Χάθηκα λίγο αυτό τον καιρό, λίγο η ζέστη,λίγο που φεύγουμε και πάμε στο χωριό ... Βγήκα πριν λίγο καιρό ... μέρες του Ιουνίου ήτανε σαν το λαγωνικό,στα χωράφια και βρήκα αράντιστη κορομηλιά με πράσινα κορόμηλα. Μαζέψαμε με τα κοριτσάκια μου 5-6 κιλά ώριμα κορόμηλα, τζάνερα που σχεδόν τα μισά τα φάγαμε
ΥΛΙΚΑ:
Φτιάξαμε μια υπέροχη γλυκόξυνη και αρωματική μαρμελάδα ..με τα κορόμηλα που έμειναν .
ΥΛΙΚΑ:
3 κιλά κορόμηλα πράσινα
2-3 κιλά ζάχαρη ανάλογα με την γλύκα που έχουν τα φρούτα
2 βανίλιες
χυμό από 1 λεμόνι
και 1 κούπα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Πάμε να τα φτιάξουμε ...τα πλένουμε, με ένα μαχαίρι τα κόβουμε κομμάτια και βγάζουμε το κουκούτσι.Το φρούτο το ξεκουκουτσιάζουμε πάνω από μια λεκάνη, και μαζεύουμε φυσικά και το ζουμάκι του, που τρέχει.μετά, ρίχνουμε τον καρπό στο μπλέντερ και τον χοντροκόβουμε - οι μαρμελάδες είναι ωραίο να 'χουν και κομματάκια μέσα - αν όμως τα κομματάκια δεν σας αρέσουν κάντε το τελείως πολτό.
- Ρίχνουμε το φρούτο σε μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε και την ζάχαρη,ρίχνουμε μέσα και τις 2 βανίλιες. Ξαφρίζουμε με το κουτάλι τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια της μαρμελάδας. Τα κουκούτσια τα βάζουμε σε ένα τούλι (που το δένουμε σφιχτά), κι αυτό μες στην κατσαρόλα να βράσει.φυσικά δεν είναι απαραίτητο να βράσετε και τα κουκούτσια, όμως θαρρώ ότι είναι λίγο καλύτερο, γιατί τα κουκούτσια έχουν πηκτίνη.
- Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για να μην κολλήσει η μαρμελάδα.όταν κοντεύει να γίνει, βγάζουμε το δεματάκι με τα κουκούτσια, το ζουλάμε καλά με την κουτάλα μέσα σ' ένα πιάτο και τους χυμούς που βγάζει τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Λίγο πριν τελειώσει ρίχνουμε μέσα το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι - για να μη ζαχαρώσει αργότερα η μαρμελάδα - και του δίνουμε άλλη μια βράση.Τσεκάρουμε με το τεστ του παγωμένου πιάτου αν έδεσε ,αν η μαρμελάδα στέκεται είναι έτοιμη .Το μείγμα κατά το βράσιμο αλλάζει χρώμα, και από πράσινο γίνετε πορτοκαλί
- Εχουμε αποστειρώσει βαζάκια από πιο πριν ,μόλις κατεβάσουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά, γεμίζουμε τα ζεστά βαζάκια ως απάνω, κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε χαρτί κουζίνας ή σε μια καθαρή πετσέτα .
- Τα αφήνουμε έτσι μερικές ώρες να κρυώσουν εντελώς κι ύστερα τα βάζουμε στο ψυγείο, ως να την καταναλώσουν τα παιδιά ή ως να την χαρίσω στους φίλους.
- Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες κορόμηλων. Η ξινάδα τους εξαρτάται όχι μόνο από την ωρίμανσή τους, αλλά και από την ποικιλία τους.
.Διότι, το να φτιάξεις κάτι με τα χέρια σου, εμπεριέχει δύο χαρές !
η μία χαρά είναι ότι το φτιάχνεις !
η άλλη είναι ότι το χαρίζεις !
η μία χαρά είναι ότι το φτιάχνεις !
η άλλη είναι ότι το χαρίζεις !
Και καλή μας όρεξη !
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές