Σελίδες

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΖΎΜΩΜΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ








Ευτυχισμένο το Νέο Έτος !!! 
 Αποφάσισα οι πρώτες δημοσιεύσεις για το 2018 να είναι εύκολες και γρήγορες  συνταγές ..μια  και ο χρόνος  είναι περιορισμένος
Στην οικογένεια μου αγαπάμε  πολύ τις τηγανίτες -λαλαγγίτες .Την  επόμενη μετά  την πρωτοχρονιά  έφτιαξα τις  τηγανίτες  για   να τις απολαύσουμε όλοι  η οικογένεια το πρωινό .Τις ετοίμασα με  μια εύκολη ζύμη χωρίς ζύμωμα Οι ζύμες χωρίς ζύμωμα είναι η αδυναμία  μου.  Την  ιδέα την πήρα  από  εδώ  και  τις πρόσθεσα μόνο λίγη ζάχαρη                            


ΥΛΙΚΑ :
400  γρ  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml. ζεστό νερό
100 ml ζεστό γάλα (αν  θέλουμε   να τις  κάνουμε  νηστίσιμες   βάζουμε   όλη την  ποσότητα  νερό )
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
20 γρ  νωπή μαγιά ή  7-8 γρ  ξερή μαγιά
1 κουταλιά σούπας λάδι
1/4 κουταλάκι  του γλυκού ξύδι ή  χυμό από φρέσκο λεμόνι 

Λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε 100 ml. ζεστό  νερό, διαλύομαι την νωπή μαγιά την  ζάχαρη και 2 κουτάλια σούπας αλεύρι. Αφήνουμε  το να αυξηθεί για  15 λεπτά 
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι 2 φορές σε ένα μεγάλο μπολ μαζί ρίχνουμε  και το αλάτι .Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε μια παχιά και  κολλώδη ζύμη για 3 - 4 λεπτά ,όπως φαίνετε στις  φωτογραφίες ή αν θέλουμε την αφήνουμε στο ψυγείο 10-12 ώρες  και την ετοιμάζουμε  την άλλη  μέρα ! 
  •  Σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του ή με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο και μακριά από ρεύματα να δουλέψει,να  ξεκουραστεί για  30-40 λεπτά  και να διπλασιαστεί σε όγκο της, για καλύτερο αποτέλεσμα αφήνουμε το μπολ μέσα στο φούρνο της κουζίνας . Ανάλογα με τις καιρικές συνθή­κες και την υγρασία στο σπίτι, η ζύμη μπορεί να διπλασιαστεί πιο νωρίς, αλ­λά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχήσει.  
  • Βγάζουμε τη ζύμη  μια  μαρίζ  από το μπολ και την τοποθετούμε πάνω σε καλά αλευρωμένο πάγκο Πασπαλίζουμε πολύ καλά τη ζύμη από πάνω με αλεύρι 
  • Διπλώνουμε 5-6 φορές τη ζύμη. Και  την  μοιράζουμε  σε 7-8 κομμάτια  ίσου  βάρους , όπως  φαίνεται  στις  φωτογραφίες  παρακάτω  .
  • Τα αφήνουμε να  φουσκώσουν καλά σκεπασμένα για  15 ακόμα λεπτά και  στο  διάστημα  αυτό ετοιμάζουμε  το  τηγάνι  με  λάδι να  ζεσταθεί
  • Την ανοίγουμε με  τα δάχτυλα  μας  πιτούλες 0,50 εκατ και  σε μόλις  το λάδι ζεσταθεί  όσο πρέπει  τηγανίζουμε για  2-3  λεπτά  σε  χαμηλή φωτιά  από την  μια μεριά  και  γυρίζουμε  από την άλλη   ψήνουμε  και από την άλλη  για  άλλα 3-4 λεπτά ,μόλις  είναι  έτοιμες  τις  βγάζουμε  και τις  αφήνουμε  σε   χαρτί  να   φύγουν τα πολλά  λάδια και  τις  απολαμβάνουμε  με μέλι και καρύδια  ή  και  σκέτες  με  τυράκι  και  ζαμπόν γαλούλα ή αν  θέλουμε τις  γεμίζουμε πρίν τις  τηγανίσουμε  με τυρί φέτα  , τις  κλείνουμε  καλά και τις  τηγανίζουμε .
  •  Έκανα  διπλή  δόση  γιατί  ποτέ  δεν μας  φτάνουν . 

Και καλή μας όρεξη !
Ως την επόμενη  φορά που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές

                                                                                            ΚΑΛΉ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: