Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώνουν και τα κόβουμε μέχρι κάτω να χωρίσουν εντελώς.
  • Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για περίπου 1ώρα και 30 λεπτά περίπου,για να στεγνώσουντα παξιμαδάκια. 
  • Μόλις  κρυώσουν τα  φυλάσουμε σε  ειδικό κουτί  για  μπισκότα  και  διατηρούνται  πάνω από  15 ημέρες .
  
Εδώ   αυτοσχεδιάσαν  τα  κοριτσάκια  μου    κα ι ΄εβγαλαν  την πρώτη  τους   φωτογραφία     .....  πρωινό  για  μικρές  πριγκίπισες   έτσι  το ονόμασαν
Ως την επόμενη φορά  που  θα ετοιμάσουμε  μια  συνταγή με ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές. 

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΞΙΝΌΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ


  • Γνωστός ο τραχανάς αυτός  σε όλους  μας  ,ζυμαρένιος  .. σίγουρα   όλοι   έχουμε φάει κάποιο βράδυ χειμωνιάτικο ζεστό τραχανά με τυρί φέτα(λιωμένη μέσα)  βρασμένο με γάλα ή σε σούπα με τραγανό τηγανισμένο ψωμί ...
  • Νοστιμότατος,θρεπτικότατος και με έντονες μνήμες στη μυρωδιά και στη γεύση του από τα παιδικά μας χρόνια... Γρήγορη λύση τόσο για το βραδινό όσο και για το πρωινό φαγητό της   οικογένειας   ..κυρίως  τα  σαββατοκύριακα  που μαζεύετε όλη  η  οικογένεια  ...αφού είναι έτοιμος σε λίγα λεπτά... 
  • Πάμε  λοιπόν  να δούμε  πως  το  φτιάχνει  η δική  μου μανούλα  στο χωριό  .. με  την μικρή  δική  μου βοήθεια ..αλλά  και την ακόμα  μεγαλύτερη  βοήθεια  των  κοριτσιών  μου ... τα  χεράκια  στις  φωτογραφίες  ..  μια  εικόνα  χίλιες  λέξεις .... 
ΥΛΙΚΑ:
4  κιλά γάλα  πρόβειο
2 μικρές  χούφτες  αλάτι
5 κιλά  αλεύρι  για  όλες  τις  χρήσεις ..και  ακόμα   περισσότερο όσο πάρει το ζυμαράκι μας .. το θέλουμε αρκετά  σφιχτό ή  4  κιλά για  όλες  τις  χρήσεις  και  1 κιλό  κίτρινο ..ή  και  αν  θέλετε  βάλτε  και  400-500 γρ σιμιγδάλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  •    Βράζουμε   το  γάλα αφού  πρώτα  το περάσουμε   από μια  πυκνή   σήτα   να  μαζέψουμε   κάθε  ξένο σώμα ...  σε κατσαρόλα και πάνω στη φωτιά να βράσει...όχι  πολύ δυνατή φωτιά   γιατί θα  κολλήσει(το πρόβειο  κολλάει  πιο εύκολα   είναι  αρκετά  παχύ ) και  ανακατεύουμε   συνέχεια ,προσθέτουμε και  το αλάτι  και  ανακατεύουμε να λιώσει  καλά  το αλάτι  .( προσέχουμε να  μην  μας  κόψει το γάλα .. για αυτό  ρίχνουμε  μια  μικρή  κουταλιά  σόδα... βοηθάει   στο να  μην  μας  κόψει  το  γάλα  ..)
  • Όταν  αρχίσει  να  βράζει ( διπλώνει  ) το κατεβάζουμε από την  φωτιά  και το ανακατεύουμε συνέχεια  μέχρι  να  γίνει   τελείως  χλιαρό .. σε  αυτό  το σημείο   αφήνουμε   να  το  γάλα  σε θερμοκρασία  δωματίου   να  ξινίσει   για  αρκετές   ώρες, πάνω από  24  ώρες  .
  • Αν  δεν  θέλουμε   να το κάνουμε με  ξινισμένο  γάλα    αφού  βράσουμε  το γάλα  .. το αφήνουμε   να κρυώσει  και  το φτιάχνουμε   γιαούρτι ..εδώ   θα  βρούμε  λεπτομέρειες  για  σπιτικό  γιαούρτι ..
  •  Κοσκινίζουμε το αλεύρι και  σε  μια  βαθιά  λεκάνη  ρίχνουμε το  γάλα  ή  το γιαούρτι και  στην συνέχεια  το αλεύρι  λίγο  -λίγο  και ζυμώνουμε   με  τα χέρια  μας  ώσπου  η  ζύμης  μας να γίνει  σφιχτεί όσο  του  ψωμιού αλλά και ακόμα  περισσότερο  .. όσο  πιο σφιχτεί   τόσο πιο εύκολα  θα  στεγνώσει  και  θα  τον  τρίψουμε  πιο  γρήγορα  και  πιο εύκολα.Την σκεπάζουμε την  ζύμη μας  με  μια  πετσέτα  νωπή και  μια  κουβερτούλα και  την αφήνουμε  από  3-4   ώρες  μέχρι και μια νύχτα  σκεπασμένη  ..να  ξεκουραστεί  σε  μέρος  χωρίς  ρεύματα .  
  • Ζυμώνουμε  αν  θέλουμε  από το βραδάκι  και  αφήνουμε  την ζύμη καλά σκεπασμένη στο  ψυγείο και  την  επομένη μέρα  ετοιμάζουμε  το  τραπέζι  με  το  τραπεζομάντιλο  που  θα  τοποθετήσουμε τα  κομμάτια  του ζυμαριού .

  • Με  την  βοήθεια ενός μαχαιριού ή  ακόμα και με  τα χέρια μας κόβουμε μικρά  κομμάτια  και  τα χέρια μας τα  ανοίγουμε σε  μικρές  πιτούλες ..λεπτές  σε  πάχος ώστε να  στεγνώσουν   γρήγορα ,( σε αυτή  την  δουλίτσα βοήθησαν όλες οι γυναίκες τις οικογένειας  μεγάλες  και  μικρές  γιαγιά , κόρες και  εγγονούλες  6  και  8 χρονών  ) τα  τοποθετούμε με  την σειρά στο τραπεζομάντιλο να  μας  πάρει  όλο  το ζυμάρι, και  τα σκεπάζουμε με  ένα  μεγάλο τούλι  . 

  • Τα αφήνουμε  σε  σκιερό και  με  αέρα  μέρος   να  αρχίζουν  να  στεγνώνουν   σε   λίγες  ώρες, όχι  σε  μέρος  που έχει  ήλιο   όμως . 
  •  Ο ήλιος  έχει  την  τάση να  κάνει  το ζυμάρι  ..να  μαλακώνει  χωρίς  να το ξεραίνει , ή και  μέσα  στο  σπίτι  με  ένα  ανεμιστήρα   για  να τον βοηθήσει  να  στεγνώσει ..   
  • Μετα  από  λίγη  ώρα αρχίζουμε να τα κόβουμε σε μικρότερα κομματάκια-τρίβοντας με τα  χέρια  μας  πάντα  όπου γίνετε , όπως  φαίνεται   στην   παρακάτω  φωτογραφία , και  το αφήνουμε  να  ξεραθεί  λίγο  ακόμα .( δεν  βάζω ακριβές το  χρόνο  που θα χρειαστεί να   ξεραθεί είναι πολύ σχετικός, λέει  η μαμά  μου  )
  • Όταν  πια  ξεραθεί  αρκετά, παίρνουμε  το  πιο  χοντρό  κόσκινο και  αρχίζουμε  να  κόβουμε  τον  τραχανά με  τα χέρια  μας βάζοντας  λίγη  δύναμη, όπως  φαίνεται  στην  φωτογραφία  παρακάτω   .


  •  Στη  συνέχεια  παίρνουμε  το πιο λεπτό κόσκινο και  ξαναπαιρνάμε  τον τραχανά να   κοπεί   αν  τον  θέλουμε αρκετά λεπτοκομμένο όπως  εμείς στην οικογένεια  μας . 
  • Αν πάλι δεν  τον  θέλουμε  λεπτό  αραιώνουμε τον  τραχανά  πάνω στο  τραπεζομάντιλο  που στρώσαμε πάνω στο  τραπέζι , αρκετά  ώστε  να  μην  ανάψει, και  τον σκεπάζουμε   με  ένα   τούλι  για  να τον προστατέψουμε  από  την εισβολή εντόμων .  

  • Και  τον αφήνουμε  να  στεγνώσει σε  καλά  αεριζόμενο χώρο να  στεγνώσει  για   τουλάχιστον   2-3  μέρες  .. και  τον  μαζεύουμε σε  μια  καθαρή  μαξιλαροθήκη ή σε γυάλινα βάζα   .  



Στις μέρες  μας   η  τεχνολογία  κοντεύει  να σβήσει τα πάντα  ,  λίγες  είναι  οι γυναίκες κυρίως   του χωριού   που  θα  ασχοληθούν  με  την παρασκευή   του τραχανά   οι  περισσότερες   αγοράζουν   έτοιμο τραχανά  από  τα  καταστήματα - σούπερ μάρκετ   ....όμως δεν μπορεί να σβήσει τελείως τις μυρωδιές και τις αναμνήσεις....από τα  παιδικά  μας  χρόνια.
Θα είναι στην καρδιά μας και στο μυαλό μας για πολλά χρόνια ...Ας προσπαθήσουμε   αυτές  τις  αναμνήσεις  να τις  μεταφέρουμε  και στα  παιδιά μας  ..

  Το κόσκινο της μανούλας μου, αυτό κάνει σχεδόν όλους  τους τραχανάδες  της  γειτονιάς  . Η μία νοικοκυρά το φέρνει, η άλλη το παίρνει . Είναι   μοναδικό και ιδιόμορφο.
  • Πλεγμένο με σύρμα, σαν τον ιστό της αράχνης.
  • Έργο τέχνης σας   λέω, φτιαγμένο   από  ένα   επιπλοποιό  θείο  μας .
  • Αν  δείτε   έχει  δύο  κόσκινα ..ένα  με  πιο  αραιό  πλέγμα  και ένα  με  πιο  μικρό πλέγμα , τα  περνάει πρώτα  από  το  αραιό  και μετά  από το  στενό  και  έτσι  βγαίνει  τόσο  λεπτοκομμένος, αν  θέλετε  ακολουθήστε την τακτική  της  .
 
 Και  καλή μας όρεξη !
Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές


Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ





Ιδανικό γλυκό, για όλες τις περιστάσεις,  θα σας  ξετρελάνει με τη γεύση και τη δροσιά του! Ποιος, άλλωστε, δεν ενδίδει σε ένα κομμάτι τούρτας παγωτού με μπισκότα; Eμείς  ολοι  λέμε ναιιιιιιιιιιι!


ΥΛΙΚΑ:
  • 1 γάλα ζαχαρούχο  400gr
  • 1 γάλα εβαπορέ 170 gr
  • 1000   ml   φυτική   κρέμα  παγωμένη  
  • 2 βανίλιες
  • σταγόνες  σοκολάτας  
  • και   100 γρ  σικολάτα  που εχουμε   λέιωσει   σε μπεν μαρί ή  2  κουταλιές  κοσκινισμένο   κακάο 
  • μεμβράνη τροφίμων  για  να καλύψουμε  την  φόρμα  μας
Για τη βάση
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ  σοκολάτα    ίσως  και περισότερο   ανάλογα  την  φόρμα  που θα  χρησιμοποιήσουμε .
 Για γαρνίρισμα:
  • φιστίκια  αιγίνης   καραμελωμένα και  4 κουταλιές της σούπας σιρόπι  απο  γλυκό κεράσι  καλά  δεμένο 
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
    • Για το παγωτό: Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη   ( την έχουμε  βάλει  για λίγη ώρα   στην καταψυξη  ) φυτική κρέμα  γάλακτος  για 5′ τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε τις βανίλιες και σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας  τις   βανίλιες   και τέλος το εβαπορέ. Προσθέτουμε το 1 σακουλάκι   σταγόνες  σοκολάτες    και ανακατεύουμε με κουτάλα.
    • Για τη βάση:  Σε  μια  φόρμα  στενόμακρυ   που  πρώτα  την καλύπτουμε  με  μεμβράνη  στρώνουμε   μπισκότα   πτι μπέρ παπαδοπούλου  που πρώτα  τα έχουμε  περάσει μια  γρήγορη   βουτιά   απο  γάλα   ( προαιρετικά  αν  θεέλετε  τα   μπισκότα   τα  είναι  μαλακά .)
    • Αδειάζουμε  το μείγμα  του παγωτού   στη φόρμα   που έχουμε  στρώσει  τα μπισκότα ..και  τα καλύπτουμε  , από πάνω   ξανά  πάλι  μια  στρώσει   απο  τα  μπισκότα  , ξανά   παλι  παγωτό .. ώσπου  να τελειώσει  το μείγμα  από  παγωτό   και  καλυψουμε  όλοι την  φόρμα , όπως   φαίνετε  στην  φωτογραφιά  περίπου  5 στρώσεις  από μπισκότα  ανάλογα  το ύψος  της  φόρμας  μας .
    • Αν το  θέλουμε  και  με  σοκολάτα   μοιράζουμε   σχεδόν στην μέση  το  μείγμα  παγωτού  και   προσθέτουμε  την λιωμένη  σοκολάτα  και  ανακατεύουμε  .ή  το  κακάο  που το έχουμε  διαλύσει  με  3-4  κουταλιές  φυτική  κρεμα .
    • Αφου  τελειώσουμε  το  κλείνουμε   καλά  με  την μεμβράνη  και  το  τοποθετούμε  στην κατάψυξη     για  περισσότερες   από  5-6  ώρες . 
    • Όταν  πια  παγώσει  το  βγάζουμε  από  την   κατάψυξη   και  το  ξεφορμάρουμε  σε  ένα  δίσκο   ή μια  πιατέλα  σερβιρίσματος  .και  το  γαρνίρουμε   με  τους  καραμελώμένους  ξηρούς  καρπούς  και  το σιρόπι   απο  το  βύσινο  και               
                                                                                               καλή μας   όρεξη  !!

    -

    Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

    ΖΥΜΑΡΕΝΙΑ ΧΕΛΩΝΑ

    Ηρθε  η  άνοιξη  ..  τα  λουλούδια  αρχίζουν   να   ανθίζουν, όπου  να  'ναι  και  τα  ζωάκια  θα  κάνουν  την εμφάνιση  τους θα  ξυπνήσουν   από  την  χειμέρια νάρκη πεινασμένα  .. εμείς έιπαμε να φτιάξουμε  την  δική μας  χελώνα και  την  ταίσαμε   πρασινάδα ..  πάμε   τα  την  φτίαξουμε  λοιπόν  παρέα ..

       
    ΥΛΙΚΑ:
    500 g αλεύρι αλεύρι για τσουρέκια και 2-3 κουταλιές ακόμα αλεύρι
    35 γρ ζάχαρη ή 3 κουταλιές σούπας όχι γεμάτες ζάχαρη
    9 γρ αλάτι
    2 αυγά
    1 ασπράδι
    60 γρ βούτυρο
    180 ml ζεστό γάλα
    25 γρ μαγιά ή 1 φακέλακι ξερή μαγιά  9  γρ  



    ΓΕΜΙΣΗ:
    150 γρ ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια
    4 φέτες τυρί σε φέτες κομμένο σε καρεδάκια
    μοτσαρέλα
    1 -2 λουκάνικα χοτ ντογκ κομμένο σε καρεδάκια
    λίγη πάπρικα
    λίγο μαύρο πιπέρι
    1 κρόκο και λίγο γάλα για το τέλος

      ΕΓΩ  ΕΒΑΛΑ  ΓΙΑ  ΓΕΜΙΣΗ  ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΣΤΟ  ΨΥΓΕΙΟ  ...ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ - ΤΥΡΑΚΙ -ΕΛΙΕΣ

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    • Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη  και την διαλύουμε με ένα κουτάλι της σούπας χλιαρό γάλα (προσέξτε να   μην είναι καυτό γιατι θα καεί η μαγιά). Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι   και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο του, προσθέστε τη μαγιά, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι και το ζεστό γάλα  σταδιακά. 
    • Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη αφήμουμε  να διπλασιαστεί, για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος μακριά από κρύαρεύματα αέρα (ιδανικά σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 40° και  μετά το αφήνουμε μέσα στο ζεστό φούρνο). Εγώ τα εβαλα στον  αρτοπαρασευαστή όπως πάντα.


    •  Βάζουμε τη ζύμη σε πάγκο εργασίας ελαφρά αλευρωμένο, και κανουμε το σχέδιο της χελώνας μας
    • Με ένα πινέλο διαλύουμε και τον κρόκο με 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα ή νερό και περνάμε τηνχελωνα μας.
    •  Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 25/30 λεπτά.Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρετε κομμένο σε φέτες.
    Την  ιδέα  την  πήρα  από   εδώ