Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΨΩΜΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΣΤ






Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι η παραπάνω δοσομετρική  μεζούρα 
240 ml για τα υγρά και 120-140 γρ για τα άλευρα 

ΥΛΙΚΑ:
9-10 κούπες αλεύρι για  όλες τις χρήσεις περίπου ανάλογα το αλεύρι μας 
2/3 κούπας γάλα 
2 και 3/4 κούπες χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γρ νωπή μαγιά 
20 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε καβάκια (μπορούμε να μην το προσθέσουμε το βούτυρο και να βάλουμε 1 ακόμα κουταλιά σούπας ελαιόλαδο εμένα μου αρέσει το άρωμα που δίνει στην ζύμη )
3 κουταλιές  της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας  αλάτι
40 γρ ζάχαρη κρυσταλική 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  •  Κοσκινίζουμε  το  αλεύρι  μας  πρώτα σε  ένα  μπολ .  Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα 3/4 της κούπας χλιαρό νερό και τη ζάχαρη και την  μαγιά, με μια σπάτουλα  και προσθέτουμε και 2-3 κουταλιές της σούπας και την αφήνουμε να ενεργοποιηθεί  για 15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στον  κάδο του  αρτοπαρασκευστή ή του πολυμίξερ το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε και στην συνέχεια το αλάτι και το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου  χαμηλή ταχύτητα, στη συνέχεια  ζυμώνουμε μια ζύμη με μαλακιά και απαλή υφή. 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι στη συνέχεια ζυμώνουμε χρησιμοποιώντας μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί  μια ζύμη που θα  ξεκολλάει  από  τα τοιχώματα  πολύ  μαλακιά ,απαλή και λεία, ζυμώνουμε  σε πρόγραμμα  για  15 -20  λεπτά 
  •  Λαδώνουμε ένα  μπολ και  βάζουμε  εκεί  την ζύμη  και  την σκεπάζουμε  με  μεμβράνη   και  μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό  μέρος  να  ξεκουραστεί  και  να  διπλασιάσει  τον  όγκο  της ,,για  2 ώρες,  μέσα  σε  ζεστό  φούρνο   που  έχουμε  ανάψει  για  15  λεπτά  στους  40-50  λεπτά .
  • Παίρνουμε μια  φόρμα  αντικολλητική  και  την  βουτηρώνουμε και στην συνέχεια παίρνουμε  την μισή ζύμη  την ανοίγουμε σε πάχος 2  εκατ  και  φάρδος ίσο  με  το  φάρδος  της  φόρμας ,και  το μαζεύουμε  ρολό  και το  τοποθετούμε στην  φόρμα , αφήνουμε  να  φουσκώσει  για  40  λεπτά  και  περνάμε την ζύμη  με ένα  πινέλο  με  λίγο  γάλα ή λάδι και  σε προθερμασμένο φούρνο  ψήνουμε  για  30  λεπτά  περίπου  στους 170 - 180  βαθμούς      
  • Αφήνουμε  να  κρυώσει  πάνω σε  σχάρα  για 10 λεπτά και στην συνέχεια  το βγάζουμε  από την φόρμα  και  το  ξαναβάζουμε  πάλι σε σχάρα ,και το ξεχνάμε εκεί γαι  2-3 ώρες .. και  το  κόβουμε σε φέτες  με κοφτερό και  πριονωτό μαχαίρι και  ετοιμάζουμε το τοστ μας . Αν  θέλουμε να το διατηρήσουμε  μια-δυο  μέρες το βάζουμε σε  σακουλάκι  και στο  ψυγείο .
  • Αν πάλι  θέλουμε  το  τοποθετούμε  όπως  το έχουμε  κόψει  σε  φέτες σε  σακουλάκια  τροφίμων  και  το  βάζουμε  στην κατάψυξη  και  όταν  το χρειαστούμε το  βγάζουμε και το αφήνουμε  να έρθει  σε  θερμοκρασία  δωματίου   
* οι φόρμες που χρησιμοποίησα έχουν φάρδος 9_10 εκατ και μακρος  28_30 εκατ.








Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ



Μελιτζάνες φρέσκες από το κήπο των γονιών μου , σπιτικό σταρένιο τραχανά από τα χεράκια της μαμάς μου , κρεμύδια φρέσκα από τον κήπο της πεθερούλας μου , ολόφρεσκα αυγουλάκια από την πεθερούλα μου ,λάδι από τους ελαιώνες φρέσκο ,τυράκι και ανθότυρο από τοπικό τυροκομείο ,αλευράκι από τοπικό μύλο , γάλα από το γειτονικό ΘΕΣ/ΓΑΛΑ της πόλης μας και κιμάς μαγειρεμένος  .. τι άλλο να ζητήσουμε για το μεσημεριανό μας ..όλα  τα  υλικά  από  την  μάνα   γη . .Κοπιάστε  


ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ  ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΣ
700  γρ  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
 2 κουταλιές  σούπας ξύδι ή  τσικουδιά  ή τσίπουρο
1 κουτάλι  γλυκού αλάτι.
1 κουταλάκι του γλυκου όχι γεμάτο ζάχαρη
4-5  κουταλιές  σούπας  ελαιόλαδο.
 χλιαρό νερό όσο πάρει
1/2 φακελάκι  μαγιά  ξερή  3_4 γρ
λίγο λάδι για το ταψί  τα φύλλα
λίγο αλεύρι με νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων


ΕΚΤΕΛΕΣΗ   ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • Σε ένα  μπολ βάζουμε την μαγιά ,το αλεύρι, αλάτι, ξύδι και νερό και ζυμώνουμε ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα η ζύμη μας, μαλακιά και αφράτη 
  • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί .για ώρα να διπλασιάσει τον όγκο της *
  •  Κόβουμε την ζύμη μας  σε 10 κομμάτια  και  ανοίγουμε  φύλλο  με  την βοήθεια  του πλάστη  και με  νισεστέ  ανακατεμένο  με  λίγο αλεύρι .
  • Ανοίγουμε 10 -12 φύλλα μεγέθους ανάλογα  με  ταψί  που θα χρησιμοποιήσουμε .
*Έγώ την φτιάχνω πάντα από το απόγευμα της προηγουμένης μέρας. και μόλις διπλασιάσει τον όγκο της την βάζω αφού πρώτα την λαδώσω λίγο με τα χέρια μας σε μια σακούλα ζιπ λοκ βγάζω τον αερα και την κλείνω καλά ..(η σακούλα που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι μεγάλη ,,γιατί η ζύμη μας θα φουσκώσει και την αποθηκεύω στο κατω μέρος τη συντήρησης .Την επόμενη μέρα βγάζω την σακόυλα στον πάγκο της κουζίνας μου και μέχρι να ετοιμάσω την γέμιση ΄'έρχετε' σε θερμοκρασία δωματιού  .το φύλλο ανοίγει έτσι εύκολα και ξεκούραστα  
Ότι ΖΥΜΗ περισσεύει  την αποθυκευω στην κατάψυξη  για να την έχω στην έποόμενη πιτα   



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 
5 -6 μελιτζάνες  ανάλογα  το μέγεθος της μελιτζάνας  μας
1/2  φλιτζάνι  τσαγιού  ελαιόλαδο
4  μεγάλα κρεμμύδια 
1 φλιτζάνι  τσαγιού τραχανά σταρένιο
1 φλιτζάνι  τσαγιού  φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι  τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2  αυγά χτυπημένα
1/2  λίτρο γάλα
λίγο μαύρο πιπέρι

σουσάμι

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    • Τις μελιτζάνες τις και τις ξεπικρίζω με τη γνωστή διαδικασία με αλάτι.(αλατίζω και αφήνω για 30 λεπτά περίπου )
    • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στον τρίφτη  κρεμμυδιών . Τις βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε πολύ  λίγο νεράκι ή γαλατάκι . Μπορείτε αν θέλετε να τις  κόψετε και σε καρεδάκια μικρά την μελιτζάνα (εμένα οι μικρές δεν θέλουν την μελιτζάνα να την νιώθουν σε κομμάτια ,έτσι και εγώ τις τρίβω πάντα στον τρίφτη )
    • Μόλις μαλακώσουν τις στραγγίζουμε καλά σε στραγγιστήρι πιέζοντας, για να φύγουν τα νερά.   Καθαρίζουμε και τρίβουμε και  το κρεμμύδι μας ,το αχνίζουμε με λίγο νερό .Μπορείτε  αν θέλετε να τα κόψετε και σε καρεδάκια  μικρά  τα  κρεμμύδια  .
    • Σε αντικολλητική κατσαρόλα  ρίχνουμε  λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις μελιτζάνες για 5 λεπτά μέχρι να  πάρουν  καστανό χρώμα .
    • Προσθέτουμε και το  γάλα , τον τραχανά και βράζουμε για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μη 'κρατάει' ο τραχανάς στο δόντι .Μόλις κρυώσει το μείγμα χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και τη φέτα. με την κεφαλογραβιέρα και προσθέτουμε το παρακάτω μείγμα του βρασμένου κιμά 
    •  Αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα.
    • Στρώνουμε  πρώτα  3 φύλλα - γέμιση με  τυριά - 2 φύλλα - γέμιση  με τυριά  - 2 φύλλα - γέμιση με  τυριά - ........3 φύλλα. (την πίτα την φτιάχνω πάντα με 15 φύλλα )
    • Τα  φύλλα  τα λαδώνουμε  ανάμεσα  το καθένα .
    • Χαράζουμε την πίτα  μας  και την βρέχουμε με λίγο  νερό  και ρίχνουμε  πάνω σουσάμι.
    • Ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου μία ώρα ή  και  παραπάνω μέχρι  να ψηθεί η πιτούλα μας !!
    • Αν μας  μείνει  γέμιση την βάζουμε  σε μπολ  και μετά στην κατάψυξη  και την κρατάμε  εκεί για  1 μήνα  περίπου .  


    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ :
    • 250 γρ κιμά μοσχάρι
    • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
    • 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο στο μπλέντερ
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
    • λίγο πιπέρι
    • λίγη ρίγανη 
    • 50 ml λάδι
    • 50 ml κρασί λευκό ξηρό 
    • 1/2  κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και 1/2 καρότο κομμένο στο μπλέντερ
    • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    • Σε μια κατσαρόλα μικρή ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε και τον κιμά, ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις αλλάξει χρώμα-ασπρίσει προσθέτουμε και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
    • Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε και το σκόρδο και την πιπεριά και προσθέτουμε και το πιπέρι και την πάπρικα και το αλάτι και τον μαϊντανό. 
    • Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό ίσως και λίγο παραπάνω όσο χρειάζεται και να ψηθεί ο κιμάς μας και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει μόνο με το λαδάκι του.,,και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα με  της μελιτζάνες ..
    • Ως  την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε  μια  συνταγή  με ζυμαράκι να περνάτε  καλά .   
    • Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!
                                              Και   καλή  μας   όρεξη !!
                                                                                             

ΠΕΤΜΕΖΟΨΩΜΟ




Eίμαστε στο μήνα Νοέμβριο ..ο τρύγος έχει τελειώσει ,μαζέψαμε τα σταφύλια μας .

Ετοιμάσαμε και το κρασάκι μας ,αποθηκεύσαμε το μούστο μας  για τα μουστοκούλουρα μας ..και φτιάξαμε και το  πετιμέζι μας , για το βαρύ χειμώνα.

Φτιάξαμε ένα υπέροχο ψωμάκι όλο αρώματα ,γευστικό και αφράτο με  πετιμέζι,του έδωσε ένα υπέροχο χρώμα και άρωμα και γεύση που δύσκολα σταματάς να το τρώς

 Πάμε να το φτιάξουμε παρέα λοιπόν.. 

 
ΥΛΙΚΑ:

200 γρ αλεύρι κίτρινο ή ολικής άλεσης

600 γρ αλεύρι δυνατό για τσουρέκια 

2-3  κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη 

1 κούπα νερό χλιαρό

1/2 κούπα πετιμέζι 

 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 1/2 κούπα  καρύδια  χοντροκομμένα ή και φουντούκια 

1/2  κουταλάκι του γλυκού  κανέλα

1 βανίλια(προαιρετικά)

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

60 γρ βούτυρο ή 30 γρ βούτυρο και 30 ml λάδι ελιάς 

5 γρ αλάτι 

2 φακελάκια μαγιά ξερή ή  50 γρ νωπή μαγιά

1/2 κούπα κρασί υμίγλυκο  ή γλυκό (ότι έχετε)

1 κουταλάκι της σούπας κονιάκ

1/2 κούπα σταφίδες ξανθιές

1/2 κούπα σταφίδες μαύρες

 σουσάμι για το τέλος

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Λόγω έλλειψης χρόνου,έκανα τη ζύμη στον αρτοπαρασκευστή όπως πάντα τον  εμπιστεύομαι απόλυτα  για το ζύμωμα πολύ περισσότερο από  τα  χεράκια μου.
  • Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το νερό, με τις 2-3 κουταλιές ζάχαρη και 2 κουταλιές αλεύρι .αφήνουμε για 15 λεπτά να  ενεργήσει  η  μαγιά
  • .Βάζουμε στο κάδο του την μαγιά στη συνέχεια προσθέτουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο-λίγο και αφήνουμε για το τέλος το μισό φλιτζάνι, βάζουμε τον αρτοπαρασκευστή σε πρόγραμμα  ζυμώματα τος και προσθέτουμε βούτυρο  και το λάδι ελιάς ή καλαμποκέλαιο προσθέτουμε και  το κρασί και το πετιμέζι σε θερμοκρασία δωματίου,το ξύσμα την κανέλα και το αλάτι και το υπόλοιπο  αλεύρι και τις σταφίδες που τις έχουμε πρωτα φουσκώσει σε ζεστό νεράκι και τα καρύδια και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ζύμωμα ώστε να έχουμε μια πολύ αφράτη και μαλακιά και απαλή ζύμη που κολλάει  ελαφρώς στα χέρια μας . 
  •  Στον αρτοπαρασκευαστή μου το πρόγραμμα για ζύμωμα διαρκεί 15 λεπτά και το ζύμωσα δύο φορές σύνολο 30 λεπτά . 
  •  Αν το ζυμώσουμε με τα χέρια μας η διαδικασία είναι η εξής: Προσθέτουμε τα υλικα οπως γράφω παραπάνω και ζυμώνουμε όσο πιο πολύ ώρα μπορούμε και αντέχουν φυσικά τα χεράκια μας .
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί  για 1σχεδόν ώρα σε ζεστό μέρος ή σε φούρνο  που τον  έχουμε ανάψει στους 40-50  βαθμούς για 15 λεπτά και τον έχουμε  σβήσει  ..Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια ισόποσα και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι  σε φύλλο και κλείνουμε όπως φαίνεται στις  παρακάτω φωτογραφίες 
  • Αφού ετοιμάσουμε το τοποθετούμε σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε σκεπασμένα να  ξεκουραστούν -φουσκώσουν για 15 λεπτά ..
  •  Αλείφω με νερό ή λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και ολόκληρες καρύδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170-180 βαθμούς ..μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα ..

 

Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδαFacebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ





ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. αλεύρι  για όλες της  χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του  γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 50 ml λάδι
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι ή τσίπουρο 
  • 100 γρ προζύμι αναπιασμένο
  • 350-400 ml νερό εμφιαλωμένο (εγώ βάζω νερό από φίλτρο )
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή , πλην το αλεύρι ,ανακατεύουμε για 2 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μια ζύμη αφράτη μαλακιά που να μην κολλάει  στα χέρια .
  • Την αφήνουμε να  ξεκουραστεί για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε ισόποσα  κομμάτια - μπαλάκια ανάλογα πόσα φύλλα χρειαζόμαστε.
  • Μετά κάνουμε μπαλάκια με  τα  χέρια μας και τα λαδώνουμε με ελαφρύ λάδι τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο δίσκο και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστούν,σκεπασμένα με μια μεμβράνη λαδωμένη και καθαρή πετσέτα 
  • Μετά  τα ανοίγουμε φύλλα ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε

*Tο ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστη το βράδυ κατά τις 10 , το έβαλα σε σακούλα τροφίμων, το έκλεισα καλά αφού έβγαλα τον αέρα πρώτα. Το έβαλα  στο ψυγείο το άφησα όλη την νύχτα εκεί και το πρωί στις 9 το βρήκα  τούμπανο ..Tο άφησα 2 ώρες  σχεδόν να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου .Το μοίρασα σε  κομμάτια ισόποσα και τα  λάδωσα με  καλαμποκέλαιο , τα άφησα άλλο ένα 20 λέπτο να  ξεκουραστούν ... Τα ανοιξα φύλλο  με  το πλάστη και  έφτιαξα μια υπέροχη σπανακόπιτα με τραγανό και πεντανόστιμο φύλλο .

                                                             Η λαχανιά μου  



Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδαFacebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΟΥΡΣΙ




Είμαστε στα τέλη Οκτωβρίου οι βροχές και τα πρώτα κρύα άρχισαν ,στον κήπο των γονιών οι ντομάτες άρχισαν να κλονίζονται (παρέδωσαν το πνεύμα τους θα πω εγώ). Μαζεψαμε μερικά κιλά πράσινες ντομάτες οι οποίες δεν πρόλαβαν να ωριμάσουν .Φυσικά δεν τις πετάξαμε ...δεν πετάμε τίποτα  από τους καρπούς της μάνας γης!

Τις έφτιαξα ένα υπέροχο  τουρσί ,που μας αρέσει να το απολαμβάνουμε .Κάνουν ένα υπέροχο τουρσί, πικάντικο μεζεδάκι για το τσιπουράκι ,ούζο αλλά και συνοδεύουν άνετα τα όσπρια και τα λαδερά, 

ΥΛΙΚΑ:

Πράσινες ντομάτες (οι δικές μου  ήταν 4 κιλά )

Χοντρό αλάτι

Σκόρδο

Νερό

1 κούπα ξυδι λευκό περίπου

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Διαλέγουμε μικρές ή μέτριες ντομάτες και τις πλένουμε καλά  κάτω  σε τρεχούμενο νερό.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το αφήνουμε στην άκρη, στο μεταξύ ετοιμάζουμε την άλμη μας,1 λίτρο νερό με 2 _1/2 κουταλάκια της σούπας .Βράζουμε να 1_2λεπτά ώσπου να λιώσει το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη

Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες ή στα 4 -8 κομμάτια όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τις τοποθετούμε σε καθαρά και αποστηρωμένα βάζα ,έτσι ώστε να πάρει περισσότερες , προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Ρίχνουμε το ξύδι πάνω από τις ντομάτες και το σκόρδο και στην συνέχεια την άλμη και λίγο λάδι ελιάς από πάνω και κλείνουμε τα βάζα με το καπάκι και ανακινούμε ελαφρώς  .Διατηρούμε σε δροσερό μέρος και σκοτεινό .

Όταν τις χρειαστούμε βγάζουμε αρκετές ντοματούλες σε ένα πιάτο και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις απολαμβάνουμε αυτόν τον παραδοσιακό μεζέ με καλή παρέα ή ακόμα και  μόνοι μας  


Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

 


Προσθήκη λεζάντας



ΥΛΙΚΑ :

550 γρ  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml ζεστό γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι



ΓΕΜΙΣΗ:

Υλικά:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

 
 Μείνετε συντονισμένοι.................
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  
 Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!