Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

COOKIES ΜΕ 2 ΕΙΔΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ















ΥΛΙΚΑ

     3 -1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
     1 κούπα ή 225 γρ βούτυρο ανάλατο
     1/2 κούπας ή  100 γρ ζάχαρη  κρυσταλλική
     1/2 κούπας ή 100  γρ  ζάχαρη καστανή
    150 γρ μαύρη σοκολάτα  ή σταγόνες  σοκολάτας  κουβερτούρα
     150 γρ  σοκολάτα γάλακτος ή  σταγόνες  σοκολάτας γάλακτος
      2 μεγάλα αυγά
      1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού 
     1/2  κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
     2 βανίλιες 
     1 πρέζα αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Χτυπάμε  το μαλακό βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου), τη ζάχαρη, τις βανίλιες  και στην συνέχεια  τα αυγά μέχρι να έχουμε μια αφράτη βουτυρένια  κρέμα  
  • Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ,τη σόδα το αλάτι κοσκινίζουμε  στη συνέχεια προσθέτουμε και σταδιακά την παραπάνω κρέμα βουτύρου.
  •  Ρίχνουμε  τις  σταγόνες  σοκολάτας ή κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια (όχι πολύ μικρά)  και να τα προσθέτουμε   στη ζύμη μπισκότων. Ανακατεύουμε  τα κομμάτια σοκολάτας με ένα ξύλινη  κουτάλα
  • Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 175 ° C.
  • Ενώ ο φούρνος θερμαίνεται, βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο.
  • Αφού ο φούρνος φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, παίρνουμε τη ζύμη (θα πρέπει  είναι μαλακιά), υγραίνουμε  τις παλάμες μας με νερό και σχηματίζουμε  μικρές μπάλες  στο μέγεθος μιας ολόκληρης καρύδας.ή αν θέλουμε τις ζυγίζουμε 35-40 γρ κάθε μια .
  •  Βάζουμε τις μπάλες cookieς σε ταψί,  με χαρτί ψησίματος, αφού  τα τοποθετήσουμε  με  απόσταση 4-5 cm  μεταξύ  τους
  •  Ψήνουμε  τα μπισκότα σε  προθερμασμένο  φούρνο  στους  170 βαθμούς, για 10-12  λεπτά   ανάλογα το  φούρνο μας ή έως ότου οι άκρες να  αποκτήσουν ένα  ελαφρώς χρυσό χρώμα . Το εσωτερικό  των μπισκότων δεν πρέπει να  πολύ  ψημένα.
  •  Όταν παρατηρήσουμε ότι οι άκρες αρχίζουν να γίνονται καφέ βγάζουμε  το  ταψί  μας  έξω από το φούρνο και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 2-3 λεπτά, χωρίς να αγγίξουμε τα cookies.
  • Μετά από 2-3 λεπτά, τα μπισκότα αρχίζουν να γίνονται σκληρά  έτσι ώστε να μπορούν να τα πάρουμε   απαλά, και να τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν  εντελώς.


Μερικά χρήσιμα μυστικά για τέλεια cookies :
Βούτυρο πάντα σε  θερμοκρασία δωματίου
Αλεύρι  για όλες τις χρήσεις και μετράω πάντα με την κούπα -μεζούρα που σας  δείχνω πιο πάνω, γεμίζω και  με το μαχαίρι κόβω την περισσότερη  ποσότητα. 
Σοκολάτες χρησιμοποιήστε πολλών ειδών ,φυσικά μπορούμε να  βάλουμε και σοκολάτα  που την έχουμε εμείς κόψει κομματάκια  
 Ψήσιμο όχι πολύ όταν τα  βγάζουμε πρέπει να κρατάνε ελαφρώς 
Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε την ζύμη , να την μοιράσουμε σε μπαλάκια και να την καταψύξουμε και όταν την χρειαστούμε να την βγάλουμε  σε  θερμοκρασία  δωματίου ,τα  τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βάλει  λαδόκολλα για  2 ώρες  να  έρθει στην κατάλληλη θερμοκρασία  η ζύμη και να την ψήσουμε και έχουμε έτοιμα πετυχημένα cookies
Η συνταγή βγάζει 22-24 κομμάτια  .
Πηγή 
Απολαύστε τα  είναι πολύ νόστιμα!

Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά . 

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: