- 600 γρ αλεύρι ή 550 γρ αλεύρι και 50 γρ καλαμποκαλεύρο
- 250 ml ζεστό γάλα
- 1 φακελάκι 9 γρ ξερή μαγιά ή 25 γρ νωπή μαγιά
- 90 γραμμάρια ζάχαρης
- 90 γρ λιωμένο βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 βανίλια ζάχαρη ή ξύσμα από πορτοκάλι
- κακουλέ και μαχλεπι (προαιρετικά )για περισσότερο άρωμα
- και το ασπράδι από τον κρόκο και 2-3 κουταλιές ακόμα αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γραμμάρια της σοκολάτας για την γέμιση
- 1 κρόκο αυγού και λίγο γάλα (για το άλειμα στο τέλος )
- σπυσάμι και παπαρουνόσπορο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Ανακατέυουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιά στο γάλα, 1 κουταλιά ζάχαρη, 2 κουταλιές αλεύρι και αφήστε το να ανεβει για 15 λεπτά.Όταν η μαγιά ανέβει , προσθέτουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα , το λειωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου , τη βανίλια,ξύσμα και τα αρώματα , την υπόλοιπη ζάχαρη και ζυμώνουμε τη ζύμη , μια ζύμη αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε σε μια μπάλα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ο όγκος του σε ζεστό μέρος.
- Αφού αυξηθεί η ζύμη την ρίχνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας μας και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο τεντωμένο σε πάχος 0,5 cm. Κόβουμε κύκλους με ένα γυάλινο ποτύρι (όπως στα ντόνατς), συνολικά θα πρέπει να έχουμε 36 κύκλους
- Σπάζουμε τη σοκολάτα σε μικρούς κύβους ( θα πρέπει να είναι η σοκολάτα μας κομμένη σε 36 κύβους). Κατόπιν πάλι, διπλώνουμε τα μισοφέγγαρα στο μισό (όπως φαίνεται στην φωτογραφία μου ).και ξανά πάλι στη μέση το μισοφέγγαρο.
- Λαδώνουμε της φόρμες muffinς. Στις φόρμες muffin τοποθετούμε 3 κομμάτια απο αυτά τα σχήματα που έχουμε φτιάξει .
- Σκεπάζουμε τα με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε το να ξεκουραστούν τα muffins για περίπου μισή ώρα.Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο γάλα και αλείφουμε με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και παπαρουνόσπορο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου