Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΚΡΟΥΑΣΑΝΟΠΙΤΑ -ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ





ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ αλεύρι 
  • 50 γρ βούτυρο
  • 25 γρ φρέσκια μαγιά
  • 150 ml γάλα
  • 100 γρ  ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • μαρμελάδα, nuttela, κρέμα βανίλια, κρέμα σοκολάτας ότι   άλλο  θέλετε 
  • σουσάμι  για το τέλος
 ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 250 mlγάλα
  • 100 ml νερού
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ αλεύρι ή  κόρν φλάουρ
  • 30 γρ κακάο
  • 50-60 γρ σοκολάτα θέλετε (έβαλα γάλακτος )
  • ξηρούς  καρπούς τριμμένους    στο  μπλέντερ

ΕΚΤΕΚΕΣΗ ΖΥΜΗΣ

  • Ζεσταίνουμε  το γάλα  και λιώνουμε τη μαγιά  μας σε αυτό.
  • Ανακατεύουμε  το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, σπασμένο  σε μικρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε τα αυγά  μέχρι να γίνει λείο.
  • Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη ενσωματωθεί σε αυτό. Αν  κολλάει λίγο η ζύμη μας  προσθέτουμε αλεύρι 1-2 κουταλιές και ζυμώνουμε μέχρι ελαστικό και αφράτο 
  • Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μια πετσέτα  και την βάζουμε σε προθερμασμένο   στους 40 βαθμούς.για κανα  2ωρο  να  ξεκουραστεί  και  να  ανέβει   η ζύμη μας 
 
  •    Αφού  διπλασιαστεί η ζύμη μας , χωρίζουμε  σε τρία ίσα μέρη. Ανοίγουμε σε  φύλλο   στρόγγυλο 1   εκατ   κάθε τμήμα της ζύμης σε  ελαφρά αλευρωμένο πάγκο  εργασίας 
  •  Και  χωρίζουμε σε τρίγωνα με ένα μαχαίρι, βάζουμε  ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα στην κορυφή της κάθε τριγώνου  και  τυλίγουμε  τα κρουασάν μας  
  • τοποθετούμε  τα κρουασάν μας  στο  στρόγγυλο ταψί με χαρτί ψησίματος .
  • Και το τρίτο  κομμάτι ζύμης   το ανοίγουμε   φύλλο  τετράγωνο  το   αλείφουμε  με  την γέμιση  και  το  μαζεύουμε  ρολό και  μετά  ξανά  πάλι σε  σαλιγκάρι  και το τοποθετούμε  στην μέση  του  ταψιού 
  •  Το αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιάσουν  όγκος τους 
  • Αλείφουμε με ένα μείγμα από γάλα  και κρόκου, πασπαλίζουμε με σουσάμι  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 15 λεπτά. 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:

  • Ανακατεύομε  το κόρν  φλάουρ , τη ζάχαρη και το κακάο στη συνέχεια προσθέτουμε  σταδιακά το γάλα και   το νερό και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε  την κρέμα  να βράσει  σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια  και  τους   ξηρούς  καρπούς .
  •  Ανακατεύομε προς την ίδια κατεύθυνση μέχρι να πήξει. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με μεμβράνη  διάφανη για  φαγητά  και αφήστε το να κρύωσεΙ
 

Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: