ΥΛΙΚΑ :
200 ml γάλα χλιαρό
1 αυγό μεγάλο ή δυο μικρά
1 φακελάκι ξερή μαγιά 9 ή 7 γρ ή 20 γρ νωπή μαγιά
100 γρ βούτυρο ή λάδι
500 -560 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις .
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή καστανή ζάχαρη
λίγο παπαρουνόσπορο και σουσάμι
200 γρ φέτα με 2 κουταλιές γιαούρτι
1 κρόκο με 2-3 κουταλιές γάλα για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και ρίχνουμε μια-δυο κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 15 -20 λεπτά να φουσκώσει η μαγιά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, με το αλάτι.
- Και σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι , το γάλα την φουσκωμένη μαγιά. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά με το σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο ή λάδι, και ζυμώνουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας .. εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασκευαστή ..
- Πλάθουμε σε μπάλα, και την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 45-50 λεπτά σε ζεστό μέρος
- Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 12 κομμάτια ίδιου βάρους αν έχετε ζυγαριά ή με το μάτι
- .Μετά σχηματίζουμε τα παρακάτω σχέδια σύμφωνα με τις φωτογραφίες που εχω πιο κάτω:
- Λαδώνουμε της φόρμες muffinς και τοποθετούμε το σαλιγκάρι μας που έχουμε φτιάξει .
- Σκεπάστε τα με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τα για περίπου μισή ώρα να ξεκουραστούν .Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο γάλα και αλείφουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο
- Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. ψήνουμε για 20 30 -λεπτά για να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα, ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα το φούρνο μας
- Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από την φόρμα μας και το αφήνουμε να κρυώσουν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου