Μας αρέσουν πολύ αυτά τα μπισκότα με φουντούκια και βρώμη . Τα φτιάχνω συχνά, γιατί είναι πολύ εύκολο να τα ετοιμάσω και είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά ... ελαφρώς γλυκά και μαστιχωτά
αρωματισμένα με βρώμη και ξηρούς καρπούς. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα κλειστό κουτί περίπου μία εβδομάδα, αλλά ειλικρινά αμφιβάλλω αντέξουν
τόσο καιρό. Μπορούμε να τα απολαύσουμε με ένα ποτήρι γάλα ή και ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ:
125 γρ μαλακό βούτυρο
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι τριμμένα φουντούκια
1 βανίλια
1/4 κουταλιού κανέλα
1/2 φλιτζάνι τριμμένα φουντούκια
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 καφέ κουτάλι αλάτι
3 φλιτζάνια βρώμη (άν θέλουμε την αλέθουμε και στο μπλέντερ )
*Δοκιμασμένη συνταγή πολλές φορές μόνο που σήμερα έκανα μια αλλαγή ... Σήμερα δεν είχα 2 αυγά και έβαλα 1 αυγό και 50 γρ σάλτσα μήλου ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ όπως και δεν είχα όλη την ποσότητα βουτύρου και συμπλήρωσα λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βγάζουμε από το ψυγείο τα αυγά και το βούτυρο τουλάχιστον 1 ώρα, να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Χτυπάμε με το μίξερ μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά χτυπώντας συνέχεια .Προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια, στη συνέχεια, αλεσμένα φουντούκια,
το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα καλά.
Τέλος, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια πλιγούρι βρώμη και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ .Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδες
Πλάθουμε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού παίρνουμε ποσότητα είναι ίση σε μέγεθος. Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για 15-16 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και θα εξακολουθούν μέσα να είναι ελαφρώς μαλακά. Μόλις κρυώσουν θα σφίξουν ελαφρώς ένα κουτί για μια εβδομάδα
* Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου πάντα ,η ζύμη να είναι ελαφρώς κολλώδης,αν θέλετε την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο και πάνω από όλα ακρίβεια στα υλικά πάντα ζυγισμένα ποτέ δεν προσθέτουμε παραπάνω στερεά υλικά π.χ αλεύρι ή βρώμη.
Ο χρόνος ψησίματος πρέπει να μην υπερβεί τα 15 λεπτά.τα αφήνουμε πάνω στο ταψί και αυτά θα συνεχίσουν να ψήνονται λόγου της θερμότητας .
΄Αν τα πατήσουμε με το χέρι θα δούμε ότι είναι πολύ μαλακά έτσι πρέπει,θα δούμε 'ότι μπορεί να χαλάσει και το σχέδιο τους ..
Όσο πιο νωρίς τα βγάζετε τόσο πιο μαλακά μπισκότα θα έχετε .
Τέλος, προσθέτουμε 3 φλιτζάνια πλιγούρι βρώμη και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ .Η ζύμη θα είναι ελαφρώς κολλώδες
Πλάθουμε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού παίρνουμε ποσότητα είναι ίση σε μέγεθος. Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για 15-16 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και θα εξακολουθούν μέσα να είναι ελαφρώς μαλακά. Μόλις κρυώσουν θα σφίξουν ελαφρώς ένα κουτί για μια εβδομάδα
* Τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου πάντα ,η ζύμη να είναι ελαφρώς κολλώδης,αν θέλετε την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο και πάνω από όλα ακρίβεια στα υλικά πάντα ζυγισμένα ποτέ δεν προσθέτουμε παραπάνω στερεά υλικά π.χ αλεύρι ή βρώμη.
Ο χρόνος ψησίματος πρέπει να μην υπερβεί τα 15 λεπτά.τα αφήνουμε πάνω στο ταψί και αυτά θα συνεχίσουν να ψήνονται λόγου της θερμότητας .
΄Αν τα πατήσουμε με το χέρι θα δούμε ότι είναι πολύ μαλακά έτσι πρέπει,θα δούμε 'ότι μπορεί να χαλάσει και το σχέδιο τους ..
Όσο πιο νωρίς τα βγάζετε τόσο πιο μαλακά μπισκότα θα έχετε .
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές