4-5 μικρά κολοκυθάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 ξερό κρεμμύδι
1-2 πατάτες ανάλογα το μέγεθος τους
1-2 πατάτες ανάλογα το μέγεθος τους
150 γρ φέτα τριμμένη
1/4 ματσάκι άνηθο ή μαιντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι ( 200 γρ )
λίγη πάπρικα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
τζατζικι ή πατζαροσαλάτα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα πλένουμε και τα τρίβουμε με τον τρίφτη και τα βάζουμε σε μια τρυπητή κατσαρόλα , προσθέτουμε το αλάτι και το αφήνουμε για 30 λεπτά, να αποβάλουν τα περίσεια νερά Το ίδιο κάνουμε και με τις πατάτες
- Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο ή μαιντανό και το κρεμμύδι τριμμένο , το κοσκινισμενο αλεύρι, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ. και το αλάτι και το πιπέρι, και την πάπρικα .Το μείγμα μας πρέπει να είναι ρευστό .
- Προθερμαίνουμετο λάδι και ρίχνουμε το μείγμα χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν σε χαμηλή φωτιά και προσέχουμε να μην τους κάψουμε και μείνουν από μέσα άψητοι και από τις δύο πλευρές και το βάζουμε σε ένα πιάτο με μια στρώση από χαρτί κουζίνας και να απομακρυνθεί το περίσσειο λάδι .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου