Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙ ΠΙΤΣΑ





 Ζύμη στην κατάψηξη έχω πάντα.. την  βγάζω από το πρωί στην συντήρηση και έρχετε σε θερμοκρασία δωματίου ..ετοίμάζω το παρακάτω σχήμα και την ψήνω .. αλλά μου άνοιξε και  χάλασε το σχήμα της,βιαζόμουνα 
και δεν έκλεισα καλά την ζύμη και με το φούσκωμα χάλασε το σχήμα της.Αφράτη και μαλακιά πίτσα .Φυσικά αυτό δεν μας  χάλασε την απολάυσαμε 
Την ιδέα την πήρα από εδώ

 ΥΛΙΚΑ  :
550-580  γρ αλεύρι για  ολες  της χρήσεις
20 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι  του γλυκού  αλάτι
30 ml λάδι 
1 φακελάκι 7 γρ ξερή μαγιά
150 ml γάλα 
150 ml  νερό 
2 κουταλιές γιαούρτι  
Διάφορα τυριά της επιλογής σας και  γαλοπούλα ή οτι  άλλο  της  επιλογής  σας  .    
Λίγο γάλα για το  τέλος  
Σουσάμι
1 κουταλιά  έξτρα παρθένο ελειόλαδο για την λαδόκολλα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :    
  •  Κοσκινίζουμε το  αλεύρι  μας πρώτα σε ένα  μπόλ .Ανακατέυουμε στον  κάδο  του  αρτοπαρασκευστή ή  του  πολυμίξερ το αλεύρι,τη ζάχαρη και την  μαγιά, με μια σπάτουλα . Προσθέτουμε στην συνέχεια το αλάτι και το γάλα , ανακατεύουμε τη  ζύμη με χαμηλή ταχύτητα, στη συνέχεια ζυμώνουμε μια μαλακιά και απαλή υφή  ζύμη  
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, στη συνέχεια ζυμώνουμε χρησιμοποιώντας μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί  μια ζύμη που θα  ξεκολλάει  από  τα τοιχώματα πολύ  μαλακιά , απαλή και λεία, ζυμώνουμε σε προγραμμα  για  15 -20  λεπτά .Μια  ακόμα χρήσιμη πληροφορία για  όσους το ζύμωσουν στο χέρι  καλό θα ήταν  να ενεργοποιήσουν την  μαγιά  με το χλιαρό  γάλα και δυο-τρείς  κουταλίες σούπας αλεύρι σε ένα μπόλ για 20 λεπτά περίπου και μετά  να προχωρίσουν  στο ζύμωμα ..
  • Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε εκεί την ζύμηκαι την σκεπάζουμε με μια διαφανή μεμβράνη και μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε κα  ξεκουραστεί και να διαπλασιαστεί ο όγκος της για 1 ώρα μέσα σε ζεστό  περιβάλον  
  • Ανοίγουμe την ζύμη με τον πλάστη πάνω σε  αντικολλητικό χαρτί σε σχήμα κύκλου 40-45 εκατ και πάχος 0,50 με 1 εκατ,στην συνέχεια κόβουμε ακτινωτά την ζύμη όπως φαίνετε στις παραπάνω φωτογραφίες γεμίζουμε μετα υλικά της αρεσκείας μας  και κλείνουμε την ζύμη  με τα χερια μας . Προσοχή  στο κλείσιμο  μην σας  ανοίξει όπως  η δική  μου .Την βρέχουμε με λίγο γάλα  και την ψήνουμε σε καλά προθερμαζμένο  φούρνο  στους 180 βαθμούς για 30 περιπου λεπτά 





Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι  να περνάτε καλά .   
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές











Δεν υπάρχουν σχόλια: