ΥΛΙΚΑ :
- 4 μήλα μεγάλα κόκκινα ή πράσινα
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι )
- 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη (προαιρετικά αν δεν την θέλετε γλυκειά )
- λίγη κανέλα για περισσότερο άρωμα
- μια βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα τους και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε φέτες.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα μήλα, το χυμό λεμονιού, και 1 και 1/2 φλιτζάνια νερό να βράζουμε σε δυνατή. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν περίπου 25-30 λεπτά.
- Λιώνουμε με ένα πολτοποιητή πατάτας μέχρι να μείνουν μικρά-μικρά κομμάτια .Προσθέτουμε την βανίλια και τη ζάχαρη σε αυτό το σημείο αν την θέλουμε .
- Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει ελαφρά , στη συνέχεια, μεταφέρουμε τον πολτό μήλου σε γυάλινα δοχεία που έχουμε αποστειρώσει πιο πρίν και την διατηρούμε σε δροσερό μέρος .. στο ψυγείο .
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου