Πολλοί έχουν σπίτια είτε στις πόλεις και σε χωριά αλλά και εξοχικά κοντά στην θάλασσα, σε βουνό .. αλλά δεν το ευχαριστιούνται, πληρώνουν χαράτσια , φόρους,ένφια !
Το δικό μας όμως είναι τελείως αφορολόγητο και κανείς μα κανείς δεν θα μπορέσει να του φόρους ( Άμα θέλει ας κοπιάσει δεν υπάρχει πια το φάγαμε )
Εμείς σήμερα "χτίσαμε" όχι με τσιμέντο αλλά με το αγαπημένο μας ζυμαράκι , γεμιστό με χαρουπολάτα (σοκολάτα από χαρούπια σαν μερέντα ) που μας φέρανε από τα Χανιά της Κρήτης και με κανέλα , και μαζέψαμε και σαλιγκαράκια από την αυλή του ..αλλά ένα μικρό και παραπονεμένο το ξεχάσαμε στον καυτό ήλιο και ξεροψήθηκε το καημένο ....... αχαχαχαχ!!
Προσθήκη λεζάντας |
Και εδώ τα σαλιγκαράκια μας |
Μαζέψαμε και σαλιγκαράκια από την αυλή του ..αλλά ένα μικρό και παραπονεμένο το ξεχάσαμε στον καυτό ήλιο και ξεροψήθηκε το καημένο ....... αχαχαχαχ!! |
ΥΛΙΚΑ :
700 γρ αλεύρι
25 γρ φρέσκια μαγιά ή 1φακελάκι μαγιά ξερή
2 αυγά και 1 ασπράδι
100 γρ ζάχαρη
250 ml γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 ml λάδι
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 βανίλια -ζάχαρη με άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι
λίγο μαχλέπι και λίγο κακουλέ
ένα αυγό με 2-3 κουταλιές γάλα για το τέλος
κανέλα και λίγο βούτυρο γαι την σκεπή
σουσάμι και μαυροκούκι για το τέλος
Χαρουπολάτα ή μερέντα ή nytella ;h σοκολάτα για την γέμιση ή ότι άλλο θέλουμε . για τους τοίχους
Έκανα 1 και 1/2 δόση ..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
- Σε ένα μπόλ βάζουμε τα 100 γραμμάρια αλεύρι, προσθέτουμε και την μαγιά και την διαλύουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη με 100ml χλιαρό γάλα ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο να ανέβει .
- Στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη , το αλάτι και την βανίλιες και τα ξύσματα και ζυμώνουμε τη ζύμη προσθέτοντας και σιγά-σιγά το υπόλοιπο ζεστό γάλα και το μαχλέπι και το κακουλέ .
- Στο τέλος προσθέτουμε και το λάδι και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη γίνεται ελαστική και μαλακή .Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.{εγώ τα ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή με την σειρά που αναφέρω πιο πάνω
- Μόλις η ζύμη φουσκώσει την αφήνουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και την κόβουμε σε κομμάτια και διαμορφώνουμε το σχέδιο της φωτογραφία .. εγώ έκοψα τα κομμάτια εμπειρικά ..)
- Στη συνέχεια αφήνουμε να φουσκώσει για 30 - 40 λεπτά και μετά πασπαλίζουμε σουσάμι μονο το κεντρο του λουλουδιού μας και τα πέταλα του λουλουδιού μας με κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 -40 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας να παρει ένα ωραίο χρώμα οι καρδούλα μας !
ΑΠΌ εδώ πήρα την συνταγή
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου