Κοιτάξτε τις πολλές φυσαλίδες της ζύμης ..αυτό είναι η επιτυχία της ζύμης .. και είναι μόνο 12 ώρες η ζύμη σε ωρίμανση .... |
η ζύμη μετά από 23 ώρες στο ψυγείο |
Mια πολύ ενυδατωμένη ζύμη με μακριά ωρίμανση
στο ψυγείο για 24 ώρες και φυσικά είναι η αργή ωρίμανση που την
καθιστώστά τόσο εύπεπτη και τραγανή .
Με αυτή τη διαδικασία έχουμε την πολυτέλεια να προσθέσουμε στο μείγμα μια μικρή δόση της μαγιάς, που δίνει γεύση και κάνει πιο εύκολη την πέψη μας. . Σημαντικό για την επιτυχία της πίτσας χωρίς ζύμωμα Bonci είναι το είδος του αλευριού, εγώ χρησιμοποίησα το ιδανικό για πίτσα Μανιτόμπα , ή αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αλεύρι για ψωμί ή για όλες της χρήσεις και η αργή άνοδος της ζύμης έως και 24 ώρες.
Πηγή ΥΛΙΚΑ :
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Ετοιμάζουμε την ζύμη μας μια ήμερα πρίν ( δηλ 24 ώρες την χρειαστούμε ).....12 -13 το μεσημέρι της προηγούμενης μέρας θα ζυμώσουμε και στις 10 της επόμενης ημέρας σχεδόν θα την βγάλουμε από το ψυγείο και θα την αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για σχεδόν 1 ώρα .
- Ζεσταίνουμε το νερό και κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ,μοιράζουμε το μισό νερό τα 400 ml σε ένα μπολ όπου εκεί διαλύουμε την μαγιά μας μαζί με την ζάχαρη-μέλι και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα άλλα 400 ml όπου εκεί θα ρίξουμε το λάδι μας με το αλάτι και τα ανακατεύουμε να διαλυθούν .
- Ρίχνουμε στο μπολ με το κοσκινισμένο αλεύρι το χλιαρό νερό με την διαλυμένη μαγιά και το νερό με το λάδι και το αλάτι και τα ενσωματώνουμε όλα μαζί ανακατεύοντας με μια μαρίζ για 3 λεπτά .
- Η ζύμη μας πρέπει να είναι αρκετά υδαρή και λεια αλλά δεν θα είναι ομαλή ,θα είναι όπως βλέπετε στις φωτογραφίες μου .
- Καλύπτουμε την ζύμη με μια διαφανή μεμβράνη και μια πετσέτα και την αφήνουμε για 20-30 λεπτά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει όπως φαίνετε στις φωτογραφίες και αμέσως σε ένα πάγκο εργασίας ρίχνουμε σιμιγδάλι ψιλό ( ρίχνουμε σιμιγδάλι και όχι αλεύρι γιατί αυτό ενσωματώνετε στην ζύμη και δεν βοηθάει στην άνοδο της ζύμης ενώ το σιμιγδάλι βοηθάει στην άνοδο την ζύμης .)
- Πάνω στον πάγκο που έχουμε πασπαλίσει με σιμιγδάλι ρίχνουμε την ζύμη και την ανοίγουμε με τα χέρια μας ,που τα έχουμε περάσει μέσα από σιμιγδάλι και κλείνουμε στην μέση όπως το βιβλίο,και ανοίγουμε ξανά με τα χέρια και ξανά κλείνουμε όπως το βιβλίο, αυτό βοηθάει να στεγνώσει η ζύμη και να βοηθηθεί γλουτένη .
- Αφού κάνουμε όλα τα παραπάνω βήματα ,με τα χέρια μας πάλι την στρογγυλεύουμε και την τοποθετούμε σε λαδομένο καθαρό μπολ την σκεπάζουμε με μια διαφανή μεμβράνη και μια ακόμα καθαρή σακούλα να μην φουσκώσει και χυθεί και γεμίσει το ψυγείο μας και το βάζουμε στα κάτω ράφια του ψυγείου μας για 20 ώρες .
- Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια (ανάλογα με το δίσκο-ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε ) και δεν ζυμώνουμε ξανά.
- Αφήνουμε την ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα καλά σκεπασμένη και την μεταφέρουμε στο λαδωμένο ταψί που έχουμε πασπαλίσει με σιμιγδάλι και μετά χέρια μας την ανοίγουμε ομοιόμορφα και την αφήνουμε αν θέλουμε άλλη 1 ώρα ακόμα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος ,αν όλα πάνε καλά θα παρατηρήσουμε φυσαλίδες, που σημαίνουν την επιτυχία της ζύμης μας .
- Προχωράμε σε αυτό το σημείο και προσθέτουμε την σάλτσα μας,και τις πιπεριές και την γαλοπούλα και τα τυριά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 -20 λεπτά από κάτω και άλλα 15 λεπτά από το πάνω μέρος ... ή μέχρι να ροδίσει
Καλή σας όρεξη!
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές