Αυτό το τυροψωμάκι το ΄εφτιαξα μια Κυριακή που είχα ξεμείνει απο ψωμάκι .. ένα νόστιμο και αφράτο ψωμάκι με ανθρακούχο νερό και μόνο ασπράδια ... που φαγώθηκε το ένα "καρβελακι " πριν προλάβει να κρυώσει ... Πάμε να το φτιάξουμε ..
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΎΜΗ :
- 3 ασπράδια (100 γρ)
- 300 ml γάλα
- 150 ml ανθρακούχο νερό
- φακελάκι ξερή μαγιά 7-9 γρ
- 100 γρ βούτυρο ή λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 700-750 γρ αλεύρι ...ανάλογα το αλεύρι μας
- σουσάμι.
- παραρουνόσπορο
- κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο γάλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
- 250 γρ τυρί φέτα
- 100 γρ ανθότυρο
- λίγο πιπέρι
- 1 κρόκο αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και ρίχνουμε μια-δυο κουταλιές αλεύρι .
Χτυπάμε τα ασπράδια -πρωτεΐνες ελαφρά με το σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο ή λάδι.
Κοσκινίζουμε
το αλεύρι, με το αλάτι.
Και σε ένα μπολ
προσθέτουμε το αλεύρι και το ασπράδι αυγού,το γάλα,και το
ανθρακούχο νερό , την φουσκωμένη μαγιά,και ζυμώνουμε μια μαλακιά
και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας .. εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασκευαστή ..
Πλάθουμε σε μπάλα, και την τυλίγουμε με ένα πανί και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
Μετά σχηματίζουμε τα παρακάτω σχέδια σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έχω πιο κάτω
1 σχέδιο :
2 σχέδιο :
Το σχέδιο αυτό όπως θα δείτε πιο κάτω το έχω κάνει με γέμιση σοκολατένια και με ζύμη brioche μια άλλη φορά .
Στη μέση αυτού του σχεδίου σήμερα ....όπως θα δείτε έχω βάλει στην μέση μια ζυμαρένια μπαλίτσα ..
Μετά σχηματίζουμε τα παρακάτω σχέδια σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έχω πιο κάτω
1 σχέδιο :
2 σχέδιο :
Το σχέδιο αυτό όπως θα δείτε πιο κάτω το έχω κάνει με γέμιση σοκολατένια και με ζύμη brioche μια άλλη φορά .
Στη μέση αυτού του σχεδίου σήμερα ....όπως θα δείτε έχω βάλει στην μέση μια ζυμαρένια μπαλίτσα ..
Αφού τα σχηματίσουμε τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος μακριά από ρεύματα .
Απλώνουμε με ένα πινέλο τον κρόκο με το γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και παραρουνόσπορο .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όσο είναι ζεστό χρησιμοποιώντας ένα πινέλο το περνάμε με λίγο λιωμένο βούτυρο για να πάρει ωραίο χρώμα. (προαιρετικά)
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές