2 αυγό
1/2 μπέικιν πάουντερ
20 γρ αλεσμένα αμύγδαλα σε πούδρα-σκόνη 1/2 μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 βανίλια -ζάχαρη
1 πρέζα αλάτιΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΖΥΜΗ :
125 γρ βούτυρο
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ ζάχαρη
1 αυγό
1/2 μπέικιν πάουντερ
20 γρ αλεσμένα αμύγδαλα σε πούδρα-σκόνη ( εγώ δεν άλεσα σε πούδρα τα αμύγδαλα .. τα αφησα με κομματια μικρά ..ήθελα να νοιώθω στην γεύση το αμύγδαλο )
1 βανιλια -ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΦΕ ΖΥΜΗ :
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο που αφήσαμε σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε και την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει .
- Προσθέτουμε το αυγό και το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ,την βανίλια και το αλάτι, και ζυμώνουμε καλύτερα τώρα με τα χέρια μας μια μαλακιά ζύμη
- Τέλος κοσκινίζουμε το κακάο και το ρίχνουμε στην ζύμη μας μαζί με την πούδρα αμύγδάλου και το γάλα και ζυμώνουμε με τα χέρια μας να ενσωματωθουν τα υλικά στην ζύμα μας
- Καλύπτουμε την ζύμη μας σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες .
- Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και με ένα ακόμα την ανοίγουμε σε φύλλο με την βοήθεια ενός πλαστη σε φύλλο πάχους 2 εκατ και με κουπάτ σε σχήμα καρδιάς κόβουμε καρδιές , τις μεταφέρουμε την μια πάνω στην αλλη δημιουργώντας έτσι μια στήλη από καρδιές και την καλύπτουμε με ένα κομμάτι διάφανη μεμρβάνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες .
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο που αφήσαμε σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε και την ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει .
- Προσθέτουμε το αυγό και το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ , την βανίλια και το αλάτι, και ζυμώνουμε καλύτερα τώρα με τα χέρια μας μια μαλακιά ζύμη
- Τέλος ρίχνουμε στην ζύμη μας την πούδρα αμύγδάλου και ζυμώνουμε με τα χέρια μας να ενσωματωθουν τα υλικά στην ζύμη μας
- Καλύπτουμε την ζύμη μας σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες .
- Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την κόβουμε σε ίσα κομμάτια και την ανοίγουμε σε μπαστουνάκια με τα χέρια μας ίσα σε εκατοστά με την ζύμη με τις καφέ καρδιές και παίρνουμε και τα τοποθετούμε με την σειρά πάνω στην καφέ ζύμη και καλύπτουμε το σχήμα καρδιάς και προσπαθούμε να του δώσουμε σχήμα κύλινδου όπως φαίνετε στις φωτογραφίες , ελπίζω να σας δίνω να καταλάβαιτε .. με την δημιουργία των μπίσκοτων ξεχάστικα και δεν έβγαλα ..μερικά στάδια, υπόσχομαι οτι θα τα ξαναφτιάξω και θα προσθέσω τις φωτογραφίες που λείπουν .
- Αφού τελειώσουμε με την άσπρη ζύμη την καλύπτουμε με ένα κομμάτι διάφανη μεμρβάνη και σε ένα πάγκο εργασίας την ρολάρουμε λίγο και προσπθούμε να λειάνουμε λίγο τα μπαστουνάκια της άσπρης ζύμης που κολλήσαμε πάνω στην καφέ ζύμη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες . Σε αυτό το στάδιο εγώ τα άφησα στο ψυγείο για πάνω από 10 -12 ώρες ,έπρεπε να λείψω και τα άφησα..
- Αφού πια παγώσουν στο ψυγείο ανάβουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και βγάζουμε την έτοιμη ζύμη μας από το ψυγείο και πανω σε ένα καφαρό πάγκο εργασίας και σε μια λαδόκολλα με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κομμάτια 1 εκατ και τα τοποθετούμε σε ταψί με ένα κομμάτι λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 170 -180 βαθμούς για 8- 10.. προσοχή δεν χρειάζετε να πάρουν καφέ χρώμα τα μπισκότα μας.. εγώ τα έψησα λιγο παραπάνω και και έγιναν λιγο σκληρά.
- Τα βγάζουμε από το ταψί και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο ή μεταλικό κουτί και τα διατηρούμε εκεί για 15-20 μέρες ..αν προλάβουν .. τρώγονται εύκολα , δεν πρόκειτε να μέινουν..πανω από 2-3 μέρες .