Σελίδες

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΚΡΟΥΑΣΑΝΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ




Η συνταγή  είναι  από   εδώ    και είναι  η πρώτη  μου επαφή  με το αγαπημένο ζυμαράκι  ,και   δεν μπορούσε  να λείπει..από  το  τις  συνταγές  του μπλόκ . 
ΥΛΙΚΑ:


 ΓΙΑ  ΤΗΝ ΖΥΜΗ :
  • 25 γρ μαγιά
  • 100 γρ νερό (χλιαρό)
  • 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ. (εγώ έβαλα "μαλακό" που μας είπε η Σεφ)
  • 50 γρ βούτυρο (σε κυβάκια σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ γάλα
  • 100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
ΓΕΜΙΣΗ :
Τυρί φέτα  με  λίγο γιαούρτι η ότι άλλη γέμιση θέλετε εσείς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  1.  Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Στη λακκούβα ρίχνουμε το βούτυρο, το γάλα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  3. Ανακατεύουμε τα υλικά αρχίζοντας από αυτά που βρίσκονται στη λακκούβα και παίρνοντας και λίγο λίγο το αλεύρι από γύρω.
  4. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε και σιγά σιγά τη διαλυμένη μαγιά.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
  6. Βγάζουμε τη ζύμη μας από το μπολ, την τοποθετούμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  7. Την τοποθετούμε πάλι στη λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μια ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  1. Λαδώνουμε ένα ταψί 28εκ και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση και λαδώνουμε και αυτό με πινέλο.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία κομμάτια
  3. Παίρνουμε το ένα και κρατάμε σκεπασμένα τα άλλα δύο στη άκρη.
  4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το κομμάτι σε φύλλο διαμέτρου περίπου 25 εκ.
  5. Με μαχαίρι κόβουμε ακτινωτά ώστε να έχουμε 6 ή 8 τρίγωνα κομμάτια.
  6. Παίρνουμε το ένα τρίγωνο και βάζουμε μία κουταλιά γέμιση στην φαρδιά πλευρά του τριγώνου.
  7. Τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν, παίρνοντας την φαρδιά πλευρά και τυλίγοντας φτάνουμε στη μύτη του τριγώνου.
  8. Αφήνουμε στην άκρη και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τρίγωνα και για το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
  9. Το τρίτο κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε και αυτό σε φύλλο αλλά δεν το κόβουμε. 
  10. Βάζουμε γέμιση στη άκρη γύρω γύρω στο μισό φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό.
  11. Το ρολό το γυρίζουμε και φτιάχνουμε ένα στριφτάρι.
  12. Τοποθετούμε το στριφτάρι στη μέση του ταψιού μας.
  13. Γύρω από το στριφτάρι τοποθετούμε τα κρουασανάκια με φορά από το ταψί μας προς το στριφτάρι.
  14. Αλείφουμε την πίτα με τους κρόκους (χτυπημένους) και πασπαλίζουμε με μαυροκούκι.
  15. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175β. για 45-50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). 




Εδώ   την  έκανα  με  λουκάνικα  και  κιμά


Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: