Η ιδέα για το σχέδιο την πήρα από εδώ
ΥΛΙΚΆ:
1 πακέτο φύλλα κρούστας 500 γρ
200 γρ βούτυρο, λιωμένο ή μισό λάδι και μισό βούτυρο
1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης , χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα, ασπρισμένα, χοντροκομμένα
1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλιά της σούπας γαρίφαλα σκόνη (προαιρετικά )
ΣΙΡΟΠΙ :
2-1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 βανίλια
φλούδα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
2 κουταλιές μέλι
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ :
φιστίκια: Αιγίνης χοντροκομμένα
Εκτέλεση :
- Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι βράζουμε για 10 λεπτά και το διατηρούμε ζεστό
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, φιστίκια, αμύγδαλα, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο και ξύσμα πορτοκαλιού.
- Παίρνουμε τα φύλλα τα κόβουμε στην μέση και όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες φτιάχνουμε το παρακάτω σχέδιο, βάζουμε τις αχιβάδες -μπακλαβαδάκια σε στρογγυλό ταψί(30 εκ. διαμ.). Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε και το λάδι το κρατάμε ζεστό όχι καυτό,και το ρίχνουμε επάνω στον μπακλαβά μας με μια κουτάλα και ραντίζουμε με νερό
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο μας για 15 λεπτά και μειώνουμε στους 180 βαθμούς για άλλα 20 -25 λεπτά έως αποκτήσει χρυσό σκούρο χρώμα .
- Αφαιρούμε τον μπακλαβά αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και περιχύνουμε με το ζεστόσιρόπι μας που έχουμε ετοιμάσει ενώ ψηνόταν ο μπακλαβάς μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου