Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ

 H  γλυκειά  εκδοχή  της   πίτας  .... 

 H  γλυκειά  εκδοχή  της   πίτας  .... 


Μελιτζανόπιτα γλυκιά ..την  έχετε ξανακούσει?  Σίγουρα όχι ...εμείς  την λατρεύαμε στο πατρικό  μου.. ήταν η καλοκαιρινή μας  πίτα..  

  Σε  αυτή  την  πίτα θα  αναρωτηθείτε  πως  έιναι  δυνατόν  να  ταιράξει  η  ζάχαρη  με  την μελιτζάνα , και  όμως   γίνετε  ... για  τα  δικά  μας  γευστικά  γούστα .  
Εδώ  η φαντασία  και  ο αυτοσχεδιασμός  της  μαμάς  μου  για  να  φάμε εμείς τα παιδιά την μελιτζανόπιτα  έπιασε , είναι πραγματικά  υπέροχη  . 
 Η πίτα  στις  φωτογραφίες  είναι  από  τα  χεράκια  της  μαμά  μου  Στέλλας ..  αυτή  την  πίτα  μας  την φτιάχνει  πολύ συχνά  τώρα  το καλοκαίρι  .  
ΥΛΙΚΑ:
5-6 μελιτζάνες  (ανάλογα το μέγεθος)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
4 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 φλ. τσαγιού σταρένιο τραχανά
2 αυγά χτυπημένα
1/2 λίτρο γάλα
1/2 φλυτζάνι  νερό 
1/2 κ.γ αλάτι
4-5 κουταλιές σούπας  ζάχαρη ( Ανάλoγα τα γούστα)
Σουσάμι
Για το φύλλο
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2  κουταλιά  της  σούπας  ξύδι
1/2 κ.γ αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
4-5 κουταλιές  της σούπας  ελαιόλαδο
4  γρ ξερη μαγιά 
Νερό χλιαρό όσο πάρει


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
ΓΙΑ ΤΟ  ΦΥΛΛΟ :
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι.το ξύδι,το αλάτι,τη ζάχαρη,την μαγιά,το λάδι και ρίχνουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό,ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη απαλή  και  μαλακιά   που να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • Σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σε  ζεστό  μέρος   μακριά  από κρύα ρεύματα ,
  •  Κοβουμε  την   ζύμη μας  σε  6  κομμάτια  και  ανοίγουμε  φύλλο  με  την βοήθεια  του  πλάστη  και με  νισεστέ  ανακατεμένο  με  λίγο  αλεύρι .Ανοίγουμε  6  φύλλα μεγέθους   ανάλογα  με  ταψί  που θα χρησιμοποιήσουμε .


 ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
  •  Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε  , τις  κόβουμε στην μέση και τις βάζουμε σε αλατόνερο για 1 ώρα ώστε να ξεπικρύσουν 
  • Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το αλατόνερο,τις στύβουμε καλά και τις τρίβουμε στον τρίφτη κρεμμυδιών ή σε  μικρά  καρεδάκια  όπως σας αρέσει , και σας  βολεύει .
  • Τις βράζουμε για 10 λεπτά με λίγο νερό,τις σουρώνουμε και τις πιέζουμε να φύγουν τα νερά.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τις μελιτζάνες για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  • Προσθέτουμε το νερό,τον τραχανά,το γάλα και βράζουμε για 5 -10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένη την κατσαρόλα. μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς  μας 
  • Μόλις κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα αυγά χτυπημένα  και τη  ζάχαρη και αν θέλουμε προσθέτουμε  ακόμα λίγη ποσότητα και το αλάτι
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια και με την βοήθεια πλάστη ανοίγουμε 5 φύλλα για ένα μεγάλο ταψί
  • Στρώνουμε τα 3 φύλλα στο ταψί(τα λαδώνουμε ξεχωριστά ένα ένα) από πάνω απλώνουμε την γέμιση και κλείνουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα που επίσης λαδώνουμε   και  αυτό  το  φύλο  που περισσεύει τα  γυρίζουμε κόθρο .
  • Την ραντίζουμε με λάδι ξανά και  λίγο νερό,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 1 ώρα περίπου να ροδίσει και να γίνει κριτσανιστή  .
  

  • Την  ίδια  γέμιση  η  μαμά  μου  μας  την  φτιάχνει και με τυράκι  φέτα κι ανθότυρο παραλύποντας την  ζάχαρη
Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!
Και   καλή  μας   όρεξη !!


Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ-ΜΩΣΑΙΚΟ

Ένα γλυκάκι με λίγα υλικά,γλυκό που δεν προϋποθέτει να ανάψεις το φούρνο ή να περάσεις ώρες μέσα στην κουζίνα.
 Ένα  γλύκισμα του ψυγείο με απλά υλικά μπορούμε να το φτιάξουμε  πεντανόστιμο σε ελάχιστο χρόνο.
               Ένα γλυκό που αγαπάει όλοι  η οικογένεια,δεν ξέρω για την δική σας ...η δική μου δεν παίρνει χέρι από το γλυκό ..όπως βλέπετε  πιο κάτω  ..στις φωτογραφίες 








 ΥΛΙΚΑ:

300 γρ  μπισκότα ( πτι-μπερ), σπασμένα
σε μικρά κομμάτια
150 γρ χοντροκομμένα καρύδια ή  φουντούκια 
50 γρ φιλέ αμυγδάλου
200γρ μαύρη σοκολάτα
200 γρ σοκολάτα γάλακτος
200γρ κρέμα γάλακτος 
70 γρ  βούτυρο
30  γρ  ζάχαρη άχνη (προαιρετικά είναι αρκετά γλυκό )`
2-3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρούμι-κονιάκ-μπράντυ ή ποτό της  αρεσκίας  σας 
μια  βανίλια 
μια  πρέζα αλάτι  
150 ml γάλα
λίγο  άχνη  για το  τέλος  ή
2 κουταλιές της σούπας για γαρνίρισμα Nesquik


ΕΚΤΕΛΣΗ :

  • Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα γάλακτος  και  την κουβερτούρα  σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αχνίζει έντονα (δεν αφήνουμε να βράσει). Αποσύρουμε από την ζεστή εστία και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τις σοκολάτες . Αφήνουμε 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να λιώσει εντελώς και να  έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό  σοκολατένιο λείο   μείγμα.
  • Προσθέτουμε και το βούτηρο  μας   και το κακάο και  ανακατεύουμε ξανά με μια σπάτουλα .
  • Σ ένα άλλο μπόλ σπάμε  τα μπισκότα  στα  4 και προσθέτουμε  τα  ψιλοκομμένα  καρύδια ,και  το  φυλέ  αμυγδάλου και  τα  ραντίζουμε  με το  γάλα  λίγο- λίγο,και  τα ανακατεύουμε έτσι  ώστε  να  μαλακώσουν  λίγο  τα μπισκότα,δεν θέλουμε  να  μαλακώσουν πολύ να κρατάνε  λίγο  το τραγανό τους , προσθέτουμε  το αλάτι και  το  κονιάκ  
  • Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και  το μείγμα της σοκολάτας ,ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν τα υλικά μας όλα .
  •  Τοποθετούμε το μείγμα ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολλας.  Τυλίγουμε τον κορμό με  την  λαδόκολλα και ρολάρουμε με μικρές κινήσεις μπρος πίσω για να πάρει καλύτερο σχήμα και να σφίξει, κλείνουμε δεξιά και  αριστερά την  λαδόκολλα δινοντάς  την το σχήμα της  καραμέλλας .. Το  βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει καλά, ιδανικά όλο το βράδυ.
  • Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ξετυλίγουμε τον κορμό και τον μεταφέρουμε σε πιατέλα. Kόβουμε τις άκρες για να του δώσουμε σχήμα   και πασπαλίζουμε με κακάο. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Τρώγεται ακόμη καλύτερα όταν δεν είναι πολύ παγωμένος.
  • Πριν το σερβίρετε αν θέλουμε πασπαλίζουμε ακόμα με Nesquik σκόνη ή με άχνη ζάχαρη .



 














                                                                   Και  καλή μας όρεξη ! 
 Ως την επόμενη φορά που θα  ετοιμάσουμε μια συνταγή με  ζυμαράκι να περνάτε καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!




Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΓΕΜΙΣΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

Ετοιμάζουμε την μια ημέρα  τα  ψωμάκια  μας  και την επόμενη  τα  ετοιμάζουμε γεμίζοντας  τα  με  υλικά  της αρεσκείας  μας .  .
Σερβίρτε τα  στην οικογένεια  σας ..σαν πρωινό,μεσημεριανό  ή και βραδυνό  .
Είναι  μια  υπέροχη   ιδέα για  παιδικό  πάρτυ .   




ΥΛΙΚΑ :
Ψωμάκια στρογγυλά για burger όποιο εσείς  θέλετε . Εγώ  σας έχω 2  υπέροχες  συνταγές από  ψωμάκια   εδώ   
 και   εδώ.
Τριμμένο τυρί
4 φέτες  γαλοπύλα  ή ότι  άλλο ζαμπόν θέλετε ακόμα και μπέικον
4 Αυγά
Μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι  και  λίγο μαιντανό
Αν   θέλουμε   μπορύμε να  ετοιμάσουμε  και αυτη  την γέμιση.εδώ   , ότι μας αρέσει ..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  1. Ανοίγουμε  τα ψωμάκια, κόβοντας  τα  και   κάνοντας τ πάνω μέρος του ψωμιού σαν καπάκι. 
  2. Αφαιρούμε  την ψίχα από μέσα, με  ένα  κοφτερό μαχαίρι  κόβοντας  γύρω  -γύρο  το  περίγραμμα  του  ψωμίου μας.το  βγάζουμε  με  προσοχή  .... και καλή  μας  όρεξη με  μια  φέτα  γαλοπόυλα και  τυράκι ....
  3. Τοποθετούμε  μέσα  στο  αυλάκι  που κάναμε   λίγο τυράκι  και λίγο πάπρικα,  και  1 φέτα  γαλοπούλα   που την κόψαμε στην μέση  και καλύπτουμε όλο  το ψωμί  μας  ώστε  να μην ποτίσει  αυγό  το ψωμάκι μας που θα ρίξουμε  πιο μετά.
  4. Σπάμε  τώρα μέσα στο ψωμάκι, ένα αυγό. 
  5. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό ή άλλα μυρωδικά. 
  6. Αραδιάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί από κάτω τα ψωμάκια σας, κλείνούμε  τα καπάκια και τυλίγουμε με το  αλουμινόχαρτο.
  7. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12- 15 -18    λεπτά  προσοχή  όμως πρέπει να έχουμε  το  νου μας  να μην μας  ψηθεί πολύ το αυγό ή μας   είναι  ακόμα  άψητο . Ο χρόνος  ψησίματος  θέλει λίγο προσοχή .
  8.  Βγάζουμε  από το  φούρνο  μας  και  ξετυλίγουμε   τα  ψωμάκια μας  από την  λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και  το  σερβίρουμε  αμέσως  . 
Την  ιδέα  την πήρα  από  εδώ 
και  πρόσθεσα  τα  υλικά  που μας αρέσουν .. εσείς  βάλτε  υλικά  της  δικής  σας αρεσκείας  









    Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

    ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ .





    Τα πιο απίστευτα αφράτα ψωμάκια  και  γίνονται αρκετά γρήγορα και μπορεί να τα   χρησιμοποιήσουμε για χάμπουργκερ,σαντουιτσάκια  για το πρωινό  των  παιδιών  μας  με αρμυρή  γέμιση  ή   με μαρμελάδα,ή μερέντα. για την παραλία και γενικά  για  όλες  τις  ώρες .
     Μετά από  την πρώτη  συνταγή   που  σας  παρουσίασα   εδώ χωρίς αυγά.
     Aυτή  την φορά μας ετοίμασα  αυτή  την συνταγή για  το  πρωινό μας στο σχολείο, και όχι  μόνο   τρώγονται  συνέχεια  και όλες  τις  ώρες .
     Διατηρούνται αφράτα  έως και 4 ημέρες, αν τα κρατήσουμε  σε μια κλειστά  πλαστική σακούλα ή αν θέλουμε τα  βάζουμε 2 -3 σε  κάθε  σακουλίτσα και τα  διατηρούμε στην κατάψυξη  για   περισσότερο χρόνο, και όταν τα χρειαστούμε τα  βγάζουμε  από  την κατάψυξη να έρθουν   σε  θερμοκρασία δωματίου και  τα  απολαμβάνουμε  όπως  μας  αρέσει .

    ΥΛΙΚΑ :

    • 2 φλιτζάνια ζεστό γάλα (480  ml )
    • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
    • ¼ φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη  (50 γρ) 
    • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
    • 6 κουταλιές της σούπας  βούτυρο, μαλακό σαν κρέμα (.90 γρ )
    • 2 μεγάλα αυγά
    • 6 φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι (840 γρ )  ή 500 γρ  αλεύρι  για  τσουρέκια και 340γρ αλεύρι  για  όλες τις χρήσεις  
    • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο για  το τέλος 
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

    • Λόγω έλλειψης χρόνου,έκανα τη ζύμη στον  αρτοπαρασκευστή  όπως πάντα  τον   εμπιστεύομαι απόλυτα  για  το  ζύμωμα   πολύ περισσότερο από  τα  χεράκια   μου. 
    • .Βάζουμε  στο  κάδο  του   το γάλα , τη ζάχαρη,  την  μαγιά στη συνέχεια προσθέτουμε   και  τα αυγά  σε  θερμοκρασία δωματίου ,   το  κοσκινισμένο αλεύρι  λίγο  λίγο  και  άφηνουμε    για  το τέλος   το  μισό φλιτζάνι  ,  βάζουμε  τον αρτοπαρασκευστή  σε   πρόγραμμα  ζυμώματα τος και   προσθέτουμε και  το  λιωμένο  κρεμώδες  βούτυρο  ..( εγώ  αυτή  την  φορά   δεν  είχα  όλη την ποσότητα  που  ζητούσε  η συνταγή  και  έβαλα   45 γρ βούτυρο  και   45  ml  λάδι   ελιάς ) προσθέτουμε και  το  αλάτι και το υπόλοιπο  αλεύρι  και έχουμε μια πολύ αφράτη και   μαλακιά  και  απαλή ζύμη που κολλάει  ελαφρώς στα χέρια  μας . 
    •  Στον  αρτοπαρασκευαστή μου  το  πρόγραμμα  για  ζύμωμα  διαρκεί  15  λεπτά . και  το  ζύμωσα  δύο  φορές σύνολο 30 λεπτά . 
    •  Αν το  ζυμώσουμε με  τα χέρια  μας η διαδικασία είναι η εξής: Διαλύουμε  τη μαγιά με το  150ml γάλα, αφήνουμε  για  10 λεπτά  να  ενεργήσει  η  μαγιά  και  στην  συνέχεια  προσθέτουμε  τη ζάχαρη και  τα  αυγά ,  το υπόλοιπο  γάλα   και ανακατεύουμε και   σταδιακά προσθέτουμε το  κοσκινισμένο   αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε, και στο  τέλος  το  λιωμένο  βούτυρο ,και  ζυμώνουμε  όσο  πιο  πολύ  ώρα  μπορούμε και αντέχουν φυσικά  τα χεράκια μας .
    • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να   ξεκουραστεί  για  1 σχεδόν ώρα  σε   ζεστό   μέρος  ή   σε φούρνο  που τον  έχουμε ανάψει στους 40 -50  βαθμούς  για  15 λεπτά  και  τον έχουμε  σβήσει  ..


    •  Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16-17 κομμάτια από περίπου  85 γραμμάρια το καθένα. Της   δίνουμε   σχήμα  με  τα   χέρια- παλάμες κουνώντας  την κυκλικά  πάνω  στον  πάγκο  της  κουζίνας ,  και τα βάζουμε σε ταψί   για  ψήσιμο μόνο με χαρτί ψησίματος

    • Τα αφήνουμε  να  ξεκουραστούν  μέχρι να διπλασιαστούν  σε όγκο (περίπου 50 -60  λεπτά). 
    •  Αν θέλουμε    για  το  τέλος   τα περνάμε  μέ  λίγο   γάλα   και  ρίχνουμε  σουσάμι   
    •  Ψήνουμε  τα ψωμάκια  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200 βαθμους   κελσίου     ανάλογα  το  φούρνο μας   για περίπου περίπου  15-18    λεπτά,μέχρι να  ροδίσουν ελαφρά
    • Λιώνουμε  το  βούτυρο  και  αφού κρυώσει  τα  βουτσίζουμε  όσο  ακόμα  είναι   ζεστά  
    • Εγώ όπως  είπα   πιο  πάνω   δεν  είχα   την ποσότητα  βουτύρου  που   χρειάζεται  η συνταγή  και   έκανα   το εξής παρακάτω  κολπάκι .   

    • Αν θέλουμε όσο είναι ακόμα στο  φούρνο ετοιμάζουμε  σε  ένα  κατσαρολάκια  ένα  μέιγμα  με  ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ σε 150  ml κρύο νερό και να πάρει μια βράση,θα  γίνει σαν  ζελεδάκι  . Αφήνουμε να κρυώσει.  
    • Αμέσως μετά   μόλις βγάλουμε τα  ψωμάκια από το φούρνο με ένα πίνέλο βουρτσίζουμε  με  το μίγμα  κορν  φλάουρ  ελαφρώς ζεστό .










    Πηγή








    Και καλή μας όρεξη !

    Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

    Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

    ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΣΤΙΚΙΑ


    Αυτές  τις  μέρες με  την ζέστη  που έχει  στην πόλη μας,το μόνο που  έχω κέφι  να   ετοιμάσω στην κουζίνα  μας είναι  μόνο  δροσερό παγωτό .
    "Μαμά θέλουμε παγωτό.."καθε τοσο  οι μικρές βρίσκονται στον καταψύκτη ..  
     Αυτή  την  φορά φτιάξαμε το αγαπημένο μας  παγωτό με καραμελωμένα  φυστίκια  που  είχα  στο  ψυγείο  από μια αλλη φορά  που έφτιαξα μια τούρτα παγωτό  Τούρτα παγωτό
     Την ιδέα  για  τους  καραμελωμένους ξηρούς  καρπόυς την πήρα  απο την  φίλη   Άννα  Anna Petinareli  εκείνη καραμέλωσε αμύγδαλα ,εμείς φυστίκια  αιγίνης .





    ΥΛΙΚΑ:


    Για τα καραμελωμένα φιστίκια
    • 200 γρ.φιστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος
    • 100 γρ.ζάχαρη κρυσταλίκηξ ή καστανή
    • 1 κουταλιά σούπας μέλι  

    •  
    Για το παγωτό
    • 200  ml.γάλα φρέσκο,πλήρες
    • 500  ml.φυτική  κρέμα  παγωμένη  ( Kre Torre)
    •  1/2  κουττί ζαχαρούχο  γάλα  (200ml)
    • 100-170  ml εβαπορέ  γάλα 
    • 2 κουταλιές  ιμβερτοζάχαρη  δείτε εδώ
    • 2 κουταλιές  γλυκού  κορν φλαουρ  που θα  το δυαλύσουμε σε  100 ml ζεστό  γάλα 

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

    Καραμέλα  φιστικιού:

    • Ζεσταίνουμε ελαφρώς τα φιστίκια στο φούρνο ή στα μικροκύματα,γιατί πρέπει να είναι ζεστά όταν πέσουν στην καραμέλα.Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά.Όταν κάψει,ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη έτσι ώστε να καραμελώνει σιγά-σιγά και στην συνάχεια  το μέλι .Μόλις η καραμέλα πάρει σκούρο ξανθό χρώμα,προσθέτουμε τα ζεστά φιστίκια και  κατεβάζουμε από την φωτιά .
    • Ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά,με όσο το δυνατόν πιο γρήγορες κινήσεις για να μη μείνουν πολλή ώρα στη φωτιά και πικρίσει η καραμέλα.Τα απλώνουμε αμέσως σε μια λαδόκολλα ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για περίπου 2 ώρες.
    • Έπειτα σπάμε την καραμέλα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μπλέντερ όπου τα πολτοποιούμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα.

    Παγωτό:

    • Για το παγωτό: Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη ( έχουμε  βάλει  για λίγη ώρα στην καταψυξη όλα τα υλικά) φυτική κρέμα για 5′-8' τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψει, μετά προσθέτουμε τις βανίλιες και σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας και τέλος  το γάλα  και  το το  εβαπορέ γάλα και τέλος και  γάλα  με  το κόρν φλάουρ αφού έχει κρυώσει το μείγμα μας, θα πήξει σαν σαντυγί  ολο  το  μείγμα μας  .
    • Αδειάζουμε το μείγμα  του παγωτού σε μεταλικό μπόλ ή γυάλινο κλείνουμε με  καπάκι και το βάζουμε στην καταψύξη για  1 ώρα,βγάζουμε από την κατάψυξη   ξανά  και το  χτυπάμε με το μίξερ άλλο  ένα 3-5 λεπτό  το  κλέινουμε μετο καπάκι .
    • Συνεχίζουμε  να  χτυπάμε το παγωτό  4-5  ακόμα και το ξεχνάμε για 24 ώρες.Μπορουμε  να το κανουμε με πιο καλό αποτέλεσμα χωρίς κρύσταλα στο παγωτό μας .



    Σερβίρουμε  με  κομματια  καραμελωμένου  φιστικιού .
    Καλη  μας   όρεξη   ,ως  την  επομενη  συνταγή με  ζυμαράκι  να  περνάτε   όμορφα   !








    Και  καλή μας όρεξη !
    Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή με  ζυμαράκια  να περνάτε  καλά .   

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!