Τρίτη 22 Μαΐου 2018

MUFFINS ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ








Αρωματικά  muffins με ζύμη σαν του τσουρεκιού αλλά  με  λιγότερη  μαγιά και πολλά  αρώματα και  μαρμελάδα φράουλα .

ΥΛΙΚΑ:

600 γρ αλεύρι δυνατό για τσουρέκια ( όχι παραπάνω)
2 αυγά μέτρια 
150 ml. Γάλα
100 ml Ηλιέλαιο (εγώ  έβαλα μισό βούτυρο και μισό ηλιέλαιο )
120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική  και 60 γρ  ιμβερτοζάχαρη ή ακόμα  60 γρ  ζάχαρη 
λίγο  κακουλέ  και μαχλέπι
1 βανίλια

50 ml χυμό πορτοκάλι
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι 

25 γρ νωπή Μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά 
Μαρμελάδα  φράουλα ή όποια άλλη θέλετε 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ανακατεύουμε  σε  ένα μπολ με  100  ml χλιαρό γάλα, τη μαγιά μας με 3-4  κουταλιές  αλεύρι ,προσθέτουμε  την κρυσταλλική  ζάχαρη  και  ανακατεύουμε  να γίνει  ένας χυλός , πασπαλίζουμε  με  λίγο αλεύρι  και αφήνουμε  να διπλασιαστεί  σε όγκο, και αφήνουμε 30 λέπτα σε  ζεστό μέρος  .
  •  Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα σε χαμηλή φωτιά και το ρίχνουμε στον αρτοπαρασκευαστή. Και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζάχαρη και  την  ιμβερτοζάχαρη ,την  φουσκωμένη  μαγιά,  και  το βούτυρο ,το λάδι ,τα αυγά χτυπημένα, μαχλέπι. το  κακουλέ ,το  ξύσμα  και το χυμό  πορτοκάλι ,το αλάτι και το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο-λίγο, (Με τη σειρά που αναγράφονται για να μην έρθει το αλάτι απευθείας σε επαφή με τη μαγιά) Η ζύμη  θα  είναι αφράτη ,μαλακιά και  απαλή .. 
  • Ρυθμίζουμε τον αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα για ζύμωμα και φούσκωμα.Αυτό το πρόγραμμα έχει διάρκεια μια και μίση ώρα στο δικό μου  
  • Όταν τελειώσει αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα μέσα στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή για να συνεχίσει να φουσκώνει.






        •  Στη συνέχεια λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και πλάθουμε τα τσουρέκια μας στο σχήμα που επιθυμούμε.







        • Τα αφήνουμε  σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν  για  30-40 λεπτά  .




        • Χωρίζουμε  την  ζύμη  μας  σε  12  κομμάτια     ίδιου  βάρους   αν έχετε  ζυγαριά ή   με το μάτι 
        • .Μετά  σχηματίζουμε   τα  παρακάτω  σχέδια  σύμφωνα με  τις φωτογραφίες που έχω πιο πάτω
        • Λαδώνουμε  της φόρμες   muffinς  και  τοποθετούμε  το  σαλιγκάρι μας    που έχουμε φτιάξει  .
          • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε  τα  για περίπου μισή ώρα να  ξεκουραστούν .Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο γάλα  και  αλείφουμε και  πασπαλίζουμε  με  σουσάμι  ή παπαρουνόσπορο 
          •  Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.  ψήνουμε για  20 30 -λεπτά για να πάρουν  ένα ωραίο χρυσό χρώμα, ίσως  και λίγο παραπάνω  ανάλογα  το  φούρνο  μας
          • Αφού  ψηθούν  τα βγάζουμε από  την φόρμα  μας  και το αφήνουμε να κρυώσουν 




        Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
        Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

        Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

        ΓΛΥΚΕΣ ΚΡΕΠΕΣ





        Μετά από λίγη αποχή από τα ζυμάρακια  είμαστε  πάλι εδώ με  μια εύκολη και γρήγορη  συνταγούλα  σπιτικές κρέπες γεμιστές  με μερέντα, μπάνανα,και τριμμένο μπισκότο.Γιορτάζουμε σήμερα και  φτίαξαμε  κρέπες  ,,
          Κοπιάστε ..

        ΥΛΙΚΑ:ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ :

        • 1 και 1/2  κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 
        • 2 αυγά  μέτρια
        • 1 κουταλιά της  σούπας κοφτή  ζάχαρη
        • 1/4 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
        • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
        • 2 βανίλιες
        • μια κουταλιά σούπας βούτυρο λιωμένο (δεν είχα και εγώ έβαλα λάδι καλαμποκέλαιο)
        • 1 και 3/4 κούπα  φρέσκο γάλα  σε  θερμοκρασία  δωματίου (Εγώ  αυτή  την φορά  έβαλα  κεφίρ τα  3/4 )
        • βούτυρο για το τηγάνισμα
        • Merenta 
        • Mπισκότα πτι-μπερ τριμμένα 
        • μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες 
          
        ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

        1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το αλεύρι, τα αβγά,τη ζάχαρη και το αλάτι.
        2. Ρίχνετε σιγά-σιγά το βούτυρο και το γάλα και τις βανίλιες  μέχρι το μείγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο.
        3. Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη. Μπορούμε επίσης να ανακατέψουμε  και με ένα μίξερ.
        4.  Χτυπάμε καλά με το χτυπητήρι να γίνει χυλός. Το μείγμα πρέπει να είναι αραιό. Αν το μείγμα είναι παχύ προσθέτουμε λίγο γάλα.
        5. Την  ξεχνάμε για  1-2  ώρες  στο ψυγείο 
        6. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο  βούτυρο.
        7. Ρίχνουμε 1 κουτάλα σούπας από το μείγμα και γέρνουμε το τηγάνι για να απλωθεί το μείγμα στον πάτο του τηγανιού.
        8. Ψήνουμε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Όταν ροδίσει την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα.
        9. Φτιάχνουμε τις υπόλοιπες κρέπες (μέχρι να τελειώσει ο χυλός) κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με βούτυρο .
        10. Διατηρούμε τις κρέπες ζεστές.
                                                                                               
                                                                                      Οι μεζούρες  -κούπες που χρησιμοποιώ 


         Καλή μας όρεξη 
        Χρόνια  πολλά  σε όσους όλους  όσους  γιορτάζουν .
        Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
        Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

        Τρίτη 17 Απριλίου 2018

        ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ








        Τα  τσουρέκια  του πάσχα  τελειώσαν....οι μικρές ήθελαν κρουασάν  αρμυρά ..τελικά τις έπεισα να  τα  ετοιμάσω με σοκολατένια  αυγά  που είχαν μείνει από το πάσχα .και με βουτυράκι που έμεινε  από τα  τσουρέκια μπήκαν στην κατάψυξη για  2-3  ώρες  πάγωσαν και μετά τα έτριψα με τον τρίφτη. Ένα  εύκολο ζυμαράκι και τα κρουασάν  .. έτοιμα  ,,

        ΥΛΙΚΑ:
        780-800 γρ  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
        1 φακελάκι ξηρή μαγιά 7-9  γρ  ή 25 γρ φρέσκα  μαγιά  
        1/2  κουταλάκι του γλυκού. αλάτι 
        3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
        1 κουταλιά της σούπας ιμβερτοζάχαρη 
        200 ml νερό χλιαρό 
        200 ml. φρέσκο ​​γάλα χλιαρό   (εγώ έβαλα 100ml γάλα και 100 ml κεφίρ )
        100 ml. λάδι   
        100 γρ  βούτυρο παγωμένο τριμμένο στον τρίφτη 
        100 γρ  σοκολάτα γάλακτος ή 70% κακάο ή  κουβερτούρα 


        ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
        • Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και το νερό 
        • Σε μια κανάτα μέτρησης βάζουμε το νερό ,τη μαγιά και 1  κουταλιά  ζάχαρη και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι.ή μια μαρίζ 
          Αφήνουμε να σταθεί για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η  μαγιά και σχηματίσει ένα παχύ στρώμα αφρού πάνω από το υγρό. Θα είναι δροσερό και θα μυρίζει σαν μπύρα!









        • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ,μαζί με το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και το λάδι ,στην συνέχεια την υπόλοιπη ζάχαρη και την ιμβερτοζαχαρη  και ζυμώνουμε με τα χέρια μας .Εγώ τα έβαλα στον αρτοπάρασκευαστή με την σειρά που γράφω πιο πάνω 
        • Ζυμώνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να έχουμε μια ομαλή, μαλακή ζύμη ,θα  την μεταφέρουμε σε  καθαρό λαδωμένο μπολ .
        •  Καλύπτουμε με μια καθαρή διαφανή μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε το σε ένα ζεστό, ξηρό μέρος, ή ακόμα σε ένα ζεστό φούρνο αναμμένο στους 30 βαθμούς και θα χρειαστεί 45-60 λεπτά ανάλογα με το πόσο ζεστή είναι η περιοχή,έμενα μου πήρε περίπου μια ώρα.
        • Αδειάζουμε την ζύμη πάνω σε καθαρό πάγκο εργασίας .Στη συνέχεια, ισιώνουμε λίγο με τα δάχτυλά μας σε στρογγυλό ή επιμήκη σχήμα. Κόβουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια  ίσου μεγέθους καθένα .. Μπορούμε  να πάρουμε ακριβές βάρος των κομματιών της ζύμης  χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρονική ζυγαριά
        • Ανοίγουμε  φύλλο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες  50χ40 εκατ και τρίβουμε  με τον τρίφτη το βούτυρο που είχαμε βάλει στην κατάψυξη να παγώσει και πασπαλίζουμε  με την τριμμένη σοκολάτα και τυλίγουμε σε κυλινδρικό σχήμα,  Το βάζουμε για  λίγο στο  ψυγείο  για 30-40 λεπτά. Μετά βγάζουμε το ένα ρολό και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγο εργασίας και πατάμε  με τα  χέρια μας λίγο το ρολό  να ανοίξει και με τον πλάστη  ανοίγουμε λεπτό φύλλο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και  κόβουμε με ένα  κόπτη πίτσα  τρίγωνα και τα τυλίγουμε σε σχήμα  κρουασάν 

        • Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ένα φύλλο ψησίματος χαρτί αντικολλητικό. Καλύπτουμε  το δίσκο χαλαρά με ένα φύλλο λαδωμένης μεμβράνης και αφήνουμε το στο ίδιο ζεστό μέρος για τουλάχιστον 40  λεπτά  περίπου . 
        •   Εν τω μεταξύ, προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς .Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσουμε  ένα πυρέξ _μπολ με μικρή διάμετρο με βραστό νερό στο κατώτατο σημείο του φούρνου και αφήνουμε  να ατμοποιηθεί πριν βάλουμε  τα κρουασάν να ψηθούν.Χτυπάμε τον κρόκο αυγού και βουρτσίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης και ψήνουμε σε  θερμοκρασία 180 βαθμούς για 20 περίπου μέχρι να πάρουν ένα υπέροχο χρυσό χρώμα ..
        •   Όχι ότι διαρκούν πολύ στο σπίτι μου εξαφανίζονται πριν καν  προλάβω να τα  βγάλω από το φούρνο , για αυτό  φτιάχνω πάντα 2 δόσεις η μια ποτέ δεν φτάνει πιστέψετε  με 


                                                                           Και καλή μας όρεξη !
        Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά . 
        Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

        Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

        ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΘΕΡΑΣ 2





        Τρίτη μέρα  του  πάσχα σήμερα ,τα κουλουράκια που έφτιαξα την μεγάλη εβδομάδα ΠΑΣΧΑΛΙΝΑΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ  εξαφανίστικαν. 
        Οι μικρές  ήθελαν  πάλι κουλουράκια,  η μαμά  χατίρι δεν χαλάει ...  όμως  είχα  ένα  πρόβλημα,τα  πορτοκάλια δεν ήταν αρκετά για  να  ετοιμάσω  ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΘΕΡΑΣ   με φυσικό χυμό πορτοκάλι  και  φυσικά δεν είχα καμία διάθεση να τρέχω  σε μάρκετ ή μανάβικο της γειτονιάς .
        Έκανα  μια δική μου προσθήκη λοιπόν ..πρόσθεσα  γάλα  τα  ml από το χυμό πορτοκαλιού που μου έλειπε .
        Μια συνταγή από το  παλιό μπλοκάκι  συνταγών  της  μαμά  μου . όπως  έχω πει και πιο παλιά  εκεί έχει  συνταγές 30-40  χρόνων ..Όπως  βλέπετε οι μικρές  μου  στα  πρώτα  τους  χρόνια  πήραν  το  τετράδιο  της  μαμάς  μου, που να τους  χαλάσει χατίρι  η μαμά  μου και  μάθαιναν  τα  πρώτα τους  γράμματα εκεί.. να  ναι  καλά  τα  " αστεράκια μου"στόλισαν το  τετράδιο  συνταγών  της γιαγιάς  τους , με  τα  υπέροχα  γραμματάκια τους .
        Μια τέτοια  είναι  και  η σημερινή συνταγή  για  τα  πασχαλινά μας  κουλουράκια ...



        Είναι  η συνταγή της συμπεθέρας , πεθερά της  αδερφούλας μου  ..  της κυρίας  Βέρας. 
        Την έφτιαχνε  η μαμά  μου  στα  παιδικά  μου χρόνια  και το σπίτι  γέμιζε  μυρωδιές .. Έκανα  μετατροπή  τα  υλικά  σε  γραμμάρια  και ml από  ποτήρι , και πρόσθεσα και γάλα  μιας  και δεν  είχα χυμό από φρέσκο πορτοκάλι να συμπληρώσω  ...  Πάμε να  την  φτιάξουμε  



        ΥΛΙΚΑ :
        1 και 1/2 κιλού αλεύρι Μυλοι Γεωργανάδων για όλες τις χρήσεις περίπου ανάλογα το μέγεθος των αυγών
        6 αυγά μικρά 
        250 γρ. βούτυρο
        500 γρ  ζάχαρη
        120 ml  χυμό  πορτοκάλι φρέσκο 
        130 ml γάλα χλιαρό 
        1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
        1/2 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμόνι 
        1 φακελάκι  μπέικιν πάουντερ
        2 βανίλιες -ζάχαρη με  άρωμα  πορτοκάλι
         20 γρ  αμμωνία 
        ½ κ.γ. αλάτι


        ΕΚΤΕΛΣΗ :
        • Βγάζουμε  'όλα  τα  υλικά  από  το  ψυγείο  να  έρθουν  σε  θερμοκρασία   δωματίου  .
        • Χτυπάμε  πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. με  το  μίξερ
        • Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και  συνεχίζουμε το χτύπημα .
        • Σε  ένα μπολ  προσθέτουμε στο την αμμωνία, προσοχή  θα  αφρίσει , το κρατάμε  πάνω από  το μπολ  με το  μείγμα βουτύρου και  ζάχαρης και  αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα ,το γάλα και το ξύσμα, τις  βανίλιες και το αλάτι  
        •  Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά  αλεύρι κοσκινισμένο,το αλάτι , το  μπέικιν πάουντερ.
        •  Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν η ζύμη βαρύνει κι αρχίζει να σφίγγει, σταματάτε το μίξερ και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι. Προσθέτουμε  το αλεύρι μέχρι να κολλάει η ζύμη στα χέρια. ελαφρά
        • Η ζύμη δεν πρέπει να σφίξει πολύ, αλλά να είναι απαλή  και μαλακή, ίσα -ίσα  να  κολλάει  λίγο  στα  χέρια  μας.Την αφήνουμε  να  ξεκουραστεί  για  30 λεπτά , θα σφίξει όσο πρέπει.
        • Χωρίζουμε  την ζύμη  σε μικρά μπαλάκια  των  30-40  γρ  και  πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.
        •  Αλείφουμε τα πασχαλινά κουλουράκια με χτυπημένο κρόκο αυγού που  έχουμε διαλύσει  με λίγο γάλα για να γυαλίσουν και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. 
        • Ψήνουμε  στους 200 βαθμούς C για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Έτοιμα.


        Και καλή μας όρεξη !
        Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

        Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

        Τρίτη 3 Απριλίου 2018

        ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ






        Υπέροχα πασχαλινά κουλουράκια με γεύση  τσουρεκιού και γιαούρτι  μαλακά και αφράτα,δοκιμάστε τα !

        ΥΛΙΚΑ :
         1 κιλό αλεύρι για όλες της  χρήσεις ίσως και λίγο παραπάνω .
        200 γρ  βούτυρο μισό πρόβειο και  μισό αγελαδινό 
        200 γρ  γιαούρτι  στραγγιστό  
        3  αυγά  μέτρια  
        2 κούπες ζάχαρη 
        2 βανίλιες (χρησιμοποιώ αυτές σε φακελάκι που έχουν βανίλια -ζάχαρη σε συνδυασμό με κανέλα ή πορτοκάλι ή λεμόνι
        1 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι 
        2 γρ  μαστίχα τριμμένη  με λίγη ζάχαρη
        1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
        1 κουταλάκι ξύσμα και λεμονιού 
        2/3 της κούπας χυμό πορτοκάλι ΦΡΈΣΚΟ
        1 κουταλιά της σούπας αμμωνία  
        1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
        1  κρόκο αυγού διαλυμένο με γάλα  για το τέλος ..  

        ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

        1. Πλένουμε  καλά ένα πορτοκάλι και καθαρίζουμε το λευκό  μέρος  από τις φλούδες του πορτοκαλιού και τις βράζουμε για 10 λεπτά να  ξεπικρίσουν  και τις αλέθουμε στο μπλέντερ  να  γίνει πολτός και προσθέτουμε στο χυμό πορτοκάλι την αμμωνία .                             
        2. Χτυπάμε το βούτυρο που το έχουμε σε θερμοκρασία  δωματίου  με τη ζάχαρη  5-6  λεπτά μέχρι ν' ασπρίσει.Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.
        3. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού αν θέλουμε   ή 1 κουταλιά της  σούπας  τον πολτό  πορτοκαλιού  που έχουμε  ετοιμάσει πιο πάνω .

        4. Προσθέτουμε  στο  μείγμα του  βουτύρου,το μπέικιν πάουντερ , το  μαχλέπι , το γιάουρτι  και το  κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι και το μπείκιν πάουνταρ και τον χυμό εναλλάξ και ζυμώνουμε έτσι ώστε να είναι μαλακή η ζύμη μας και να  μην κολλάει στα χέρια  μας  και εύπλαστη ζύμη . 
        5.    Όταν ετοιμαστεί η ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά
          Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί την λαμαρίνα και πλάθουμε τα κουλουράκια.35-40 γρ το κάθε κομμάτι και τα δίνουμε σχήμα  όπως φαίνεται στις  φωτογραφίες παρακάτω
          Τέλος από πάνω τ' αλείφουμε με αυγό διαλυμένο με 1 κουταλιά γάλα
          Ψήνουμε στους 180 για 20' (ανάλογα πάντα τον φούρνο)
        6. .*Την ώρα που πλάθεται τα κουλουράκια, μπορείτε να αλείφεται τα χεράκια σας με λίγο λαδάκι, για μεγαλύτερη ευκολία στο σχηματισμό της ζύμης. 
          Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε κακάο σε ένα μέρος του μείγματος και να έχετε δυο διαφορετικές ζύμες για πολυχρωμία στα σχεδιάκια.
           Την  συνταγή  πήρα από  το περιοδικό  ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ  ΑΛΕΥΡΙ ,έβαλα  και έγω την δική  μου πινελιά ,προσθεσα  αυτή  την  φορά  γιαούρτι  στραγγιστό  


        Φρέσκο πρόβειο βούτυρο και φρέσκο αυγουλάκι 



                                                                                   
        Μερικά  μυστικά για  τέλεια και  γευστικά  κουλουράκια :

         1. Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
        2. Επιλέγουμε καλής ποιότητας πρώτες ύλες καθώς αυτές θα σου χαρίσουν  επιθυμητό  αποτέλεσμα. Δεν  μην ξεχνάμε  να ζυγίζουμε  προσεκτικά όλα τα υλικά! Οι σωστές αναλογίες στη ζαχαροπλαστική είναι βασική προϋπόθεση για ένα  τέλειο  γευστικό αποτέλεσμα
        3. Για  τραγανό αποτέλεσμα τότε χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
        4. Για να βγουν τα κουλουράκια αφράτα θα πρέπει να προσέξουμε  το ζύμωμα τους. Ζυμώνουμε τα ελαφρώς και φροντίζουμε  να ρίχνουμε  τα αλεύρι  λίγο  -λίγο
        5. Φυσικά δεν  ξεχνάμε να προσθέτουμε στη συνταγή ξύσμα πορτοκαλιού ώστε να δώσουμε   στα κουλουράκια μας έξτρα γεύση
        6. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα αφήνουμε τη ζύμη  μας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα
        7. Για τέλειο ψήσιμο και αποτέλεσμα, φροντίζουμε κάθε φορά που πλάθουμε ένα κουλουράκι να παίρνουμε  πάντοτε την ίδια ποσότητα ζύμης
        8. Τοποθετούμε  τα κουλουράκια σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί (αφού τα έχεις αλείψει με αυγό) και ψήνουμε  μέχρι να ροδίσουν.

         Καλό  Πάσχα  σε  όλους   ....

          
        Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook   Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές