Αυτοί οι κουραμπίεδες είναι από το παλιό μπλοκάκι της μαμάς μου ..είναι τόσο μουτζουρωμένο από τα κοριτσάκια μου .. μικρά έπαιρναν το στυλό και έγραφαν και μουτζούρωναν ότι έβρισκαν στο σπίτις της μαμάς μου ..ευτιχώς μπόρεσα και το έσωσα από τα χεράκια τους,πρόσθεσα μερικά αγαπημένα μου υλικά,φουντούκια και σταγόνες σοκολάτας αυτή την φορά.Τα ονομάσαμε χιονόμπαλες ....
Μετατρέψα τις ποσότητες σε κούπες 250 ml
Η συνταγή είναι από εδώ με μερικές αλλαγές που έκανα στα υλικά.
ΥΛΙΚΑ:
450 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις,μπορεί και λιγότερο ανάλογα το αλεύρι.
50 γρ πούδρα φουντουκιού
1 κούπα ελαιόλαδο παγωμένο για 2_3 ώρες στην κατάψυξη (250 ml )
100 γρ καβουρδισμένα και αποφλοιωμένα φουντούκια τριμμένα στο μπλέντερ
50 γρ άχνη ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ ή τσίπουρο (1/3 κούπας)
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κούπα ελαιόλαδο παγωμένο για 2_3 ώρες στην κατάψυξη (250 ml )
100 γρ καβουρδισμένα και αποφλοιωμένα φουντούκια τριμμένα στο μπλέντερ
50 γρ άχνη ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ ή τσίπουρο (1/3 κούπας)
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χτυπάμε το παγωμένο λάδι πολύ καλά με το μίξερ για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει.Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη,το τσίπουρο,το χυμό που διαλύσαμε την σόδα και τις βανίλιες το ξύσμα και τα φουντούκια
- Τα φουντουκια να είναι ασπρισμένα
- Προσθέτουμε την πούδρα και σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο με το αλάτι .Ίσως να μην πάρει όλο,ρίχνουμε σιγά -σιγά ώστε μέχρι να μη σηκώνει άλλο η ζύμη, μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά σκεπασμένη στο ψυγείο
- Πλάθουμε την ζύμη μοιράζοντάς την σε 25 γρ τον καθένα ή κόβουμε με κουπάτ και τους τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς ανάλογα το φούρνο μας πόσο δυνατός είναι για 15 μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς,δεν τους ψήνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν
- Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε αφού κρυώσουν πολύ καλά με άχνη ζάχαρη
- Το μυστικό είναι στο χτύπημα, το λάδι πρέπει να χτυπηθεί πάρα πολύ καλά, να αφρατέψει και να ασπρίσει,
- Και στην άχνη προσθέτουμε και λίγο κορν φλάουρ 1-2 κουταλιές σούπας, βοηθάει στο να μην αποκτήσουν υγρασία
ΚΑΛΆ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
Ως επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
- Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούργιες συνταγές μου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου