Η συνταγή  είναι  από   εδώ    και είναι  η πρώτη  μου επαφή  με το αγαπημένο ζυμαράκι  ,και   δεν μπορούσε  να λείπει..από  το  τις  συνταγές  του μπλόκ .  
ΥΛΙΚΑ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ :
- 25 γρ μαγιά
 - 100 γρ νερό (χλιαρό)
 - 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ. (εγώ έβαλα "μαλακό" που μας είπε η Σεφ)
 - 50 γρ βούτυρο (σε κυβάκια σε θερμοκρασία δωματίου)
 - 100 γρ γάλα
 - 100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
 - 1 κ.γ. ζάχαρη
 - 1 κ.γ αλάτι
 
Τυρί φέτα με λίγο γιαούρτι η ότι άλλη γέμιση θέλετε εσείς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
 - Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Στη λακκούβα ρίχνουμε το βούτυρο, το γάλα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
 - Ανακατεύουμε τα υλικά αρχίζοντας από αυτά που βρίσκονται στη λακκούβα και παίρνοντας και λίγο λίγο το αλεύρι από γύρω.
 - Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε και σιγά σιγά τη διαλυμένη μαγιά.
 - Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
 - Βγάζουμε τη ζύμη μας από το μπολ, την τοποθετούμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
 - Την τοποθετούμε πάλι στη λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μια ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος.
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Λαδώνουμε ένα ταψί 28εκ και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση και λαδώνουμε και αυτό με πινέλο.
 - Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία κομμάτια
 - Παίρνουμε το ένα και κρατάμε σκεπασμένα τα άλλα δύο στη άκρη.
 - Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κομμάτι σε φύλλο διαμέτρου περίπου 25 εκ.
 - Με μαχαίρι κόβουμε ακτινωτά ώστε να έχουμε 6 ή 8 τρίγωνα κομμάτια.
 - Παίρνουμε το ένα τρίγωνο και βάζουμε μία κουταλιά γέμιση στην φαρδιά πλευρά του τριγώνου.
 - Τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν, παίρνοντας την φαρδιά πλευρά και τυλίγοντας φτάνουμε στη μύτη του τριγώνου.
 - Αφήνουμε στην άκρη και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τρίγωνα και για το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
 - Το τρίτο κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε και αυτό σε φύλλο αλλά δεν το κόβουμε.
 - Βάζουμε γέμιση στη άκρη γύρω γύρω στο μισό φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό.
 - Το ρολό το γυρίζουμε και φτιάχνουμε ένα στριφτάρι.
 - Τοποθετούμε το στριφτάρι στη μέση του ταψιού μας.
 - Γύρω από το στριφτάρι τοποθετούμε τα κρουασανάκια με φορά από το ταψί μας προς το στριφτάρι.
 - Αλείφουμε την πίτα με τους κρόκους (χτυπημένους) και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175β. για 45-50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
 



| Εδώ την έκανα με λουκάνικα και κιμά | 
Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .    
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!













