Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

Λίγα φύλλα που έπρεπε να  ξοδευτούν και  χωριάτικα φρέσκα αυγά και γάλα από το ΘΕΣ/ΓΑΛΑ της γειτονιάς έγιναν μια γλυκιά πίτα για να  συνοδεύσει  το καφέ μας ! Δοκιμάστε  την   ... τολμήστε το   είναι πιο γρήγορη  γλυκιά  πίτα  που έχω φτιάξει !!









ΥΛΙΚΑ:
  • 125 γραμμάρια βούτυρο αγελάδας
  • 500 γρ φύλλα κρούστας  (τα δικά μου ήταν 12 φύλλα) 
  • 4 αυγά
  • μια πρέζα αλάτι 
  • 1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα λεμόνι
  • 100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (αν την θέλουμε πιο γλυκιά προσθέτουμε ακόμα 20-30 γρ)  
  • κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (προαιρετικά) μου αρέσει η γεύση του 
  • 500 ml. φρέσκο ​​γάλα ζεστό
  • 1 ταψί 28-30 εκατ διάμετρο 
  • σταφίδες(προαιρετικά )ή αν θέλετε σταγόνες σοκολάτας 
  • κανέλα και άχνη ζάχαρη για το τέλος 

ΕΚΤΕΛΕΣH:


  • Λιώνουμε το βούτυρο.
  • Βάζουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί που έχει διάμετρο 28-30 cm.ή λαδώνουμε μόνο το πάτο του ταψιού με βούτυρο (το δικό μου ταψί  είναι πυρέχ και δεν έβαλα χαρτί ψησίματος )
  • Βουτυρώνουμε κάθε ένα από τα  φύλλα κρούστας με το λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο και διπλώνουμε σε σχήμα βεντάλιας  Στη συνέχεια, σχηματίζουμε ένα σαλιγκάρι-τριαντάφυλλο. Τοποθετούμε τα σαλιγκάρια-τριαντάφυλλα  στο ταψί
  • Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο για 16-20 λεπτά σε 180  βαθμούς στον αέρα
  • Όσο ψήνουμε το γλυκό  μας  ανακατεύουμε τα αυγά με την κρυσταλλική ζάχαρη και άχνη-ζάχαρη,το αλάτι , τις βανίλιες και το κόρν φλάουρ (η συνταγή δεν το είχεεμείς μας  αρέσει η γεύση του)
          •  
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαφρώς ζεστό φρέσκο ​​γάλα που το ζεστάναμε με  μια φλούδα από λεμόνι να  βγάλει τα αρώματα του . Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σάλτσα και στην συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες πάνω από το γλυκό .Και προσθέτουμε στο ψημένο γλυκό την σάλτσα . Θα δούμε αν το ταψί μας είναι ρηχό ότι η ποσότητα της σάλτσας μας είναι αρκετή θα περιμένουμε 5 λεπτά να απορροφήσει την σάλτσα  
  • Ξανά βάζουμε το γλυκό μας στο ζεστό φούρνο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά 
  • Μόλις βγάλουμε το γλυκό  από το φούρνο, σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε  το να κρυώσει.
  • Αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτί από τη κρύα πίτα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη-άχνη και απολαμβάνουμε την  γλυκιά ΄γαλατόπιτα '  Μπορούμε  να  την απολαύσουμε και χωρίς την άχνη και αποφεύγουμε τις περιττές θερμίδες  
  • Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και ένα σιρόπι να  την ποτίσετε  το έχω δοκιμάσει πιο κάτω..θα δέιτε και φωτογραφίες η επιλογή  είναι δική σας 
Η συνταγή είναι από εδώ με μερικές αλλαγές





Εδώ η πίτα  έχει σιρόπι από γαλακτομπούρεκο που έιχα στο ψυγείο 

Εδώ η πίτα  έχει σιρόπι από γαλακτομπούρεκο που έιχα στο ψυγείο 


























Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .   
Αν σας αρέσουν οι 
συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές


Δεν υπάρχουν σχόλια: