Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΟΥΡΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ






Ένας υπέροχος συνδιασμός σοκολάτα και φουντούκια ..μπορεί να τα φτιάξουμε και με φυστίκι Αιγίνης ή αμύγδαλα ..Η γεύση και η μυρωδιά του βουτύρου.....δεν μπορείς να φας μόνο ένα .... Τρως.....και δεν μπορείς. Να σταματήσεις.  ....
ΥΛΙΚΑ:

125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαλακό 
230 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
80 γρ ζάχαρη άχνη 
50 γρ πούδρα φουντουκιού ή αμύγδαλου  εδώ η πούδρα _αλεύρι αμυγδάλου
κρόκοι αυγών  
1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ 
5 γρ μπέικιν παουντερ 
1  πρέζα αλάτι
1 βανίλια 
1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο 
150 γρ σοκολάτα λιωμένη σε Μπεν Μαρί 
Φουντούκια  τριμμένα για το τέλος .


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Η συνταγή είναι με φουντούκια, αλλά γίνεται με αμύγδαλο, καρύδια, φιστίκια Αιγίνης! 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με μια πρέζα αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τους δύο κρόκους αυγών, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τα αλεσμένα φουντούκια. 
  • Κόβουμε το κρύο αγελαδινό βούτυρο σε κομμάτια και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα προϊόντα. Ζυμώνουμε μια μαλακή, βουτυρά τη ζύμη. Αν έχουμε ζυμωτήριο, το  χρησιμοποιούμε είναι πολύ γρήγορο. Τυλίγουμε την ανακατεμένη ζύμη σε ένα κομμάτι νάιλον και φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα αλλά και περισσότερο ..δουλεύει μια χαρά η ζύμη παγωμένη 
  • Χωρίζουμε την παγωμένη ζύμη σε 3 μέρη. Κάνουμε κάθε μέρος σε έναν μακρύ κορδόνι  παλιούς 2 εκατ το οποίο το κόβουμε σε 6-7 εκ. μικρότερα κομμάτια όπως φαίνεται στην φωτογραφία . 
  • Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στα 180 γρ. σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις  για 10-12 λεπτά περίπου.
  • Απλώνουμε τα ψημένα μπισκοτάκια σε σχάρα να κρυώσουν. 
  • Σπάμε τη σοκολάτα, τη βάζουμε σε ένα μπολ και τη λιώνουμε σε Μπεν Μαρί Βουτάμε κάθε άκρη των πούρων σε λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με χοντροτριμμένα φουντούκια αν θέλουμε.
  •  Τοποθετούμε τα κέικ σε χαρτί ψησίματος μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα. Μπορούμε  να τα διατηρήσουμε για  3-4 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου και μετά να τα αποθηκεύσουμε σε καλά κλεισμένο βάζο.
  • Προσοχή μην βάλετε περισσότερο αλεύρι δεν θα μπορέσετε να τα πλάσετε και φυσικά θα αρχίσουν να σχίζουν ενώ τα ψήνετε ...όπως τα δικά μου ...και μένα μας έπεσε λίγο παραπάνω αλεύρι ..με την μικρή μου κόρη όταν τα ετοιμάζαμε.  .  Αυτά τα μπισκοτάκια τα είδαμε σε ένα ζαχαροπλαστείο επισκευτηκαμε πριν μέρες σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο που επισκευτηκαμε ...και συγκεκριμένα του Βόλου ... Η μικρή μου εντυπωσιάστηκε με την σοκολάτα .....και τα φτιάξαμε ...υπόσχομαι να επανέλθω με σοκολάτα και στις δυο πλευρές .....όχι μόνο στην μια.  .
  • Γίνονται περίπου 25 τμχ. 



 
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες

Δεν υπάρχουν σχόλια: