ΥΛΙΚΑ :
400 -450 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις περίπου
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
250 γρ καβουρδισμένα φουντουκια τριμμένα ελαφρά στο μπλέντερ
100- 150 γρ μαύρη σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας κουβερτουρα
1/4 κουταλάκι αλάτι
100 γρ ζάχαρη κρυσταλική
150γρ ζάχαρη καστανή
250 γρ βούτυρο ανάλατο
2 μικρά αυγά
λίγο ξύσμα από πορτοκάλι
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χτύπαμε το μαλακό βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου), τη ζάχαρη, την βανίλια . το ξύσμα και τα αυγά μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα
- Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ το αλάτι , κοσκινίζουμε στη συνέχεια προσθέτουμε και σταδιακά την κρέμα βουτύρου.
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια (όχι πολύ μικρά) και τα φουντούκια και να τα προσθέσετε στη ζύμη μπισκότων. Ανακατέυουμε τα κομμάτια σοκολάτας με ένα ξύλινη κουτάλα
- Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 ° C.
- Αφού ο φούρνος φτάσει στη σωστή θερμοκρασία, παίρνουμε τη ζύμη (θα πρέπει είναι μαλακια), και με ενα κουτάλι σχηματίζουμε μπάλες στο μέγεθος μιας ολόκληρης καρυδας.
- Βαζουμε τις μπάλες cookie σε ταψί, με χαρτί ψησίματος, αφου τα τοποθετήσουμε με απόσταση 4-5 cm μεταξύ τους
- Ψήνουμε τα μπισκότα για το τρίτο ράφι σε φούρνο, για 15-20 λεπτά αναλογα το φούρνο μας ή έως ότου οι άκρες είναι αποκτησουν ένα ελαφρώς χρυσό. Το εσωτερικό των μπισκότων δεν πρέπει να πολύ ψημένα.
- Όταν παρατηρήσετε ότι οι άκρες αρχίζουν να γίνονται καφέ, βγάζουμε το ταψί μας έξω από το φούρνο και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 2-3 λεπτά, χωρίς να αγγίξουμε τα cookies.
- Μετά από 2-3 λεπτά, τα μπισκότα αρχίζουν να γίνονται σκληρά έτσι ώστε να μπορούν να τα πάρουμε απαλά, και να τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
- Απολαύστε τα είναι πολύ νόστιμα! .
Απολαύστε τα είναι πολύ νόστιμα!
Τη συνταγή βρήκα στην τενεκεδένια συσκευασία του μπέικιν παουντερ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου