Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΚΡΑΜΠΕΡΙ




 .Σήμερα θα φτιάξουμε μπισκοτάκια με βρώμη ..
Τραγανό εξωτερικά, απαλό εσωτερικά, με ωραία γεύση καραμέλας από την καστανή ζάχαρη και τραγανα από την κρυσταλικη ζάχαρη και καταπληκτική γεύση από τη βρώμη. Tώρα θα σας παρουσιάσω τη συνταγή για τα πιο νόστιμα κέικ βρώμης που έχω ετοιμάσει και γευτεί. Η συνταγή είναι από το γνωστό blog Smitten kitchen . Μπορείτε να το αλλάξετε συμπεριλαμβάνοντας άλλα αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς Στην προκειμένη το έχω ακολουθήσει ακριβώς με σταφίδες σήμερα όμως ,το έχω ετοιμάσει με κράνμπερι,αλλά και σοκολάτα, με αποξηραμένα κεράσια και φουντούκια, πάντα βγαίνει υπέροχο!

Μας αρέσουν πολύ αυτά τα μπισκότα μετα κραμπερις και βρώμη . Τα φτιάχνω συχνά, γιατί είναι πολύ εύκολο να τα ετοιμάσω και είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά ... ελαφρώς γλυκά και μαστιχωτά αρωματισμένα με  βρώμη και ξηρούς καρπούς και κράμπερι .Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα κλειστό κουτί περίπου μία εβδομάδα,αλλά ειλικρινά αμφιβάλλω αν αντέξουν τόσο καιρό. Μπορούμε να τα απολαύσουμε με ένα ποτήρι γάλα ή και ένα  ποτήρι φρέσκο χυμό 🍊Μερικοί άνθρωποι, όταν ακούν πλιγούρι βρώμης, φαντάζονται ένα  πρωινό που πρέπει να φάνε μόνο και μόνο επειδή είναι υγιεινό. Μερικές φορές είναι αυτή η «υγιεινή» ετικέτα που μας κάνει να συσχετίζουμε το φαγητό ως κάτι που σίγουρα δεν θα μας δώσει την ευχαρίστηση που χρειαζόμαστε. Πολλά έχουν ειπωθεί για τα οφέλη της βρώμης


ΥΛΙΚΑ:


115 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
120-150 γρ καστανή ζάχαρη 
1αυγό σε θερμοκρασία δωματίου 
100γρ αλεύρι 
70 γρ τριμμένα καρύδια 
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα  
70 κράμπερι
120 γρ τριμμένη λίγο στο μπλέντερ μας αν είναι χοντρή.
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλακι του γλυκού σόδα 
1/4 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βγάζουμε από το ψυγείο το αυγό και το βούτυρο τουλάχιστον 1ώρα, να έρθουν σε  θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμάνουμε  το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε με το μίξερ μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αυγο ένα κάθε φορά χτυπώντας συνέχεια .Προσθέτουμε και τη βανίλια, στη συνέχεια, αλεσμένα καρύδια,το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα καλά.  
Τέλος,προσθέτουμε το πλιγούρι βρώμη και ανακατεύουμε καλά με  μια  μαρίζ .Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδες, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά. 
Πλάθουμε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού παίρνουμε ποσότητα είναι ίση σε μέγεθος.Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για 13_14 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και  θα εξακολουθούν μέσα  να είναι ελαφρώς μαλακά.Μόλις κρυώσουν θα σφίξουν ελαφρώς ένα κουτί για μια εβδομάδα



* Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου πάντα,η ζύμη να είναι ελαφρώς κολλώδης,αν θέλετε την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο και πάνω από όλα ακρίβεια στα υλικά πάντα ζυγισμένα ποτέ δεν προσθέτουμε παραπάνω στερεά υλικά π.χ αλεύρι ή βρώμη.
Ο χρόνος ψησίματος πρέπει να μην υπερβεί τα 15 λεπτά.τα αφήνουμε  πάνω στο ταψί και αυτά θα συνεχίσουν να  ψήνονται λόγου της θερμότητας .
Αν τα πατήσουμε με το χέρι θα δούμε ότι είναι πολύ μαλακά έτσι πρέπει, θανάτου δούμε 'ότι μπορεί να χαλάσει και το σχέδιο  τους .. 
Όσο πιο νωρίς  τα  βγάζετε  τόσο πιο  μαλακά μπισκότα  θα έχετε ,η συνταγή βγάζει 35 κομμάτια μπισκότα. 




Μείνετε συντονισμένοι.................

Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  
 Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές..

Δεν υπάρχουν σχόλια: