Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΚΕΦΙΡ





  Εδώ  είναι  οι  μεζούρες  που χρησιμοποιώ  στα  γλυκά  μου και  στα ζυμαράκια  μου .
Ένα  ακόμα  έυκολο  κέικ  με   άρωμα  λεμόνι και  φυσικό  χυμό  λεμονιού  ,αφράτο  και  πολύ  νόστιμο ,  έτοιμο  για  το πρωινό  των  παιδιών  στο σχολείο  αλλά  και  για τις  λυγούρες  όλης  της  οικογένειας .Εγώ  παρέλειψα  αυτή  την φορά  το  γιαούρτι και πρόσθεσα  το αγαπημένο  μου κεφίρ .  εσείς  αν  δεν   έχετε  βάλτε  γιαούρτι ..  Πάμε  να το φτιάξουμε ...γρήγορα  και  ευκολα  χωρίς  μίξερ   παρά  μονάχα  με  το  σύρμα .. 

ΥΛΙΚΑ:
1  και ½ κούπες αλεύρι για όλες τις  χρήσεις   (220 γρ )
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι    κεφίρ   σε θερμοκρασία  δωματιού  ή γιαούρτι στραγγιστό 
1  και ⅓  φλυτζάνι ζάχαρη  (270 γρ )
3  αυγά  μέτρια
 Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια  - ζάχαρη με άρωμα  λεμόνι 
½ φλιτζάνι λάδι  καλαμπόκέλαιο   (120  ml )
1 κουτάλι σούπας  χυμό  λεμονιού  
φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού   (1και  1/2  λεμόνι )


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με   αντιστάσεις
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ  κοσκινίζουμε  2  φορές και  ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κεφίρ ή  γιαούρτι, τα αυγά  σε  θερμοκρασία  δωματίου , το ξύσμα, τις βανιλίνες και το καλαμποκέλαιο και το χυμό .
  • Ρίχνουμε  και  το  αλεύρι  με  το μπέικιν και το  αλάτι  στερεά υλικά και ανακατεύουμε με  ένα  σύρμα .
  • Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στη  μεσαιία  σχάρα  για 50’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
  • Εντωμεταξύ βάζουμε τα υπόλοιπα 70 γραμμ. ζάχαρης μαζί με το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να έχουμε ένα σιροπάκι 
  • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιμένουμε 10΄ . Το ξεφορμάρουμε με προσοχή και το περιχύνουμε με το μίγμα ζάχαρης-λεμονιού,αφού πρώτα το  τρυπήσουμε   με  καλαμάκι από σουβλάκια  για  να  ποτίσει με   το  σιρόπι .
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να απορροφήσει το σιρόπι και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη.
Η  συνταγή είναι  από  εδώ  
 Εγώ  πρόσθεσα  το αγαπημένο  μου κεφίρ  και  λίγο  χυμό  λεμονιού .




 Καλή σας όρεξη!
 Ως την επόμενη  φορά που θα ετοιμάσουμε  μια  συνταγή με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .      
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές


ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΝΕΡΟ





 
 Εδώ  είναι  οι  μεζούρες  που χρησιμοποιώ  στα  γλυκά  μου  και  ζυμαράκια   μου .
Ένα  εύκολο  και γρήγορο  κείκ   χωρίς   μίξερ  με  ελάχιστο  χτύπημα , έτοιμο σε  λίγα  λεπτά  με   μικρή ποσότητα  ζάχαρης συνοδεύει   το  γάλα  μας  και τον καφέ  μας  .Μπορούμε  να  προσθέσουμε σταφίδες και  καρύδια  ,και  σταγόνες   σοκολάτας       . Παμε  να το  φτιάξουμε  ..

ΥΛΙΚΑ:

 4 αυγά  μέτρια 
1 φλιτζάνι  ανθρακούχο  νερό -σόδα
1/2 φλιτζάνι λάδι  ή καλαμποκέλαιο 
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι  τουγλυκού αλάτι 
2 φλιτζάνια αλεύρι  για  όλες  της  χρήσεις
1 βανίλια  -ζάχαρη  με  άρωμα  πορτοκάλι 
ξύσμα από  ενα πορτοκάλι
1 φακελάκι  μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια  του γλυκού  κακάο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά φόρμα  μας  στενόμακρυ ή  στρογγυλή  με   τρύπα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ  κοσκινίζουμε  2  φορές και  ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τα αυγά  σε  θερμοκρασία  δωματίου  με   εένα  μεταλικό  σύρμα ,  προσθέτουμε  και το ανθρακούχο νερό -σόδα , το ξύσμα, τις βανιλίνες και το καλαμποκέλαιο.
  • Ρίχνουμε  και  το  αλεύρι  με  το μπέικιν και το  αλάτι   και ανακατεύουμε με ένα  το  σύρμα  
  • Αδειάζουμε το μίγμα   το 1/3   από το μίγμα  σε  ένα  άλλο  μπολ  και  προσθέτουμε  και το κακάο   και  ανακατεύουμε  καλά  με το σύρμα
  • Στη  συνέχεια  ρίχνουμε   το  μισό  άσπρο  μίγμα  στη φόρμα  και  το   μίγμα   με  το κακάο  και  ξανά  το  άλλο  μισό   άσπρο  μίγμα  και ψήνουμε το κέικ  στους   180  βαθμούς  ,στη  μεσαιία  σχάρα   για 50’ ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με λίγη άχνη ζάχαρη.  Ή    σοκολάτα  λιωμένη  με  λίγο κρέμα  γάλακτος



Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ





Κοιτάξτε  τις  πολλές  φυσαλίδες  της  ζύμης  ..αυτό  είναι  η  επιτυχία   της  ζύμης .. και  είναι μόνο   12  ώρες  η    ζύμη   σε  ωρίμανση  .... 

η  ζύμη  μετά  από   23  ώρες  στο   ψυγείο  


 Mια  πολύ ενυδατωμένη ζύμη με μακριά ωρίμανση στο ψυγείο για  24 ώρες και φυσικά είναι η αργή ωρίμανση  που την καθιστώστά τόσο εύπεπτη  και τραγανή .
 Με αυτή τη διαδικασία έχουμε  την πολυτέλεια να προσθέσουμε  στο μείγμα μια μικρή δόση της μαγιάς, που δίνει γεύση και κάνει πιο εύκολη την πέψη μας. . Σημαντικό  για την επιτυχία της πίτσας χωρίς ζύμωμα  Bonci είναι το είδος του αλευριού, εγώ χρησιμοποίησα το ιδανικό για πίτσα Μανιτόμπα , ή αν  θέλετε μπορείτε  να  βάλετε αλεύρι για  ψωμί ή για όλες της χρήσεις  και η  αργή άνοδος  της  ζύμης  έως και 24 ώρες.
Πηγή

ΥΛΙΚΑ :

  • 30 γρ  άλατι  (η  δοσολογία του αλατιού  για την πίτσα είναι περίπου 3% του βάρους  του αλεύρου )
  • 800 ml ζεστό νερό όχι καυτό .
  • 1 κιλό αλεύρι  για όλες τις χρήσεις  ή  αλεύρι Μανιτόμπα
  • 1  φακελάκι  μαγιά  ξερή  7γρ ή  25 γρνωπή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
  • ψιλό σιμιγδάλι αλεύρι για το δούλεμα τις ζύμης

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
    • Ετοιμάζουμε την  ζύμη  μας  μια  ήμερα   πρίν ( δηλ 24 ώρες  την  χρειαστούμε ).....12 -13  το μεσημέρι  της  προηγούμενης  μέρας  θα  ζυμώσουμε  και  στις  10 της  επόμενης ημέρας  σχεδόν  θα  την βγάλουμε  από το ψυγείο και θα  την αφήσουμε  να  έρθει  σε  θερμοκρασία δωματίου  για  σχεδόν 1 ώρα .
    • Ζεσταίνουμε  το νερό  και κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ,μοιράζουμε  το μισό νερό τα 400 ml σε  ένα μπολ όπου εκεί διαλύουμε  την μαγιά μας μαζί  με την ζάχαρη-μέλι και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε  τα  άλλα  400 ml όπου  εκεί  θα  ρίξουμε  το λάδι μας  με  το αλάτι και  τα  ανακατεύουμε να  διαλυθούν .
    • Ρίχνουμε  στο  μπολ με  το κοσκινισμένο αλεύρι το χλιαρό νερό με  την διαλυμένη μαγιά και  το  νερό με το λάδι και το αλάτι και  τα  ενσωματώνουμε  όλα  μαζί ανακατεύοντας  με  μια  μαρίζ για  3 λεπτά .
    • Η ζύμη μας  πρέπει να  είναι  αρκετά  υδαρή και λεια  αλλά  δεν  θα είναι ομαλή ,θα  είναι  όπως βλέπετε στις φωτογραφίες  μου .


    • Καλύπτουμε  την  ζύμη  με  μια  διαφανή μεμβράνη και  μια  πετσέτα  και την αφήνουμε  για 20-30 λεπτά  να  ξεκουραστεί  και  να  φουσκώσει  όπως  φαίνετε  στις  φωτογραφίες  και  αμέσως  σε  ένα  πάγκο εργασίας  ρίχνουμε  σιμιγδάλι ψιλό ( ρίχνουμε σιμιγδάλι και  όχι αλεύρι  γιατί αυτό ενσωματώνετε  στην ζύμη  και  δεν βοηθάει  στην  άνοδο της ζύμης   ενώ   το  σιμιγδάλι βοηθάει στην άνοδο  την  ζύμης  .)
                                                                                                           
    • Πάνω στον  πάγκο  που  έχουμε  πασπαλίσει  με σιμιγδάλι ρίχνουμε την ζύμη και  την ανοίγουμε  με  τα χέρια μας ,που τα  έχουμε  περάσει  μέσα  από σιμιγδάλι και κλείνουμε στην  μέση  όπως  το βιβλίο,και  ανοίγουμε  ξανά με τα χέρια  και  ξανά  κλείνουμε  όπως  το  βιβλίο, αυτό βοηθάει  να  στεγνώσει η ζύμη  και  να  βοηθηθεί   γλουτένη .

    • Αφού  κάνουμε  όλα  τα  παραπάνω  βήματα ,με  τα χέρια μας  πάλι  την στρογγυλεύουμε  και  την  τοποθετούμε  σε λαδομένο καθαρό  μπολ  την σκεπάζουμε   με  μια  διαφανή  μεμβράνη και  μια  ακόμα  καθαρή  σακούλα να μην  φουσκώσει  και  χυθεί και γεμίσει το ψυγείο μας και το βάζουμε  στα  κάτω ράφια  του  ψυγείου μας για  20 ώρες . 

    • Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε μικρά  κομμάτια (ανάλογα με το δίσκο-ταψί  που θα χρησιμοποιήσουμε ) και δεν  ζυμώνουμε ξανά.
    • Αφήνουμε την ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα καλά σκεπασμένη και  την  μεταφέρουμε  στο  λαδωμένο ταψί που  έχουμε  πασπαλίσει με  σιμιγδάλι  και μετά  χέρια  μας την ανοίγουμε  ομοιόμορφα  και την αφήνουμε αν θέλουμε  άλλη 1 ώρα ακόμα  να φουσκώσει  σε  ζεστό μέρος ,αν  όλα  πάνε  καλά θα  παρατηρήσουμε   φυσαλίδες, που σημαίνουν  την επιτυχία της  ζύμης  μας .
    • Προχωράμε σε  αυτό  το  σημείο και  προσθέτουμε  την  σάλτσα  μας,και  τις  πιπεριές και την γαλοπούλα και  τα  τυριά  της  αρεσκείας  μας και  ψήνουμε σε  προθερμασμένο  φούρνο  για  15 -20  λεπτά  από  κάτω  και άλλα  15 λεπτά από  το πάνω μέρος ... ή  μέχρι  να  ροδίσει  
                                                                                 Καλή μας   όρεξη ...
     
      Καλή σας όρεξη!
       Ως την επόμενη  φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με  ζυμαράκι να περνάτε καλά .      
      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

    Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

    ΨΩΜΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΓΙΑ SANDWICH

    Mετά  από  τόσες συνταγές  για ψωμάκι  για  σαντουιτσάκια  εδώ  που έχω δοκιμάσει  στην  κουζίνα  μου ....σήμερα  αποφάσισα  αυτή  την  συνταγή εδώ  να  την ξανακάνω  με  μερικές  αλλαγούλες  στο  είδος του  αλευριού και  να  προσθέσω  ένα  ακόμα  υλικό  που  αγαπάω να  χρησιμοποιώ  στις  ζύμες  μου.
    Πάμε  να να τα ετοιμάσουμε  για  το  αυριανό  πρωινό των παιδιών  στο σχολείο τους   .... 










    ΥΛΙΚΑ: 
    • 2  ½ φλιτζάνια αλεύρι  ολικής  (350γρ)
    • 2 φλιτζάνια αλεύρι  για  όλες  τις  χρήσεις  (280 γρ )
    • 1 φακελάκι  μαγιά  ξερή   7 γρ
    • ¼ φλιτζάνι  νερό
    • 2 κουταλιές  ζάχαρη  καστανή ή  ιμβερτοζάχαρη  εδώ
    • 1 και  ½ κούπες γάλα  χλαρό
    • ½ φλιτζάνια λάδι  
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1 αυγό και  1 κρόκο αυγού
    •  1 ασπράδι  αυγού  και 2 κουταλιές της σούπας νερό  καλά  χτυπημένο  ή  γάλα  σκέτο  περνάμε   από πάνω  τα  ψωμάκια
    • σουσάμι
     ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
    • Διαλύουμε  τη  μαγιά και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη με το  ¼  κούπας  νερό, το αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει
    • Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό και το κρόκο του αυγού, το λάδι και την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα  κάδο  του αρτοπαρασκεαυστή  ή στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τη μαγιά, στην συνέχεια  τα αλεύρια και το αλάτι και  ζυμώνουμε
    • Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να έρθει  σε μια μπάλα. Εάν η ζύμη μας  είναι πολύ κολλώδες προσθέτουμε  και άλλο ¼ φλιτζάνι άσπρο αλεύρι. Συνήθως σε αυτό το σημείο πριν το κάνω άφησα τη ζύμη να καθίσει και να ξεκουραστεί για 5 λεπτά ώστε το αλεύρι σίτου για να απορροφήσει όλα τα υγρά. Αν η ζύμη είναι ακόμα κολλώδες σε αυτό το σημείο προσθέτουμε   το επιπλέον αλεύρι.
    • Συνεχίζουμε  να ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη είναι μαλακή και ελαστική. Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε  να αυξήσει τον όγκο της μέχρι να διπλασιαστεί.  Πατάμε με  την  γροθιά μας  προς τα κάτω τη ζύμη και αφήνουμε  πάλι την να αυξήσει και πάλι.
    • Μοιράζουμε  τη ζύμη είτε για ψωμάκια χάμπουργκερ  100 γρ  σχεδόν  12 τεμάχια . Πλάθουμε σε επιθυμητά σχήματα και τοποθετούμε  σε ένα λαδωμένο ταψί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να  μέχρι να διπλασιαστούν
    • Βουρτσίζουμε  με  ένα  πινέλο  το κρόκο αυγού  διαλυμένο  με  2 κουταλιές  νερό   και πασπαλίζουμε με σουσάμι και  άλλους  σπόρους  της  αρεσκείας   μας .
    • Ψήνουμε σε  προθερμασμένο  φούρνο  στους  βαθμούς180  βαθμούς  , περίπου για  20 λεπτά .



      Έτοιμα  .... είναι   πολύ  αφράτα μέσα. Είναι πολύ νόστιμα..


                                                   Καλή σας όρεξη!
       Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .      
      Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

    Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

    ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΑΧΙΒΑΔΕΣ

    Μέρες τώρα ήθελα να κάνω το υπέροχο γαλακτομπούρεκο ρολά της φίλης  Ζάμπια που θα το βρούμε εδώ
    Αποφάσισα να το φτιάξω σήμερα και αντί για ρολά φυσικά το έφτιαξα με τι άλλο  ...με το σχέδιο από τις αγαπημένες μου αχιβάδες ..όπως θα δείτε το Μπακλαβάς Αχιβάδες  και τα  Κολοκυθοπιτακια Αχιβάδες  και τα Αχιβάδες Τυροπιτάκια  
    αγαπήμενες μαμαδίστικες συνταγές με το υπέροχο σχέδιο .
    Πάμε να το φτιάξουμε λοιπόν παρέα με όλα τα βήματα ένα -ένα ..







    ΥΛΙΚΑ:
    500 γρ φύλλο κρούστας 
    770 ml γάλα πλήρες    
    110 γρ ζάχαρη 
    3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό 
    3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ 
    3 αυγά
    2 βανίλιες
    ξύσμα από λεμόνι
    30γρ. βούτυρο για  την κρέμα
    200  γρ βούτυρο γάλακτος για τα φύλλα


    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

     630 γρ ζάχαρη
    500 ml νερό
    1 φλούδα λεμονιού
    3 κουταλιές χυμό λεμονιού
    1 ξυλάκι κανέλα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    ΚΡΕΜΑ :
    • Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει, ρίχνουμε το σιμιγδάλικαι το κόρν φλάουρ,και ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια  μέχρι να πάρει μία βράση και να αρχίσει πήξει.
    • Χτυπάμε σε  ένα άλλο μπολ τα αυγά, την  ζάχαρη  και την βανίλια  τα προσθέτουμε στο γάλα ανακατεύοντας καλά μέχρι να  πήξουν τα υλικά  να  γίνουν  κρέμα.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφού κρυώσει  λίγο , το ξύσμα  και το βούτυρο και ανακατεύουμε  να  λιώσει το βούτυρο να  μην πήξει πολύ  όμως ,θα  ψηθεί κιόλας με  τα φύλλα
    • Την κρέμα την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας όμως τακτικά για να μην κάνει κρούστα.και την σκεπάζουμε  με μια διάφανη μεμβράνη να μην  πιάσει  κρούστα .

    ΣΙΡΟΠΙ :
    • Βράζουμε το σιρόπι μας λίγο, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 7-8΄ακόμη, θέλουμε να δέσει  καλά για  να μην μαλακώσουν τα  φύλλα  μας  και να  μείνουν  τραγανά. 


    • Σύμφωνα  με  τις παραπάνω  φωτογραφίες  βουτυρώνουμε  με ένα  πινέλο καλά  το ολόκληρο φύλλο και  ετοιμάζουμε  τις αχιβάδες γαλατομπούρεκα και βάζουμε μια  γεμάτη κουταλιά  από την κρέμα  μας  που έχει κρυώσει,κλείνουμε   και  φυσικά  προσέχουμε να κλείσουμε καλά  την κρέμα να μην  χυθεί όσο θα  ψήνονται  και  τα  τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί 28 εκατ,το ένα  δίπλα  στο άλ , με την ένωση  προς τα κάτω 
    • Μόλις τελειώσουμε  με  όλα  τα φύλλα ,τα  βουτυρώνουμε  ξανά όλα τα κομμάτια από πάνω  και  ενδιάμεσα  και το  ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς  να  πάρουν  ένα  χρυσοκίτρινο χρώμα
    • Βγάζουμε το ταψί από  το φούρνο  και τα  περιχύνουμε  με το κρύο  σιρόπι  μας , Αφήνουμε  να  κρυώσουν και να απορροφήσουν το σιρόπι



     Και καλή μας όρεξη !
    Ως την επόμενη  φορά  που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   

    Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!