Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ


 






Όλοι αγαπάμε το κορμό σοκολάτας , όλοι έχουμε αναμνήσεις από την παιδική ηλικία,την μαμά μας στην κουζίνα  να τον ετοιμάζει, σε διάφορα σχήματα και μορφές.
 Σοκολατένιο, πλούσιο επιδόρπιο που γίνεται με θρυμματισμένα μπισκότα, σιρόπι σοκολάτας και τα ψημένα καρύδια,θα ετοιμάσουμε σήμερα.. φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό μέσα σε πολύ λίγο χρόνο ετοιμάζετε και θα το  δοκιμάσει όλοι ή οικογένεια μιας και παρασκευάζετε με υλικά  εξολοκλήρου νηστίσημα .Είναι φοβερό και όλοι θα το αγαπήσετε.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη να προετοιμαστεί, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να κάνουμε λάθος στην παρασκευή του.

 Ακόμη και τα κοριτσάκια μου συμμετέχουν στη διαδικασία, δεδομένου ότι αγαπούν να σπάζουν με τα καθαρά χεράκια τους τα  μπισκότα και να πιέζουν το μείγμα στην  αποσπώμενη φόρμα . Μπορούμε πάντα να κάνουμε παραλλαγές σε αυτή τη συνταγή μπισκότα σοκολάτας, προσθέτουμε διαφορετικές γεύσεις, όπως το ξύσμα πορτοκαλιού, το ρούμι, το εκχύλισμα αμυγδάλου, αποξηραμένα φρούτα. Απολαύσετε την πλούσια γεύση σοκολάτας.  Πάμε  να το φτιάξουμε..

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 μπισκότα digestive με αλεύρι ολικής  νηστίσιμα (750 γρ ) ή και πτι-μπέρ αν θέλετε να την κάνατε αρτύσιμη 
  • 1 φλυτζάνι (100 γρ) ξηροί καρποί (καρύδια, φουντούκια), ελαφρώς ψιλοκομμένα
  •  50 ml φυτική κρέμα γάλακτος ή χυμό πορτοκάλι  
Για το σιρόπι σοκολάτας:
  • 200γρ άχνη- ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι (60γρ κακάο άγλυκο
  • 1 φλιτζάνι (240 ml) νερό ή  αν θέλετε  πιο αρωματική το σοκολατένιο σιρόπι βάλτε  μια ποσότητα : 1/2 κούπας νερό και  1/2 κούπας χυμό πορτοκάλι
  • 150 γρ φυτική μαργαρίνη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ 
  •  λίγο ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια - ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι 

Σοκολάτα  γκανάς :
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
  • 150 γρ κουβερτούρα μαύρη σοκολάτα, τεμαχισμένη
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


  1.  Σπάζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ και τα ραντίζουμε  με 50 ml φυτική κρέμα  γάλακτοςή το χυμό πορτοκάλι να μαλακόσουν, μιας και τα μπισκότα αυτά είναι πολύ σκλήρά και τα θελω πολύ ποτισμένα.
  2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλίτικό τηγάνι και σε μεσαία θερμοκρασία καβουρδίζουμε τα καρύδια ή τα  φουντούκια για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να φρυγανισθούν ομοιόμορφα.
  3. Προσθέτουμε και  ψητά καρύδια πάνω από τα μπισκότα. και τα αφήνουμε  να  ποτίσουν  για λίγη ώρα 
Για το σιροπι σοκολάτας:
  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε άχνη- ζάχαρη, σκόνη κακάο, νερόκαι το χυμό πορτοκάλι και το βούτυρο και το κορν-φλάουρ ,ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Σε μεσαία θερμότητα. Βράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.Θα έχουμε ένα  σοκολατένιο σιρόπι 
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει λίγο για περίπου 10 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το σοκολατένιο σιρόπι πάνω από το μπολ μετά μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι με σχήμα καρδιάς ή αποσπώμενη φόρμα 22-24 εκατ ή σε  στενόμακρη φόρμα βάζοντας κάτω αντικολλήτικό χαρτί ότι σας αρεσει τελος πάντων και ότι έχετε στην κουζίνα σας !.
  5. Στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα καλά και ξεχναμε  το γλυκό  στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά έως 1 ώρα πριν από την προετοιμασία της σοκολάτας
Για την γκανάς σοκολάτας :
  1. Τοποθετούμε τη φυτική κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα και θερμαίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει,κατεβάζουμε από την φωτιά .
  2. Ρίχνουμε πάνω από τη  ζεστή κρέμα  τα κομμάτια σοκολάτας και αφήνουμε για 3-5 λεπτά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιειθεί.
  3. Ρίχνουμε την γκανάς πάνω από το κέικ μπισκότων σοκολάτας .
  4. Διακοσμούμε με ψητά καρύδια ή με ότι άλλο θέλουμε ,και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες ή μια νύχτα θα  είναι ακόμα πιο καλύτερα και πιο ποτισμένα τα μπισότα προσέξτε το αυτό μην την κόψετε την ίδια  μέρα.  
  5. Μου βγήκε αρκετή η γκανάς γιατί δεν θέλαμε να παει χαμένη και την προσθέσαμε πάνω στο γλυκό, αν και τα κοριτσάκια μου ήθελαν να την φάνε με το κουτάλι και πάνω στο ψωμί του τόστ    .
  6. Το στόλισμα το έκαναν τα δύο μου κοριτσάκια
 Προσαρμοσμένη από  εδώ  


                                                                                                  


                                                                                                            Καλή επιτυχία!!

Ως την επόμενη  φορά  που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: