Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Linzer ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

 Μπισκότα Linzer



 Ένα από τα πιο νόστιμα μπισκότα που θα έχετε γευτεί ποτέ. Τόσο με γέμιση και χωρίς αυτή , θα σας γοητεύσει. Συνήθως, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο και έτσι είναι ακόμα πιο όμορφα  με την αντίθεση που κάνει  μεταξύ τους  .. το  κόκκινο και το  λευκό της ζάχαρη άχνης.

 ΥΛΙΚΑ :

240 g αλεσμένα αμύγδαλα ή  ότι ξηρό καρπό θέλετε  
375- 420 γραμμάρια αλεύρι  δυνατό 
140g ζάχαρη άχνη
ξύσμα και χυμό  από  ένα  μικρό  πορτοκάλι ή λεμόνι 
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 μέτριο αυγό
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια με  άρωμα  πορτοκάλι  
κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (5γρ) μπορούμε και να το αφαιρέσουμε ,τα  μπισκοτάκια  θα κρατήσουν  το όμορφο σχήμα τους  
1 Πρέζα αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ: 

Μαρμελάδα  τις επιλογής σας ..φράουλα-κεράσι-βατόμουρο -δαμάσκηνο γενικά  του ταιριάζουν  οι  κόκκινες  μαρμελάδες 
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τα αμύγδαλα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.Προσθέτουμε το αυγό και  συνεχίζουμε  το χτύπημα  μέχρι να ενσωματωθούν καλά  τα υλικά . Στη  συνέχεια  προσθέτουμε  το αλεύρι σταδιακά μέχρι να ενσωματωθεί  πλήρως.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ή τρία τμήματα  και τα  τυλίγουμε  με    διαφανή  μεμβράνη  τροφίμων και  τα   αφήνουμε  στο ψυγείο  για  2-3  ώρες.'η  ανοίγουμε  την ζύμη  σε  φύλλο  όπως  λέω  πιο  κάτω   και  το  βάζουμε στο  ψυγείο. Το κάνουμε αυτό γιατί αν η ζύμη είναι παγωμένη  είναι πιο εύκολο να  δώσουμε στα  μπισκότα μας το σχήμα που  θέλουμε χωρίς να χάσουν τη μορφή τους καθώς θα ψήνονται . Ανοίγουμε την  ζύμη με  τον  πλάστη  σε φύλλο  φάρδους  0,50 εκ   με  την  βοήθεια 2 λαδόκολλων που  θα  βάλουμε  κάτω και  πάνω , όσο  πιο  λεπτό  τόσο  καλύτερα.


  


  • Κόβουμε  με την βοηθεια των κουπάτ για μπισκότα , τα  μισά από αυτά θα τα κόψουμεστην μέσημε ένα σχέδιο πιο  μικρό της αρεσκιάς μας  καρδιά -αστεράκι 




ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  -ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ
  • Αλεσμένα αμύγδαλα μπορούμε να αγοράσουμε  ή αλλιώς μπορούμε  να πάρουμε  240 γρ. αμύγδαλα να τα αποφλοιώσουμε και τα άλεθουμε σε ένα μπλέντερ. ( εγώ  δεν τα  άλεσα πολύ άφησα  κομμάτια  ).... εγώ δεν τα άλεσα  πολύ  ήθελα στην κάθε  μπουκιά  να   νοιώθω  το αμύγδαλο στην  γεύση .
  • Μπορούμε  να αντικαταστήσουμε  τα φουντούκια,  με καρύδια ή φιστίκια , αμύγδαλο 
  •  Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια γεύση μαρμελάδας θέλουμε , αυτές  που ταιριάζουν  με   τα μπισκότα  περισσότερο  είναι  οι  κόκκινες μαρμελάδα.
  •  Η αρχική συνταγή χρησιμοποιεί  ένα κουταλάκι του γλυκού  μπέικιν πάουντερ , μπορούμε   να  το  αφαιρέσουμε από  τα μπισκότα , δεν θα  φουσκώσουν  πολύ και   θα διατηρήσουν  καλύτερα το σχήμα τους .
  • Αν  δε  έχουμε  φόρμα-κόφτη  μπορούμε  να χρησιμοποιήσουμε  οποιαδήποτε  κόφτη θέλουμε  και στη συνέχεια χρησιμοποιήσουμε  ένα μικρότερο για την κεντρική οπή. 
  • Μπορούν να γίνουν ακόμη και με ένα ποτήρι το  μπισκότο και ένα καπάκι κεντρικό  κόψιμο  .


 
 Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
  
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: