Μετά από μια ποικιλία συνταγών που είδα στο ίντερνετ για την τρελή ζύμη και πιστέψτε με υπάρχουν πάρα πολλές ...και μετά από δικές μου δοκιμές κατέληξα αυτή εδώ.. Ωριμάζει στο ψυγείο και την διατηρούμε στην συντήρηση και στην κατάψυξη, όταν την χρειαστούμε την βγάζουμε από την κατάψυξη και όσο η ζύμη ξεπαγώνει γίνετε ακόμα πιο αφράτη .
Δεν θα μπορούσε αυτή τη ζύμη να μην την δοκιμάσουμε και να μην υπάρχει στο μπλόγκ μου .. Πάμε στην κουζίνα μου να την φτιάξουμε
Δεν θα μπορούσε αυτή τη ζύμη να μην την δοκιμάσουμε και να μην υπάρχει στο μπλόγκ μου .. Πάμε στην κουζίνα μου να την φτιάξουμε
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
2 φακελάκια 7-9 gr ξερή μαγιά
2 και 1/2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη ή 2 ιμβρερτοζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
400 γρ γιαούρτι χωρίς την πέτσα
2 αυγά μέτρια
2 αυγά μέτρια
250 ml γάλα
50 ml λάδιΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά με τη ζάχαρη και την διαλύουμε με το χλιαρό γάλα(προσέχουμε
να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά ). - Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή προσθέτουμε τη φουσκωμένη μαγιά και το γιαούρτι, και το λάδι προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι ,το αλάτι και το μπέικιν ή αν το ζυμώσουμε με τα χέρια μας σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι το κοσκινισμένο με το μπείκιν κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο του,και προσθέτουμε τη φουσκωμένη μαγιά και το γιαούρτι, και το λάδι
- Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη, την βάζουμε σε ένα μπολ λαδωμένο με λίγο καλαμποκέλαιο αφήνουμε να διπλασιαστεί, για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος ζεστό μακριά από κρύα ρεύματα αέρα σκεπασμένη .
- Βάζουμε την ζύμη σε 2 σακούλες αφού πρώτα την έχουμε λαδώσει λίγο με λαδί ελαφρύ και την ξεχνάμε στο ψυγείο για 4 ώρες και αμέσως την βγάζουμε από το ψυγείο και ετοιμάζουμε την πίτσα ή τα μπουρεκάκια ή ότι άλλο θέλουμε
- H ζύμη αυτή μπορεί να σταθεί στο ψυγείο και μέχρι 5-6 ημέρες
- Σε μας η ζύμη δεν πρόλαβε να μείνει ούτε 24 ώρες στο ψυγείο..φαγώθηκε...έγινε μια ωραία πίτσα το βράδυ τις 28 Οκτωβρίου ....που πεινούσε η οικογένεια και μερικά κουλουράκια γεμιστά με ταχίνι σοκολάτα και κανέλα, την ετοίμασα το Σάββατο το βράδυ και λόγου ότι ο χρόνος μου ήταν περιορισμένος δεν σας έχω φωτογραφίες ..
- Στη συνέχεια θα σας δώσω μερικές ιδέες με το τι μπορούμε να κάνουμε με αυτή την ζύμη...μπορούμε να την φτιάξουμε πίτσα. τυροπιτάκια-μπουρεκάκια,μάφφινς με αρμυρή ή και γλυκεία γέμιση ,πεινιρλί, καλτσόνε και ότι άλλο θέλετε
Καλή σας όρεξη!
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου