Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ





 


Πάλι χιόνι σήμερα ...  είναι  η δεύτερη  μέρα που χιονίζει  στην  πόλη  μας με  μια  μικρή  διακοπή ..  Είμαστε "αποκλεισμένοι " στο σπίτι και  ετοιμάζω  ψωμάκι  χωρίς  ζύμωμα  .αυτή  την  φορά  όμως  μπαγκέτες  που θα  τις φάμε   με  βουτυράκι  και  μαρμελάδα  ακτινίδιο για  το πρωινό μας  και για το  μεσημεριανό τραχανούλι  θρεπτικό σουπίτσα για  το  μεσημεριανό μας
Τις ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ και  τις  έχουμε  έτοιμες  και  ζεστές  το πρωί  για  το  πρωινό μας

 ΥΛΙΚΑ :

385 γρ αλεύρι για ψωμί ή για όλες τις χρήσεις
300 ml νερό ζεστό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά 7 γρ ξερή μαγιά
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύδι ή χυμό από φρέσκο λεμόνι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι 2 φορές σε ένα μεγάλο μπολ μαζί ρίχνουμε  και το αλάτι . Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το ζεστό νερό ,τη μαγιά και το ξύδι και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε μια παχιά και κολλώδη ζύμη για 3-4 λεπτά .
  •  Σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του ή με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο και μακριά από ρεύματα να δουλέψει, για 12 -15 ώρες και να διπλασιαστεί σε όγκο, για καλύτερο αποτέλεσμα αφήστε το μέσα στο φούρνο της κουζίνας .Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την υγρασία στο σπίτι,η ζύμη μπορεί να διπλασιαστεί πιο νωρίς, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχήσει. 
  • Μπορούμε να τις ετοιμάσουμε και αφήνοντας να φουσκώσουν μόνο 2-3 ώρες σε ζεστό  φούρνο και να τις ψήσουμε θα έχουμε πάλι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα,όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες
 
  • Βγάζουμε τη ζύμη 2 ώρες πριν ψήσουμε το ψωμί με μια μαρίζ από το μπολ και την τοποθετούμε πάνω σε καλά αλευρωμένο πάγκο Πασπαλίζουμε πολύ καλά τη ζύμη από πάνω με αλεύρι. 
  • Διπλώνουμε 5-6 φορές τη ζύμη. Και την μοιράζουμε στα 2-3 κομμάτια  ίσου βάρους και  τα  δίνουμε το σχήμα  τις  μπαγκέτας όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω  .
  • Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τις πασπαλίζουμε με αλεύρι και τις σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που την έχουμε πασπαλίσει με  αλεύρι .Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν  για 1 ώ­ρα  να  διπλασιάσουν το όγκο τους . Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C
     
 
  • Και την ώρα που θα  ανάψουμε τον φούρνο να  προθερμανθεί προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό σε ένα  μικρό πυρέξ, με τον τρόπο αυτό θα βράσει άμεσα και να δημιουργήσει ατμό..και θα βοηθήσει τις μπαγκέτες  στο ψήσιμο να  κάνουν   τραγανή  κόρα   
 
  • Κόβω τις μπαγκέτες με ένα ψαλίδι κουζίνας και τις ψεκάζω με νερό.Μετά από 8-10 λεπτά ψεκάζω πάλι με νερό, μετά από 15 λεπτά ξανά ψεκάζω και τις αφήνω να ψηθούν μέχρι να  πάρουν το χρώμα  που βλέπουμε στις φωτογραφίες  
  •  Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε τις μπαγκέτες  κρυώσει σε ένα ράφι για τουλάχιστον μία ώρα πριν να  το  κόψουμε  .  
             Έκανα διπλή δόση γιατί ποτέ δεν μας φτάνουν 2 μπαγκέτες 


Ως την επόμενη  φορά  που θα  ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .     
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣ


 Αυτός ο  ζυμαρένιος   Αι  Βασίλης   έχει γράψει   και αυτός  την δική  του  ιστορία   ,τον φτιάξαμε  πριν χρόνια  με  τις  κόρες  μου  μικρούλες  τότε  4  και  6  χρονών    ,"μαμά  θέλουμε  ζυμαρένιο   Αι  Βασίλη  να  μας  φτιάξεις  ..?  Φυσικά   χαλάω εγώ χατίρι  ,και άμα  πρόκειται  για ζυμαρένια  κατασκευή  πετάω  την σκούφια  μου ,, από τις  πολύ πρώτες  μου  κατασκευές  ..
Ετοιμάζω   την   συνταγή με  τα  υλικά  που  δίνω  εδώ ,  του   δίνουμε  το  σχήμα  πάντα  με  την βοήθεια  των   κοριτσιών  μου , τον    φωτογραφίζουμε ,  τον  ψήνουμε   και  φυσικά   τον  φάγαμε  μέσα  σε μια  ήμερα.. μέχρι  εδώ όλα  καλά ..
Στην  διάρκεια   της ημέρας,,γράφω  την συνταγή   και  φτάνω  στο σημείο   που πρέπει  να ανεβάσω τις  φωτογραφίες   , ψάχνω  το αρχείο  με τις  φωτογραφίες  ..  εδώ  οι  φωτογραφίες  εκεί .. οι  φωτογραφίες  ,,πουθενά   οι φωτογραφίες ...
 Έβαλαν  το χεράκι  τους  οι μικρές  και  μάλλον η  μικρή  πήρε και  μετέφερε  το αρχείο  χωρίς  να το καταλάβει   .....
Πριν μέρες  έψαχνα   κάτι  στα  αρχεία  μου .. και τσουπ   να  το αρχείο  με τις  χαμένες  φωτογραφίες   .. έτσι  λοιπόν   κατάφερα  και  τελείωσα   την  συνταγή  και σας  την παρουσιάζω   με  λίγη καθυστέρηση..
Κοπιάστε   λοιπόν    ....ΧΟ ΧΟ ..


 
 ΥΛΚΑ :

700 γρ αλεύρι  
25 γρ φρέσκια μαγιά  ή  1φακελάκι μαγιά  ξερή 
2 αυγά  και  1 ασπράδι
100 γρ ζάχαρη
250 ml γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 ml λάδι
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

1 βανίλια -ζάχαρη  με άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι
λίγο μαχλέπι  και  λίγο  κακουλέ
ένα αυγό  με   γάλα   για  το τέλος

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  •  Σε  ένα  μπολ  βάζουμε  τα  100 γραμμάρια αλεύρι,  προσθέτουμε και την μαγιά  και την  διαλύουμε  με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη  σε 100ml χλιαρό  γάλα  ανακατεύουμε και  αφήνουμε  λίγο  να ανέβει  .
  • Στη  συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά με την  υπόλοιπη  ζάχαρη , το  αλάτι  και την βανίλιες   και τα ξύσματα  και ζυμώνουμε τη ζύμη προσθέτοντας και σιγά-σιγά το ζεστό γάλα και το μαχλέπι  και το κακουλέ .
  •   Στο τέλος προσθέτουμε και το λάδι και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη γίνεται ελαστική  και μαλακή  .Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.{εγώ  τα  ζύμωσα  στον αρτοπαρασκευαστή  με την σειρά  που αναφέρω  πιο πάνω  }
  •   Μόλις  η ζύμη φουσκώσει την αφήνουμε  σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας  και  την   κόβουμε σε  κομμάτια  και διαμορφώνουμε  το  σχέδιο  της  φωτογραφία .. εγώ  έκοψα  τα κομμάτια  εμπειρικά ..)
Παίρνουμε  χρώμα   κόκκινο   ζαχαροπλαστικής  και  μόλις  ψηθεί  με   ένα  πινέλο  βάφουμε  το  σκούφο  του κόκκινο.
 


 Παίρνουμε  χρώμα   κόκκινο   ζαχαροπλαστικής  και   λίγο  πριν ψηθεί  με   ένα  πινέλο  βάφουμε  το  σκούφο  του κόκκινο. και  βάζουμε   για  ελιές  ή  σταφίδες  για  μάτια  . Και  το  ψήνουμε 

  Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΔΑ ΒΡΑΣΤΗ



Έξω σήμερα η θερμοκρασία είναι κάτω του  μηδενός και χιονίζει, αυτή την στιγμή στην  πόλη μας γράφει το θερμόμετρο -8 πολύ   κρύο,και  η  βραστή  γίδα   είναι  ένα  τέλειο φαγητό για  τι κρύες  ημέρες του χειμώνα .
Είναι  από τα  κρέατα η γίδα  που δύσκολα  τα  βάζω στην κουζίνα μου για  μαγείρεμα... λίγο η  μυρωδιά  της λίγο πόσο σκληρό κρέας είναι.
Η πεθερά μου έδωσε  μια  σακούλα  κρέας  από  γίδα  ..έπαθα  σοκ ..λέω τώρα  τι γίνετε Ελένη,πως την μαγειρεύουμε τώρα ..
Ψάχνοντας έπεσα πάνω σε αυτή την συνταγή εδώ 
Αποφάσισα  ότι  θα  μαγειρέψω έτσι την  γίδα .
Πάμε να  την  φτιάξουμε  ..λοιπόν στην κουζίνα  μου  

ΥΛΙΚΑ :
 2 κιλά γίδα μπούτι
3-4 πατάτες
3 καρότα
1 μεγάλη σελινόριζα
αλάτι – πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού για να προσθέσουμε στο τέλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει την γίδα σε μερίδες.
Την πλένουμε πολύ καλά και την βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει σε μπόλικο νερό.
Μόλις πάρει μια πρώτη βράση, αδειάζουμε το νερό και βάζουμε φρέσκο,τόσο όσο να καλύπτει αρκετά το κρέας.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός ξαφρίζουμε, και μετά χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει .
Συνήθως η γίδα χρειάζεται 2,5 με 3 ώρες μέχρι να μαγειρευτεί στην κατσαρόλα. Θα το καταλάβετε ότι είναι έτοιμη, όταν το κρέας ξεκολλάει εύκολα από το κόκκαλο.
Αφού μαγειρευτεί, αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τις μερίδες του κρέατος και σουρώνουμε τον ζωμό, ώστε να μην υπάρχει μέσα του κάποιο τυχόν κοκαλάκι.
Ρίχνουμε τον ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα λαχανικά πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρότερα κομμάτια.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα ακόμη.
Σερβίρουμε στα πιάτα μας τον πλούσιο ζωμό με 1-2 κομμάτια κρέας και όσα λαχανικά προτιμάμε.
Περιχύνουμε με μπόλικο λεμονάκι και καλή μας όρεξη!


Καλή επιτυχία

 


                                                                      Και  καλή   μας όρεξη ! 
Ως την επόμενη φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με ζυμαράκι να περνάτε  καλά .    

                      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές!


Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Υπέροχη γιορτινή σαλάτα..... πατατοσαλάτα  ..η αγαπημένη μας με απλά υλικά .
 Την συνταγή την έχω  από  το 1992  μου την  έδωσε η κυρία  Bέτα  ..  

 




ΥΛΙΚΑ:
 1 Κιλό  πατάτες  βρασμένες  με την φλούδα  τις καθαρίζουμε και μετά της  κόβουμε σε μικρά κομματάκια ή κομμένες και βρασμένες στον ατμομάγειρα
4 μεγάλα  καρότα  καθαρισμένα  κομμένα  σε μικρά  τετράγωνα  κυβάκια  ή  στον τρίφτη  του  κρεμμυδιού
λίγο μαϊντανό  ψιλοκομμένο 
1 μικρό  βαζάκι  μαγιονέζα
Αλάτι.....κατά  βούληση
Πιπέρι μαύρο ή άσπρο
2 κουταλιές σούπας  μουστάρδα
2 κουταλιές  λάδι 
2 μέτρια  κρεμμύδια κομμένα  σε φέτες
2-3 φρέσκες  κόκκινες  και  πράσινες  πιπεριές κομμένες  σε φέτες λεπτές

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΌ :
2 αυγά βρασμένα σφιχτά
2 πιπεριές  πράσινες  ψημένες στο  φούρνο
1-2 ντομάτες  κομμένες σε  ροδέλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αφού ετοιμάσουμε όλα  τα υλικά τα  βάζουμε  σε ένα  μπολ  τα  ανακατεύουμε μαζί  και  τα  αφήνουμε  καμία  ώρα  να σταθούν  στο ψυγείο  για  να ενωθούν  τα υλικά  μας  και  μετά  σερβίρουμε !!

ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ :
Ψήνουμε  τις πιπεριές ,σε  φούρνο  τις  αφήνουμε  να κρυώσουν , τις  καθαρίζουμε και τις  κόβουμε  σε λωρίδες , έπειτα τις ραντίζουμε  με λίγο σκορδόλαδο ,ξύδι  και  λίγο  αλάτι ,
Σε  μια σαλατιέρα βάζουμε την  έτοιμη πατατοσαλάτα  και  της δίνουμε  επίπεδό  σχήμα ,τοποθετούμε  τις  ντομάτες  σε κύκλο  από  πάνω  τις  αλατοπιπερώνουμε,και  στην συνέχεια  στραγγίζουμε  τις  πιπεριές  από  τα  υγρά  τους  και τις τοποθετούμε πάνω από τις  ντομάτες .
Στην συνέχεια  καθαρίζουμε  τα  αυγά  και  τα  κόβουμε κάθετα στην  μέση  και μετά  ξανά  στην μέση,
Τα  τοποθετούμε πάνω  στην  πιπεριά  σαν  πέταλα  και  τους  κρόκους  από πάνω, λίγο  πιπέρι ..και έτοιμη ...

                                                                                   Και  καλή   σας  όρεξη  !     

                                                                              



                                                                                      Καλή  χρόνια και ευλογημένη

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ..ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


       Εύχομαι το 2017 να είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο. Να έχουμε όλοι μας υγεία και ευτυχία.

Χαρούμενη, δημιουργική  χρονιά  για  όλους  .

 


"Χρόνια πολλά. Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος."

 

 
 

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΨΑΡΑΚΙ ..




            Η αγαπημένη μου σαλάτα  ..όλου  του χρόνου .. και ακόμα  πιο περισσότερο των Χριστουγέννων, την φτιάχνω κάθε  χρόνο. Φέτος είπα να κάνω την διαφορά και να δώσω στην γιορτινή μας σαλάτα ένα υπέροχο σχέδιο το ψαράκι,εύκολο γρήγορο και όμορφο, το κατασκευάσαμε μαζί με τα κοριτσάκια μου .
Η συνταγή είναι από εδώ το  μόνο που άλλαξα  είναι οι ποσότητες  γιατί ένα  κεσεδάκι εμάς  ποτέ  δεν μας  φτάνει ..... δεν φτάνει....πίστεψέ με

ΥΛΙΚΑ :
4 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (ακόμη και 2% κάνει) ή 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1200 γρ παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια  κρατήστε και 3-4 μεγάλα ολόκληρα  για  το στόλισμα
2-3  σκελίδες σκόρδο
9-10 κουταλιές της σούπας λάδι
5-6 κουταλιές της σούπας ξύδι
αλάτι κατά  βούληση
10-15 κουταλιές καρύδια κομμένα σε μικρά κομματάκια ή κοπανισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Αδειάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι.
  •  Πατάμε με τη λάμα του μαχαιριού το σκόρδο να ανοίξει το φλούδι του αλλά δεν το καθαρίζουμε, και το βάζουμε στο γιαούρτι. Εγώ  συνήθως  το  τρίβω   στον τρίφτη  του κρεμμυδιού, από τις  μικρές  τρυπούλες  
  •  Προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και το ξύδι και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα κυβάκια των παντζαριών και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  •  Διορθώνουμε αν χρειάζεται το αλάτι και το ξύδι μετά από δοκιμή.
  •  Αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.

  •  Όταν θέλουμε να τη σερβίρουμε, βγάζουμε τη σκελίδα του σκόρδου, τη βάζουμε σε μπολάκι σερβιρίσματος  και αν θέλουμε την πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη καρύδι.


Παρατηρήσεις:
1)      Εννοείται ότι -αν θέλουμε- μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο. Με τον τρόπο όμως που περιγράφω η σαλάτα μας παίρνει μια ελαφριά μυρωδιά σκόρδου που είναι αρκετή κατά τη γνώμη μου (και φεύγει και εύκολα αν μασήσουμε λίγο μαϊντανό ή γαρύφαλλο…). Εγώ είχα  σκορδόλαδο αυτή  την φορά και δεν έβαλα σκόρδο.
2)     Βράζω τα παντζάρια με τα φλούδια  μέχρι να μαλακώσουν (συνήθως αυτό το κάνω στον ατμομάγειρα -κατσαρόλα . Τα ξεφλουδίζω τα κόβω σε φετούλες  , τα αλατίζω, τα ραντίζω με ξύδι και τα διατηρώ για πολλές μέρες στο ψυγείο.
Αν λοιπόν χρησιμοποιήσω παντζάρια που τα έχει ήδη «πιάσει» το ξύδι,
προσέχω την ποσότητα που θα βάλω στο γιαούρτι.




                Ως  την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .     
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΡΟΥΝΤΟΛΦ

Εδώ και καιρό  έβαλα στο μάτι  την  ζύμη  βουτύρου από  το  μπλόγκ  της  φίλης  Margarita Lafazanidoy ,το  syntagesapospiti.blogspot.gr  εδώ 
Αποφάσισα  να την  ετοιμάσω για  χριστουγεννιάτικα  μπισκοτάκια ..
Πάμε να τα φτιάξουμε αυτά  τα  υπέροχα  ρουντολφάκιααα ....πήρα  το σχέδιο από εδώ 
 Πάμε να τα φτιάξουμε  παρέα  με  τα  παιδάκια μας ...



ΥΛΙΚΑ :
500γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
6 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 βανίλιες η 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι  ζάχαρη - βανίλια  με  άρωμα  πορτοκάλι  η  λεμόνι
1 μπέικιν  πάουντερ
λίγο αλάτι


ΓΙΑ  ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

1 φλιτζάνι  άχνη
βούτυρο 30g, κομμένο σε κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου
1-2 κουταλιές της σούπας νερό
χρωστικό τζελ  μαύρο τροφίμων
Κόκκινο κουφέτα  m&amm's chocolate
κορνέ και μύτη 
ή σοκολάτα  λιωμένη σε  μπεν μαρί  που  έβαλα  εγώ
και ROYAL  ICING που θα  βρούμε εδώ 
και  οδοντογλυφίδα για  το σχέδιο 









ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Χτυπάμε το βούτυρο που  το έχουμε  κόψει σε  κυβάκια  με την ζάχαρη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα,  προσθέτουμε τα αυγά,τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα την τυλίγουμε  με μεμβράνη και την βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο,  (αυτό γίνετε για να σφίξει το βούτυρο και να ανοίγει καλύτερα το φύλλο και  να   μην  απλώσουν  στο  ψήσιμο  ).
 
 

  • Πάνω σε ένα  κομμάτι λαδόκολλα  βάζουμε  την ζύμη  μας  και  με  μια ακόμα  λαδόκολλα  και  τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο σε πάχος 5-7 mm, κόβουμε με κου πατ ή  κύκλο 7 εκατ , τα  τοποθετούμε  στο ταψί με λαδόκολλα με κενό ανάμεσα τους,  
  • Τοποθετούμε το ταψί  στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη) για 10 λεπτά - αν η ζύμη μπει  σε κρύο περιβάλλον θα βοηθήσει τα μπισκότα να κρατήσουν το  ωραίο στρογγυλό σχήμα τους, τα ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω και κάτω για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν λίγο.Δεν απομακρυνόμαστε  από το φούρνο γιατί υπάρχει περίπτωση  να  τα  ψήσουμε  περισσότερο  και δεν  το θέλουμε .
  • Φτιάχνουμε  το σχέδιο Ρούντολφ και  τα αφήνουμε σε   κρύο περιβάλλον να  παγώσει  η σοκολάτα
 

 

 
Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .   
 

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές.