Ναι ήρθε η ώρα να φτιάξω μπισκοτάκια βουτύρου αυτή την φορά με ζαχαρόπαστα.
Καιρό τώρα τα είχα στο μυαλό μου να τα φτιάξω Και να που ήρθε η στιγμή ,,
Μπήκα στην κουζίνα μου και τα ετοίμασα...για μια ιδιαίτερη στιγμή ...
Για το γάμο της αγαπημένης μου μικρής ανιψιάς ..Να ζήσετε .. να είστε πάντα ευτυχισμένα ! Σας αγαπώ!
Η συνταγή είναι από την φίλη στο FB μου Roula Psittaki μου την εμπιστεύτηκε μαζί με μερικά μυστικά της ....την ευχαριστώ πολύ !
Είναι η ίδια συνταγή με τα Μπισκοτάκια βουτύρου Ρούντολφ
ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ η συνταγή είναι από εδώ
ΥΛΙΚΑ :
500 γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
6 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 βανίλιες η 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι ζάχαρη - βανίλια με άρωμα πορτοκάλι η λεμόνι
λίγο ξύσμα από λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
Ζαχαρόπαστα άσπρη 500 γρ
Ζαχαρόπαστα φούξια 250 γρ
Καρδούλες ζαχαρένιες άσπρες και φούξια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Χτυπάμε το βούτυρο που το έχουμε βγάλει από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα, προσθέτουμε τα αυγά,τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι καλά.Με μια μαρίζ ενσωματώνουμε την ζύμη μας μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε 60 λεπτά στο ψυγείο, (αυτό γίνετε για να σφίξει το βούτυρο και να ανοίγει καλύτερα το φύλλο και να μην απλώσουν στο ψήσιμο όσο περισσότερο αφήνουμε την ζύμη τόσο ποιο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε ).
- Πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα βάζουμε την ζύμη μας και με μια ακόμα λαδόκολλα από πάνω και τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο σε πάχος 5-7 mm, κόβουμε με κου πατ ή κύκλο 7 εκατ , τα τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα με κενό ανάμεσα τους, ή κόβουμε τα μπισκότα με κουπάτ και μεταφέρουμε την λαδόκολλα στο ταψί και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτα να παγώσουν και βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και αφαιρούμε την παραπανίσια ζύμη και τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε
- Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη) για 10 λεπτά - αν η ζύμη μπει σε κρύο περιβάλλον θα βοηθήσει τα μπισκότα να κρατήσουν το ωραίο στρογγυλό σχήμα τους, τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 160_170 βαθμούς πάνω και κάτω για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν λίγο.Δεν απομακρυνόμαστε από το φούρνο γιατί υπάρχει περίπτωση να τα ψήσουμε περισσότερο και δεν το θέλουμε .
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου