Σπιτικές πιτούλες ..άλλο καλύτερο για την οικογένεια. κοπιάστε ...
Η συνταγή είναι από εδώ
και εγώ πρόσθεσα τα δυο αγαπημένα μου ύλικα το κεφίρ και την ιμβερτοζάχαρη
ΥΛΙΚΑ:
600 γρ.αλεύρι για όλες της χρήσεις και λίγο παραπάνω ανάλογα το αλεύρι
100 γρ αλεύρι σκληρό τύπου Μ
9 γρ ξερή μαγιά
1/2 κούπα και 1/4 κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλια και 1/2 κουτάλια της σούπας ζάχαρη ή ιμβερτοζάχαρη η συνταγή είναι από εδώ
1 κούπα κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου
5 κουτάλιες της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά συστατικά. Προσθέτουμε τη μαγιά και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο,και το αλάτι και ζυμώνουμε για 7-8 λεπτά μια μαλακιά και απαλή ζύμη σαν το αυτί μικρού παιδιού.(εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασκευστή για 15 λεπτά ),
- Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να ανέβει για 1 ώρα.
- Όταν πια ξεκουραστεί και ανέβει η ζύμη μας κόβουμε κομμάτια ίσου μεγέθους την ζύμη περίπου το καθένα 100 γρ και τα αφήνουμε για καν 20 λεπτό να ανέβουν πάλι σκεπασμένα. .
- Aνοίγουμε με τον πλάστη της πίτες μας τις τρυπάμε λίγο με το πιρούνι .
- Σε αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά του γλυκού λάδι ψήνουμε σε σιγανή φωτιά ..(π.χ. αν το μάτι της κουζίνας έχει 1-9 στο 6-7 ) για 3-4 λεπτά και από της 2 πλευρές
Και έτοιμες!! Εμείς τις συνοδέψαμε με κοτόπουλο σνίτσελ στο φούρνο αυτή την φορά ! κοπιάστε ....
Διατηρούνται σε σακουλάκια τροφίμων ή ζιπ λοκ στην κατάψυξη ..και όταν θέλουμε να τις απολαύσουμε τις βγάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου και όταν ξεπαγώσουν τελείως τις ζεσταίνουμε στην σχάρα ή στην τοστιέρα σε χαμηλή θερμοκρασία
Και καλή μας όρεξη !
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!