1 φλυτζάνι αλεύρι =140 γρ
1 φλυτζάνι για υγρά : νερό ή γάλα =240 ml
ΓΙΑ ΤΟ ΤΈΛΟΣ :
1 φλυτζάνι για υγρά : νερό ή γάλα =240 ml
ΓΙΑ ΤΟ ΤΈΛΟΣ :
- 1 ασπράδι αυγού (εγώ δεν είχα να βάλω άλλο αυγό και τα πέρασα μόνο με γάλα )
- 2 κουταλάκια του γλυκού νερού η γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή ή σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό με το μέλι , και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το κεφίρ σε θερμοκρασία δωματίου και το αυγό ,και τον κρόκο χτυπημένα.
- Συνεχίζουμε και σταδιακά προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το αλάτι, ζυμώνουμε για 15 λεπτά έχοντας μια μαλακιά ζύμη και ελαφρά να κολλάει στα χέρια μας .
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιάσει τον όγκο της ,σε ζεστό περιβάλλον.
- Μετά από μια ώρα, μεταφέρουμε τη ζύμη σε πάγκο εργασίας με αλεύρι , μοιράζουμε την ζύμη σε 12-14 ίσα κομμάτια 90-100 γρ το καθένα .
- Πλάθουμε την ζύμη με τα χέρια μας και τις δίνουμε το σχήμα που βλέπουμε στις φωτογραφίες ή όποιο σχέδιο θέλουμε εμείς και τα βάζουμε στο ταψί, με λίγη απόσταση μεταξύ τους
- Βουρτσίζουμε την επιφάνεια με ασπράδι καλά χτυπημένο με λίγο λίγο νερό και λίγο αλάτι ή με λίγο λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι .
- Και σε προθερμασμένο φούρνο τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ .
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές