Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΡΟΥΣΤΙΚ ΤΑΡΤΑ ΤΥΡΙΩΝ






ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:  
300  γρ  αλεύρι   για  όλες  της  χρήσεις    ίσως  και  λίγο παρα πάνω (ή  200 γρ  για   ο. χ.     και  100    τυπου  Μ )
100 γρ βούτηρο
1 αυγό
6 κουταλιές της σούπας παγωμένο  νερό
1   πρέζα ζαχαρη.

μισο  κουταλάκι  του γλυκού  αλάτι

Για τη γέμιση:

2 κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
200 γρ φέτα 
100 γρ  τυρι    έμενταλ 
2 αυγά   καλά  χτυμένα
αλατοπίπερο
2 κουταλιές στραγγιστό  γιαούρτι
μοσχοκάρυδο 
λίγη παπρικα
λίγο  σιμιγδάλι για  το  φυλλο

Για  το  τέλος  
1 κρόκο αυγού
4 κουταλιές της σούπας γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και σε θερμoκρασία δωματίου, τη ζάχαρη και το αλάτι.  Ενώνουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας τρίβοντας τα για να ανακατευτεί καλά το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά.Μόλις αποκτήσουμε ένα μείγμα ψιχουλιαστό προσθέτουμε και το αυγό. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας για να ενωθεί καλά το αυγό και να αποκτήσουμεμια  ζύμη μαλακιά.  Σχηματίζουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες. Ανακατεύουμε  τα  θρυμματισμένα τυριά    , τα αυγά. και το  γιαούρτι και την πάπρικα   Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο για γεύση.
  • Ανοίγουμε  φύλλο  την  ζύμη  και  πασπαλίζουμε  με  λίγο  αλεύρι  και  λίγο  σιμιγδάλι  και τρυπάμε  με το πιρούνι   το φύλλο μας .    Τοποθετούμε  στη μέση  την  γεμίση τυριών .Βάζουμε  και  μερικές λωρίδες από της  πιπεριές  στην κορυφή και  λίγο  τριμμένο  τυράκι  ακομα .
  • Ανασηκώνουμε την άκρη του φύλλου πάνω από τη γέμιση για να σχηματίζουμε  ορισμένες πτυχές και πιέζονται ελαφρά ώστε να μην ανοιξει  στο  ψησιμο  η ταρτα  μας  .Βουρτσίζουμε   με χτυπημένο κρόκο αυγού με το γάλα και βάζουμε  με   σε λαδωμένο ταψί και πασπαλισμένο   με  αλεύρι.     Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.





ΚΑΛΗ  ΣΑΣ  ΟΡΕΞΗ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: