Έξω σήμερα η θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενός και χιονίζει, αυτή την στιγμή στην πόλη μας γράφει το θερμόμετρο -8 πολύ κρύο,και η βραστή γίδα είναι ένα τέλειο φαγητό για τι κρύες ημέρες του χειμώνα .
Είναι από τα κρέατα η γίδα που δύσκολα τα βάζω στην κουζίνα μου για μαγείρεμα... λίγο η μυρωδιά της λίγο πόσο σκληρό κρέας είναι.
Η πεθερά μου έδωσε μια σακούλα κρέας από γίδα ..έπαθα σοκ ..λέω τώρα τι γίνετε Ελένη,πως την μαγειρεύουμε τώρα ..
Ψάχνοντας έπεσα πάνω σε αυτή την συνταγή εδώ
Αποφάσισα ότι θα μαγειρέψω έτσι την γίδα .
Πάμε να την φτιάξουμε ..λοιπόν στην κουζίνα μου
ΥΛΙΚΑ :
2 κιλά γίδα μπούτι
3-4 πατάτες
3 καρότα
1 μεγάλη σελινόριζα
αλάτι – πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού για να προσθέσουμε στο τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει την γίδα σε μερίδες.
Την πλένουμε πολύ καλά και την βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει σε μπόλικο νερό.
Μόλις πάρει μια πρώτη βράση, αδειάζουμε το νερό και βάζουμε φρέσκο,τόσο όσο να καλύπτει αρκετά το κρέας.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός ξαφρίζουμε, και μετά χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει .
Συνήθως η γίδα χρειάζεται 2,5 με 3 ώρες μέχρι να μαγειρευτεί στην κατσαρόλα. Θα το καταλάβετε ότι είναι έτοιμη, όταν το κρέας ξεκολλάει εύκολα από το κόκκαλο.
Αφού μαγειρευτεί, αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τις μερίδες του κρέατος και σουρώνουμε τον ζωμό, ώστε να μην υπάρχει μέσα του κάποιο τυχόν κοκαλάκι.
Ρίχνουμε τον ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα λαχανικά πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρότερα κομμάτια.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα ακόμη.
Σερβίρουμε στα πιάτα μας τον πλούσιο ζωμό με 1-2 κομμάτια κρέας και όσα λαχανικά προτιμάμε.
Περιχύνουμε με μπόλικο λεμονάκι και καλή μας όρεξη!
Καλή επιτυχία
Και καλή μας όρεξη !
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου