Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΠΙΤΣΑΣ







Ζέστη πάλι αυτές τις  μέρες και  εμείς  πάλι ζυμαράκια πιάσαμε  στα  χεράκια μας , για  τις  λιγούρες όλης   της  οικογένειας   στην παραλία
 Υπέροχες  μπουκίτσες  με ζύμη brioche .Φτιάξτε τες  με  ότι γέμιση σας  αρέσει , με φέτα ,κίτρινα τυριά και αλλαντικά .
ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ αλεύρι αλεύρι για  τσουρέκια  ίσως και 2-3 κουταλιές ακόμα ανάλογα το αλεύρι
  • 35 γρ  ζάχαρη ή 3 κουταλιές σούπας όχι γεμάτες ζάχαρη
  • 9 γρ αλάτι
  • 2 αυγά  μεγάλα 
  • 1 ασπράδι  
  • 70 γρ βούτυρο
  • 200 ml ζεστό γάλα
  • 25 γρ μαγιά ή 7-9 γρ ξερή μαγιά 
  • 250 γρ ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια 
  • 4 φέτες τυρί σε φέτες κομμένο  σε καρεδάκια
  • μοτσαρέλα
  • 1 -2  λουκάνικα χοτ ντογκ κομμένο  σε καρεδάκια
  • σπιτική σάλτσα για πίτσα εδώ η δική μου συνταγή
  • Λίγη πάπρικα  
  • 1 κρόκο  και  λίγο  γάλα  για το τέλος 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  :
  •  Ανακατεύουμεσε ένα μπολάκι τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και την διαλύουμε με ένα κουτάλι της σούπας χλιαρό γάλα  (προσέξτε να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά )
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του,
    προσθέστε τη μαγιά, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη,τα 
    αυγά ,το αλάτι και το ζεστό  γάλα σταδιακά. 
  • Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη αφήνουμε να διπλασιαστεί,για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος μακριά από κρύα ρεύματα αέρα (ιδανικά σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 40 ° και μετά το αφήνουμε μέσα στο ζεστό φούρνο. 
    • Εγώ τα έβαλα στον αρτοπαρασευαστή όπως πάντα,σπάνια θα ζυμώσω  με τα χέρια μου.τα  βάζω σε πρόγραμμα για ζύμωμα της ζύμης για πίτσα, με την σειρά που αναφέρω πιο πάνω. 
    •  Βάζουμε τη ζύμη σε πάγκο εργασίας ελαφρά αλευρωμένο,και την χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια των 15-20 γρ  βγαίνουν 28-30 τεμάχια και  τα ανοίγουμε σε μικρές πιτουλες 
    • Τις γεμίζουμε με λίγη  σάλτσα για πίτσα και  με τα με τα τυριά και αλλαντικά τις αρεσκείας  μας .
    • Τα κλείνουμε σε μικρές μπάλιτσες όπως  φαίνεται στις  παρακάτω φωτογραφίες και τις  τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και  τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30-45 λεπτά   
    • Αφού ξεκουραστούν με ένα πινέλο διαλύουμε και τον κρόκο με 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα ή νερό και αλείφουμε με  ένα πινέλο 
    • Και ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 2530 λεπτά.










Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ





Τηγανόπιτες γεμιστές με τυρί μπορούν να φαγωθούν  ως ορεκτικό  ή ακόμα και ως κύριο φαγητό  Τις  τρώμε  πάντα αντί για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Είναι πολύ νόστιμες. Είχα ένα πακέτο φέτας που έπρεπε να καταναλώσω χθες, γι 'αυτό ετοίμασα α γρήγορα αυτή τη απλή συνταγή για  τηγανίπιτες  γεμιστές με τυρί.Πάμε  να τις  φτιάξουμε 




 ΥΛΙΚΑ:
  • 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 25 γρ νωπή  μαγιά ή  7 γρ ξερή μαγιά 
  • 200-225 ml ζεστού νερού ανάλογα  την συμπεριφορά  του αλεύρου σας 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα ή όποια άλλη γέμιση θέλετε 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Ζεσταίνουμε το νερό  σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια, σε ένα μπολ  διαλύουμε την ζάχαρη και  προσθέτουμε 3 κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε  μέχρι να έχουμε  ένα κρεμώδη  χυλό στη συνέχεια, προσθέτουμε την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.  
  • Σκεπάζουμε  το  μπολ με πλαστική μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι  και το  μαλακό σε θερμοκρασία  δωματίου βούτυρο και το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική.και λεία .Εάν μετά το αλεύρι και το βούτυρο,η ζύμη κολλάει στα στα χέρια σας, μπορούμε να προσθέσουμε άλλα 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, όχι περισσότερο.  
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να  ξεκουραστεί μακρυά από τα κρύα ρεύματα  και να διογκωθεί για 20-30 λεπτά.Η ζύμη δεν πρέπει να  διπλασιάσει το όγκο  της,απλά  μόνο να ξεκουραστεί  ώστε  να  ανοιχτεί ένα  λεπτό  φύλλο   Μετά τη ζύμη, γυρίζουμε  ανάποδα σε  πάγκο εργασίας  με λίγο  καλαμποκέλαιο στα χέρια μας και το χωρίζουμε  σε 8 κομμάτια 60-70 γραμμάρια το καθένα. 
  •   Δίνουμε  στα ζυμαράκια στρογγυλό σχήμα  με  τα χεράκια μας . Μετά, ανοίγουμε  τα ζυμαράκια  πιτούλες με  τον πλάστη  σε 10-12 cm και  πασπαλίζουμε  με  τυρί  φέτα ή όποια άλλη γέμιση  θέλουμε και  σκεπάζουμε με  μια άλλη πιτούλα  όπως  φαίνεται στις  φωτογραφίες και  κλείνουμε  μετά χεριά  μας ..έτσι  ώστε  να  μην βγει  η φέτα  στο τηγάνισμα  
  • Πατάμε ελαφρά  με τα  χέρια μας τις πίτες  μας    
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα πλατιά, επίπεδη κάτω, λάδι  και σε σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε. Όταν το λάδι έχει ζεσταθεί  τηγανίζουμε σε χρόνο, 2-3 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, και τις αφήνουμε  σε απορροφητικό χαρτί   Η γιαγιά  μου  έβαζε μπόλικο λάδι σχεδόν κολυμπούσαν ..εγώ  τις  τηγάνισα  με λίγο. 
  • Έκανα διπλή δόση , η μια  δόση βγάζει 8 τηγανόπιτες 



Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά . 

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ











Πριν μερικές  μέρες  χάζευα σε  μερικές  φωτογραφίες  από ένα  ταξίδι μας  στην μακρινή  Αμερική..  



Θυμήθηκα  κάτι υπέροχα τετράγωνα  ψωμάκια που είχαν  βουτυρένια και αφράτη υφή που τρώγαμε εκεί  σε  κάποιες αλυσίδες εστιατορίων .  Έφτιαξα  και εγώ τα  ψωμάκια  αυτά και  τα  κοριτσάκια  μου  τα  ονόμασαν  μαξιλαράκια .. 
Όλοι  γνωρίζετε πόσο  μου αρέσει να  ετοιμάζω ζυμαράκια, ακόμα  και τώρα  το καλοκαίρι  που υποφέρουμε από την ζέστη  εγώ εκεί στην κουζίνα  μου  να ετοιμάζω ζεστά ψωμάκια φρέσκα και  γεμάτα με άρωμα. Δεν υπάρχει  τίποτα σαν  αυτό . Λατρέψω την μυρωδιά του φρεσκοκομμένου  ψωμιού είναι  μια  θεραπευτική  εμπειρία  για  μένα .Πάμε  να  τα φτιάξουμε ..Κράτησα ζύμη  και την έχω στο  ψυγείο , θα  την  ετοιμάσω αύριο  το πρωί ..θέλω  να  δω  την ζύμη πως  θα   λειτουργήσει  μέσα  σε  κρύο περιβάλλον 

ΥΛΙΚΑ :

  • 2 φλιτζάνια  χλιαρό γάλα (480  ml )
  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό  νερό  (120ml 
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 50 γρ μαγιά νωπή 
  • 1/2 φλιτζάνι λευκή κρυσταλλική ζάχαρη  (100 γρ) 
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη ακόμα  για  το φούσκωμα της μαγιάς 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας  βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου , μαλακό σαν κρέμα (45 γρ )
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 7 φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι (980-1000 γρ ) 
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο για  το τέλος 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Λόγω έλλειψης χρόνου,έκανα τη ζύμη στον  αρτοπαρασκευστή  όπως πάντα  τον   εμπιστεύομαι απόλυτα  για  το  ζύμωμα πολύ περισσότερο από  τα  χεράκια   μου. 
  • .Διαλύουμε τη μαγιά με το  χλιαρό  νερό ,αφήνουμε για 10 λεπτά  να  ενεργήσει  η  μαγιά Βάζουμε  στο  κάδο  του το γάλα , τη ζάχαρη,την φουσκωμένη  μαγιά ,στη συνέχεια προσθέτουμε και  τα αυγά  σε  θερμοκρασία δωματίου , το  κοσκινισμένο αλεύρι  λίγο  λίγο  και  αφήνουμε για  το τέλος το 1 φλιτζάνι, βάζουμε  τον αρτοπαρασκευστή  σε πρόγραμμα  ζυμώματα τος και  προσθέτουμε και  το  λιωμένο  κρεμώδες  βούτυρο  ..( εγώ  αυτή  την  φορά δεν  είχα  όλη την ποσότητα που ζητούσε  η συνταγή  και  έβαλα 25 γρ βούτυρο  και 20  ml  λάδι ελιάς ) προσθέτουμε και  το  αλάτι και το υπόλοιπο  αλεύρι  και έχουμε μια πολύ αφράτη και μαλακιά  και  απαλή ζύμη που κολλάει  ελαφρώς στα χέρια  μας . 
  •  Στον  αρτοπαρασκευαστή μου  το  πρόγραμμα  για  ζύμωμα  διαρκεί 15  λεπτά και  το  ζύμωσα  δύο  φορές σύνολο 30 λεπτά . 
  •  Αν το  ζυμώσουμε με  τα χέρια  μας η διαδικασία είναι η εξής: Διαλύουμε  τη μαγιά με το  χλιαρό  νερό ,αφήνουμε  για  10 λεπτά  να  ενεργήσει  η  μαγιά  και  στην  συνέχεια  προσθέτουμε τη ζάχαρη και  τα  αυγά ,το γάλα και ανακατεύουμε και σταδιακά προσθέτουμε το  κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε, και στο  τέλος  το  λιωμένο  βούτυρο ,και  ζυμώνουμε  όσο  πιο  πολύ  ώρα  μπορούμε και αντέχουν φυσικά  τα χεράκια μας .
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί  για 1 σχεδόν ώρα  σε ζεστό   μέρος  ή σε φούρνο  που τον  έχουμε ανάψει στους 40 -50 βαθμούς για 15 λεπτά  και  τον έχουμε  σβήσει  ..
  • Αδειάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και τον μοιράζουμε σε  δυο όπως  φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες Ανοίγουμε  με το πλάστη την ζύμη σε ορθογώνιο  πάχους 1-1/2 εκατ και  με ένα  ρολό κοπής  πίτσας κόβουμε  τετράγωνα  ή ορθογώνια  κομμάτια .Επαναλαμβάνουμε  το ίδιο  και στο άλλο κομμάτι ζύμης . βγαίνουν  περίπου  30  κομμάτια. 
  • Τα αφήνουμε  να  ξεκουραστούν  μέχρι να διπλασιαστούν  σε όγκο (περίπου 50 -60  λεπτά). 
  •  Αν θέλουμε για  το τέλος τα περνάμε  με  λίγο γάλα και ρίχνουμε  σουσάμι   
  •  Ψήνουμε  τα ψωμάκια  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -200 βαθμούς  Κελσίου     ανάλογα το  φούρνο μας για περίπου περίπου  15-18 λεπτά,μέχρι να  ροδίσουν ελαφρά
  • Λιώνουμε το  βούτυρο  και αφού κρυώσει  τα  βουρτσίζουμε  όσο  ακόμα είναι ζεστά  
  •   Σερβίρουμε τα  ψωμάκια  με  μαρμελάδα της αρεσκείας μας ,μερέντα ,ακόμα και τυράκι κίτρινο και  ζαμπόν  γαλοπούλας 

Και καλή μας όρεξη !

Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΚΟΡΟΜΗΛΟ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



Χάθηκα λίγο αυτό τον καιρό, λίγο η ζέστη,λίγο που φεύγουμε και πάμε στο χωριό ...  Βγήκα πριν λίγες μέρες στον κήπο της πεθεράς μου  ...και βρήκα αράντιστη κορομηλιά με κόκκινα κορόμηλα. Μαζέψαμε  αρκετά  και τα περισσότερα όπως ήταν φυσικό τα φάγαμε  



Δείτε χρώμα......  δεν υπάρχει ..αλλά  και η  γεύση  της  υπέροχη 

Φτιάξαμε μια υπέροχη γλυκόξυνη και αρωματική μαρμελάδα ..με τα κορόμηλα που έμειναν .

ΥΛΙΚΑ:

2 κιλά κορόμηλα ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια
1500 γρ. ζάχαρη
2 κούπες νερό (ή λιγότερο αν είναι πολύ ώριμα)
2 βανίλιες
χυμό ενός μικρού λεμονιού
χυμό από δυο πορτοκάλια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Πάμε να  τα  φτιάξουμε ...τα πλένουμε, με ένα μαχαίρι τα κόβουμε κομμάτια και βγάζουμε το κουκούτσι.Το φρούτο το ξεκουκουτσιάζουμε πάνω από μια λεκάνη, και μαζεύουμε φυσικά και το ζουμάκι του, που τρέχει.μετά, ρίχνουμε τον καρπό στο μπλέντερ και τον χοντροκόβουμε - οι μαρμελάδες είναι ωραίο να 'χουν και κομματάκια μέσα - αν όμως τα κομματάκια δεν σας αρέσουν κάντε το τελείως πολτό.
  • Ρίχνουμε το φρούτο σε μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό  και το χυμό από τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να  βράσουν λίγο για 15 λεπτά στην συνέχεια ρίχνουμε και ζάχαρη,ρίχνουμε μέσα και τις 2 βανίλιες και ξαφρίζουμε από το αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια της  κατσαρόλας . Τα κουκούτσια τα βάζουμε σε ένα τούλι (που το δένουμε σφιχτά), κι αυτό μες στην κατσαρόλα να βράσει.φυσικά δεν είναι απαραίτητο να βράσετε και τα κουκούτσια, όμως θαρρώ ότι είναι λίγο καλύτερο, γιατί τα κουκούτσια έχουν πηκτίνη.
  • Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για να μην κολλήσει η μαρμελάδα.όταν κοντεύει να γίνει, βγάζουμε το δεματάκι με τα κουκούτσια, το ζουλάμε  καλά με την κουτάλα μέσα σ' ένα πιάτο και τους χυμούς που βγάζει τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Λίγο πριν τελειώσει ρίχνουμε μέσα το χυμό από 1 λεμόνι - για να μη ζαχαρώσει αργότερα η μαρμελάδα - και του δίνουμε άλλη μια βράση.Τσεκάρουμε με το τεστ του παγωμένου πιάτου αν έδεσε ,αν η μαρμελάδα στέκεται είναι έτοιμη .Το μείγμα κατά το βράσιμο αλλάζει χρώμα, και από πράσινο γίνετε πορτοκαλί 
  • Εχουμε αποστειρώσει βαζάκια από πιο πριν ,μόλις κατεβάσουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά, γεμίζουμε τα ζεστά βαζάκια ως απάνω, κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε χαρτί κουζίνας ή σε μια καθαρή πετσέτα .
  • Τα αφήνουμε έτσι μερικές ώρες να κρυώσουν εντελώς κι ύστερα τα βάζουμε  στο ψυγείο, ως να την καταναλώσουν τα παιδιά ή ως να την χαρίσω στους φίλους.
Διότι, το να φτιάξεις κάτι με τα χέρια σου, εμπεριέχει δύο χαρές !
η μία χαρά είναι ότι το φτιάχνεις !
η άλλη είναι ότι το χαρίζεις!!!






Και καλή μας όρεξη !

Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ

Χάθηκα λίγο αυτό τον καιρό, λίγο η ζέστη,λίγο που φεύγουμε και πάμε στο χωριό ...  Βγήκα πριν λίγο καιρό  ... μέρες του Ιουνίου ήτανε σαν το λαγωνικό,στα χωράφια και βρήκα αράντιστη κορομηλιά με πράσινα κορόμηλα. Μαζέψαμε με τα κοριτσάκια μου 5-6 κιλά ώριμα   κορόμηλα, τζάνερα που σχεδόν τα μισά τα φάγαμε  
Φτιάξαμε μια υπέροχη γλυκόξυνη και αρωματική μαρμελάδα ..με τα κορόμηλα που έμειναν .

ΥΛΙΚΑ:
3 κιλά κορόμηλα πράσινα 
2-3 κιλά ζάχαρη  ανάλογα  με  την γλύκα που έχουν τα φρούτα 
2 βανίλιες 
χυμό  από 1 λεμόνι 
και  1 κούπα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Πάμε να  τα  φτιάξουμε ...τα πλένουμε, με ένα μαχαίρι τα κόβουμε κομμάτια και βγάζουμε το κουκούτσι.Το φρούτο το ξεκουκουτσιάζουμε πάνω από μια λεκάνη, και μαζεύουμε φυσικά και το ζουμάκι του, που τρέχει.μετά, ρίχνουμε τον καρπό στο μπλέντερ και τον χοντροκόβουμε - οι μαρμελάδες είναι ωραίο να 'χουν και κομματάκια μέσα - αν όμως τα κομματάκια δεν σας αρέσουν κάντε το τελείως πολτό.
  • Ρίχνουμε το φρούτο σε μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και τα  αφήνουμε  να βράσουν για 15 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε και την  ζάχαρη,ρίχνουμε  μέσα και τις 2 βανίλιες. Ξαφρίζουμε  με το κουτάλι τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια της  μαρμελάδας. Τα κουκούτσια τα βάζουμε σε ένα τούλι (που το δένουμε σφιχτά), κι αυτό μες στην κατσαρόλα να βράσει.φυσικά δεν είναι απαραίτητο να βράσετε και τα κουκούτσια, όμως θαρρώ ότι είναι λίγο καλύτερο, γιατί τα κουκούτσια έχουν πηκτίνη.
  • Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για να μην κολλήσει η μαρμελάδα.όταν κοντεύει να γίνει, βγάζουμε το δεματάκι με τα κουκούτσια, το ζουλάμε  καλά με την κουτάλα μέσα σ' ένα πιάτο και τους χυμούς που βγάζει τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Λίγο πριν τελειώσει ρίχνουμε μέσα το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι - για να μη ζαχαρώσει αργότερα η μαρμελάδα - και του δίνουμε  άλλη μια βράση.Τσεκάρουμε με  το τεστ του παγωμένου πιάτου αν έδεσε ,αν  η μαρμελάδα στέκεται είναι έτοιμη .Το μείγμα  κατά  το βράσιμο αλλάζει χρώμα, και από πράσινο γίνετε πορτοκαλί 
  • Εχουμε αποστειρώσει βαζάκια από πιο πριν ,μόλις κατεβάσουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά, γεμίζουμε τα ζεστά βαζάκια ως απάνω, κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε χαρτί κουζίνας ή σε μια καθαρή πετσέτα .
  • Τα αφήνουμε έτσι μερικές ώρες να κρυώσουν εντελώς κι ύστερα τα βάζουμε  στο ψυγείο, ως να την καταναλώσουν τα παιδιά ή ως να την χαρίσω στους φίλους.
  • Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες κορόμηλων. Η ξινάδα τους εξαρτάται όχι μόνο από την ωρίμανσή τους, αλλά και από την ποικιλία τους.
.Διότι, το να φτιάξεις κάτι με τα χέρια σου, εμπεριέχει δύο χαρές !
η μία χαρά είναι ότι το φτιάχνεις !
η άλλη είναι ότι το χαρίζεις !



Και καλή μας όρεξη !

Ως την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές