ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟ 1995 !
ΚΟΙΤΑΓΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΕΓΡΑΦΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΤΡΥΠΩΣΑ!!!!!!!!!!!!!! ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ :
ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά μεσαία ή 5 μεγάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδια
1,5 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν μπάουντερ
μισό κ.γ κανέλα
μισό κ.γ γαρύφαλλο
ΣΙΡΟΠΙ:
2 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
1 βανίλια
λίγο ξύσμα λεμονιού
ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα φρέσκο
1/2 κούπα κόρν φλάουρ
1/2 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
καρύδια για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τα ασπράδια σε μαρέγκα. Κόβουμε στο μπλεντεράκι τα καρύδια να είναι χοντροκομμένα και τα ανακατεύομε σε ένα μπολ με το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Ρίχνουμε μέσα στους κρόκους τη μισή μαρέγκα, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι,καρύδια).Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
- Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 25-35 και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,στις αντιστάσεις για 25-35 λεπτά.
- Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Περιχύνουμε την κρύα καρυδόπιτα με το ζεστό σιρόπι και κατευθείαν ετοιμάζουμε και την κρέμα.
Στο κρύο γάλα ρίχνω τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ ,το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να πήξει, μπεριμένω λίγο να κρυώσει και την ρίχνω πάνω στο παντεσπάνι .
Το ταψί που χρησιμοποιώ είναι 25 αρι
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
http://syntagesapospiti.blogspot.gr/2009/11/blog-post_29.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου